چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۳۸۶
شماره ۹۲۱
 
۳ قرآن و معارف  
 
شماره قبل
ارائه نرم افزار "كليات مفاتيح الجنان" براي نصب بر روي گوشي همراه
 
نرم افزار تلفن همراه حاوي متن كامل مفاتيح الجنان تاليف مرحوم شيخ عباس قمي براي نخستين بار منتشر شد.
نرم افزار تلفن همراه حاوي متن كامل كتاب مفاتيح الجنان تاليف مرحوم شيخ عباس قمي براي نخستين بار از سوي شركت مبين موبايل منتشر شد و براي استفاده رايگان كاربران بر روي پايگاه اطلاع رساني اين شركت قرار گرفت.
بنابر اين گزارش، از آن جا که اين نرم افزار به صورت java است، محدود به گوشي خاصي نيست و بر روي هر گوشي که از اين زبان پشتيباني کند قابل نصب و استفاده است.
علاقه مندان براي استفاده از اين نرم افزار مي توانند به پايگاه اطلاع رساني مبين موبايل به نشاني الكترونيكي www.mobinmobile.com مراجعه كنند.
بالای صفحه

آيت‌الله مكارم شيرازي:
رسم الخط قرآن اصلاح شود

حضرت آيت‌الله مكارم شيرازي با بيان اينكه قرآن عثمان طه اشکالات فراواني دارد خواستار اصلاح رسم الخط قرآن کريم شد.
حضرت آيت‌الله ناصر مكارم شيرازي، از مراجع تقليد، روز گذشته، نوزدهم آذر ماه در ديدار معاون دارالقرآن كشور، با اشاره به توجه مردم به قرآن بعد از انقلاب اسلامي، گفت: اين اواخر فعاليت‌هاي خوبي در مورد تلاوت، صوت، ترجمه و تفسير قرآن صورت گرفته و باعث بركات معنوي زيادي براي كشور شده است، هرچند هنوز كافي نيست.
وي در ادامه، به اوضاع كنوني جهان امروز اشاره و تصريح كرد: در روزگاري كه از طريق گوشي‌هاي همراه، مفاسد اخلاقي و اجتماعي فراواني منتشر و منعكس مي‌شود و افراد زيادي را آلوده مي‌سازد، بايد در امور قرآني فعاليت‌هاي بيشتري بكنيم و بايد كشور ما در امور قرآني حرف اول را بزند و به وسيله آن بيمه شود.
حضرت آيت‌الله مكارم شيرازي در ادامه با انتقاد از چاپ قرآن‌هاي عثمان طه و ترجمه‌هاي متفاوت آن تأكيد كرد: قرآن عثمان طه كه با سرمايه‌هاي فراوان عربستان سعودي چاپ و منتشر شده و تبليغ آن در ايام حج انجام مي‌شود، اشكالات فراواني دارد كه مقدار زيادي از اين اشكالات از رسم‌الخط آن است؛ زيرا اين رسم‌الخط در زمان پيامبر اكرم (ص) قطعاً نبوده و بعداً وارد شده است، كه حتي باعث گمراهي و اشتباه خوانندگان مي‌شود.
وي بار ديگر تصريح کرد: قرآن عثمان‌طه غلط‌هاي متعددي دارد كه مربوط به رسم‌الخط آن است و وقت آن رسيده كه علماي اسلام جلسه‌اي تشكيل بدهند و اين اشتباهات را بر طرف نمايند.
اين استاد درس خارج فقه به ترجمه‌هاي قرآن موجود در كشور و اشكالات آن اشاره كرد و گفت: كساني بايد مترجم قرآن شوند كه حداقل يكبار تمام قرآن را تفسير كرده و با عقايد، فقه و مسايل اسلامي كاملاً آشنا باشند و به ادبيات عرب و فارسي احاطه كامل داشته باشند.
آيت‌الله مكارم شيرازي در پايان با اشاره به ترجمه‌اي كه اخيراً از سوي وهابي‌ها به زبان فارسي منتشر شده گفت: متأسفانه اين ترجمه داراي انحرافات مذهبي فراواني است و در آن آيات ولايت به خلافت تفسير شده است؛ البته وظيفه وزارت ارشاد است كه جلوي كساني كه دانسته يا ندانسته، مسلمات شيعه را در ترجمه‌هاي انحرافي خود زير سؤال برده‌اند، بگيرد.
بالای صفحه

در دانشكده علوم قرآني تهران برگزارميشود
همايش "قرآن، اتحاد ملي و انسجام اسلامي" 
 
همايش "قرآن، اتحاد ملي و انسجام اسلامي" به همت دفتر مركزي دانشكده علوم قرآني نيمه اول اسفندماه 1386 در تهران برگزار مي‌شود.
همزمان با سال اتحاد ملي و انسجام اسلامي، دفتر مركزي دانشكده علوم قرآني، اسفندماه سال جاري همايشي با عنوان "قرآن، اتحاد ملي و انسجام اسلامي" را برگزار مي‌كند.
بنابر ‌گزارش ايکنا، اين دبيرخانه از عموم علاقه‌مندان، اساتيد و صاحبنظران دعوت كرده است تا مقالات خود را تا پايان دي ماه 1386 به دبيرخانه همايش، به نشاني تهران، خيابان حافظ، خيابان سرهنگ سخايي، دفتر مركزي دانشكده‌هاي علوم قرآني كشور ارسال كنند.
موضوع‌ "مفهوم‌شناسي اتحاد ملي و انسجام اسلامي در قرآن مجيد"، با عناويني همچون "حقيقت و هويت اتحاد ملي از منظر قرآن مجيد"، "حقيقت و هويت انسجام اسلامي از منظر قرآن مجيد"، "مباني اتحاد ملي و انسجام اسلامي از منظر قرآن مجيد"، "مصاديق قرآني اتحاد ملي و انسجام اسلامي"، "ضرورت اتحاد ملي و انسجام اسلامي از منظر قرآن مجيد" و "مليت و قوميت از منظر قرآن مجيد"، يكي از محورهاي اين همايش است.
از ديگر محور‌هاي همايش "قرآن، اتحاد ملي و انسجام اسلامي"، موضوع "عوامل و موانع تحقق اتحاد ملي و انسجام اسلامي از منظر قرآن مجيد" با عناويني همچون، "شعائر الهي و نقش آن در اتحاد ملي و انسجام اسلامي"، "فرضيه قرآني تقيه و نقش آن در اتحاد ملي و انسجام اسلامي"، "قاعده نفي سبيل و نقش آن در اتحاد ملي و انسجام اسلامي"، "صفح و عفو و نقش آن در اتحاد ملي و انسجام اسلامي"، "مديريت افكار عمومي از منظر قرآن مجيد"، "عوامل ايجاد تفرقه از منظر قرآن مجيد"، "نقش دشمنان در تضعيف و تخريب اتحاد ملي و انسجام اسلامي از منظر قرآن مجيد" و "روابط متقابل حكومت و مردم و نقش آن در اتحاد ملي و انسجام اسلامي" است.
موضوع "قرآن، محور اتحاد ملي و انسجام اسلامي در عصر حاضر"، با عناويني همچون "راه‌كارهاي سوق دادن جامعه اسلامي به‌سمت قرآن و معارف قرآني"، "جايگاه فعاليت‌هاي قرآني و فعالان قرآني در اتحاد ملي و انسجام اسلامي"، "مديريت افكار عمومي با بهره‌گيري از معارف قرآني"، "راه‌كارهاي گردهمايي دولت‌هاي اسلامي با محوريت قرآن مجيد" و "راه‌كارهاي توسعه فرهنگ قرآني در جامعه و نقش آن در اتحاد ملي" از ديگر محورهاي اين همايش اعلام شده است.
همچنين، علاقه‌مندان به شركت در اين همايش مي‌توانند جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره تلفن 66705075، داخلي 110 تماس حاصل كرده يا مقالات خود را از طريق سايت www.quranu.ir اقدام ارسال كنند.
بالای صفحه

از دوشنبه ،دراستان مركزي آغاز شد
دوره آموزشي مسوولان هيات هاي مذهبي تبليغات اسلامي

دوره‌آموزشي مسوولان تشكل ها و هيات هاي مذهبي شهرستان اراك اداره كل تبليغات اسلامي استان مركزي دوشنبه شب آغاز شد.
دراين دوره يك ماهه مسوولان تشكلها وهياتهاي مذهبي شهرستان اراك درزمينه مختلف نحوه‌عزاداري صحيح اسلامي در ماه محرم و صفر، هماهنگي وتعامل با مداح وواعظان وفلسفه قيام حسيني را فرا مي‌گيرند.
يكي از مدرسان حوزه علميه قم در مراسم آغاز اين دوره آموزشي گفت: يكي‌از موفقيت وپويايي‌اسلام به‌ويژه فرهنگ عاشورا به‌واسطه حضور پررنگ هياتهاي‌مذهبي در صحنه است.
حجت‌الاسلام والمسلمين"علي رهنمايي‌فر" كه درخصوص " معنويت واخلاق " سخنراني كردافزود: همچنين هياتهاي مذهبي باجذب مردم‌به ويژه جوانان به محافل مذهبي و ذكر نام اهل بيت(ع) موجب ترويج فرهنگ معنويت در جامعه مي‌شوند.
وي گفت: همچنين اين تشكلهاي مردمي و ديني زمينه ساز نهادينه شدن اخلاق اسلامي را در جامعه بيش از پيش فراهم مي‌كنند.
هم اكنون ? 450هيات مذهبي در شهرستان اراك داراي پرونده ومجوز از اداره كل تبليغات اسلامي استان مركزي هستند.
بالای صفحه

شرکت بيش از 2 هزار قرآن پژوه در دوره هاي غيرحضوري حفظ قرآن
 
مديرعامل موسسه فرهنگي هنري قرآن پژوهان از تحت پوشش قرار گرفتن 2 هزار قرآن پژوه در دوره هاي غيرحضوري حفظ قرآن اين موسسه خبرداد.
"محمدصادق حق شناس"، مديرعامل و رييس هيئت مديره موسسه فرهنگي هنري قرآن پژوهان در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: با توجه به عدم برگزاري کلاس هاي تخصصي حفظ در کشور، پيش بيني مي شود دوره هاي حفظ غيرحضوري قرآن در کوتاه مدت ده ها هزار نفر را به خود جلب کند.
وي با اشاره به اينکه در آمار غيررسمي تعداد حافظان کل قرآن کشور از 3 هزار نفر فراتر نمي رود، اضافه کرد: موسسه فرهنگي هنري قرآن پژوهان با تربيت بيش از 800 حافظ کل قرآن حدود يک چهارم از حافظان کل کشور را تقديم جامعه قرآني کرده است.
حق شناس افزود: تأسيس 16 شعبه فعال در تهران و شهرستان ها، عضوگيري و سازماندهي بيش از 55 هزار نفر از قرآن پژوهان و اجراي برنامه هاي متنوع و برگزاري مسابقات مختلف براي قرآن آموزان از جمله فعاليت هاي موسسه فرهنگي هنري قرآن پژوهان است.
وي طراحي و اجراي سيستم غيرحضوري حفظ قرآن را به صورت مکاتبه اي و تلفني براي علاقه منداني که به دليل دوري مکان و نداشتن فرصت، امکان حضور مستمر و منظم در کلاس ها را ندارند از مهمترين کارهاي موسسه فرهنگي هنري قرآن پژوهان دانست.
رييس هيئت مديره موسسه فرهنگي هنري قرآن پژوهان تأسيس نخستين مدرسه قرآني پسرانه در سال تحصيلي 80-79 و راه اندازي نخستين مدرسه قرآني دخترانه در سال تحصيلي 81-80 در تهران با ويژگي حفظ يک ساله کل قرآن کريم به همراه ترجمه و فراگيري نکات تفسيري را از ديگر فعاليت هاي اين موسسه قرآني ذکر کرد.
مديرعامل موسسه فرهنگي هنري قرآن پژوهان تصريح کرد: 20 هزار نفر در دوره هاي پاره وقت حفظ قرآن کريم به همراه ترجمه و فراگيري نکات تفسيري قرآن شرکت دارند.
وي راه اندازي نخستين دوره تربيت مربي حفظ قرآن براي خواهران و برادران با ويژگي حفظ يک ساله کل قرآن کريم به همراه ترجمه و فراگيري نکات تفسيري در سال تحصيلي 81-80 در شهر تهران را از ديگر فعاليت هاي موسسه فرهنگي هنري قرآن پژوهان دانست.
بالای صفحه

برگزاري نشست علمي "سيماي نيايش در قرآن" در نيك‌شهر

نشست علمي با عنوان "سيماي نيايش در قرآن " با حضور جمعي از جوانان و مردم منطقه در شهرستان نيك‌شهر برگزار شد.
به گزارش ايکنا از نيك‌شهر، حجت‌الاسلام‌والمسلمين "احمد لطفيان سرگزي" امام جمعه نيك‌شهر با تسليت شهادت حضرت امام محمد تقي (ع) جوادالائمه پس از شنيدن صحبت‌هاي تعدادي از جوانان در مورد نماز و نيايش گفت: آن مبدأ قدرت و عظمت سرچشمه همه خوبي‌ها و زيبايي‌ها كه دوست داريم در مقابل آن كرنش نموده و درهنگام خطر به آن پناهگاه روي آوريم خداوند است. كسي كه آفرينش هستي و خود را از خدا بداند و عظمت پروردگار را بشناسد بي‌شك به عبادت خداوند روي مي‌آورد؛ اين عبادت كه هم پشتوانه فطري دارد و هم تمام پيامبران الهي بشر را به آن فرا خوانده‌اند نماز است.
وي ادامه داد: نماز عبادتي در پيشگاه پروردگار بزرگ است كه در سايه آن نيازهاي روحي و معنوي انسان تامين مي‌شود و انسان‌هاي نمازگزار از آرامش روان و صفاي روح و نيز از رفتار فردي و اجتماعي مناسب و مطلوبي برخوردار مي‌شوند.
امام جمعه نيك‌شهر افزود: در اسلام و قرآن نماز به عنوان يك تكليف و برنامه الزامي براي هر مسلمان مطرح شده و تخلف از آن به هيچ وجه جايز نيست. انسان به مقتضاي عزيزه حقيقت‌جويي و خداطلبي، كاميابي و سعادت خود را در نيايش معبود مي‌دانسته است. گرچه گسترش قلمرو علم و صنعت‌اند كه انسان را از اين توجه مقدس منحرف ساخته و او را به ماديات كشانده. اما در عين حال، اين احساس فطري هنوز هم زنده است.
لطفيان با اشاره به اينكه فلسفه انجام نماز 1- ياد خدا 2- كبرزدايي 3- باز داشتن از بدي‌ها 4- سپاس نعمت‌ها و 5- پشتوانه روحي است، گفت: ما بنده آفريدگاريم. اگر روزي چندين بار او را با نماز ياد كنيم اين ياد كردن‌ها ما را به خوبي‌ها نزديك‌تر مي‌كند و از وسوسه شيطان در به انحراف كشيدن ما باز مي‌دارد. اقم الصلاه لذكري ـ توجه روزانه به خداوند انجام دستورهاي او، زمينه اطاعت را تقويت مي‌كند. ما بيش از همه به خداوند مديونيم. نماز جلوه‌اي از حق‌شناسي و سپاسگزاري ما از نعمت‌هاي خداست.
وي با اشاره به اينكه قرآن كريم نيز به قريش دستور مي‌دهد كه چون خداوند آنان را از گرسنگي رها كرد و به آنان امنيت بخشيد پس پروردگار كعبه را عبادت كنند؟ تصريح كرد: آنچه در شدايد و سختي‌ها به انسان قوت و نيرو مي‌بخشد دلگرمي به پشتوانه‌اي است كه توانا و كارساز باشد. نماز نوعي پيوند با قدرت به نهايت است والستعينوا بالصبر والصلاه.
امام جمعه نيك‌شهر اظهار كرد: در سايه نيايش و توجه به معبود، انسان روحيه مي‌گيرد، صبور مي‌شود و به زندگي و آينده خويش اميدوار مي‌گردد. آنچه كه نماز را سازنده و سودمند مي‌كند و نمازگرار را به خدا و پاكي و ارزش‌هاي معنوي نزديك مي‌سازد حقيقت و روح نماز است، يعني درك اينكه در پيشگاه خداوندي به نيايش ايستاده است كه خدايي كه او را مي‌بيند، سخنش را مي‌شنود و از درونش خبر دارد و به نيك و بد او پاداش و كيفر خواهد داد.
وي ادامه داد: نماز بي‌توجه و غافلانه، اسكلتي بي‌روح و قالبي تهي از جان خواهد بود. در روايات اسلامي نمونه‌هاي فراواني از توجه دادن به رمز و راز و ابعاد متعالي نماز به چشم مي‌خورد. ما در قرائت سوره حمد خداوند را بر نعمت‌‌هايش مي‌ستاييم و از او راه راست و اعتدال در زندگي فردي و اجتماعي را طلب مي‌كنيم، چرا كه اگر هدايت و راهنمايي الهي نباشد، انسان به بيراهه ضلات كشيده مي‌شود.
لطفيان اظهار كرد: در سوره توحيد مباني صحيح اعتقادي درباره خداوند مطرح است. و توجه به اين سوره از انحراف در بينش و عقيده درباره خداوند جلوگيري مي‌كند.
امام جمعه نيك‌شهر در ادامه جلسه كه با پرسش و پاسخ ادامه يافت، يادآور شد: سجده بر خاك رمز آن است كه ما از خاكيم و دوباره به خاك برمي‌گرديم و سجده بر تربت امام حسين (ع) الهام بخش روح فداكاري در راه حق و خداست. اين تعاليم و معارف والاي توحيدي به نوعي در ذكر قنوت، ركوع، سجود، تشهد، سلام و تسبيحات اربعه هم تكرار مي‌شود و مروري بر معتقدات صحيح ديني است كه ايمان را تشكيل مي‌د‌هد و خداوند كار نيك را تنها از متقين قبول مي‌كند، نه كساني كه براي رفع تكليف، عبادت كنند.
يادآور مي‌شود، در پايان جلسه، مراسم عزاداري براي سالروز شهادت امام جواد(ع) برگزار شد.
بالای صفحه

قرآن شناسي
قرآن در قرآن

مجموعه آثار جلد دوم / استاد شهيد مرتضى مطهرى‏
مسلمين در هر عصرى متناسب با امكانات فكرى و عملى خود تحت تاثير شوق و عشقى كه به كتاب آسمانى خود داشتند درباره قرآن كار كرده‏اند، از قبيل ياد گرفتن و به خاطر سپردن، قرائت نزد استادان قرائت و تجويد، تفسير معانى، توضيح و شرح لغات قرآن در كتب لغت مخصوص اين كار، بر شمردن آيات و كلمات و حتى حروفى كه در مجموع قرآن به كار رفته است، تدقيق در معانى آن و استفاده از آن در مسائل حقوقى، اخلاقى، اجتماعى، فلسفى، عرفانى، علمى و زينت دادن گفته‏ها و نوشته‏هاى خود به آيات قرآن، كتيبه‏هاى بسيار عالى يا گچ‏بريها و كاشى كاريها، نوشتن آن با خطوط بسيار زيبا، تذهيب آن،آموختن آن به فرزندان خود قبل از هر آموزش ديگر، تدوين نحو و صرف زبان عربى به خاطر قرآن، ابداع و ابتكار علم معانى و بيان و بديع، جمع آورى لغات زبان عربى و امثال اينها.
عشق و علاقه‏مسلمين به قرآن منشا و مبدا يك سلسله علوم ادبى و عقلى‏شد كه اگر قرآن نمى‏بود اين علوم به وجود نمى‏آمد.

گشايش كنگره سراسري فاطمه‌شناسي در كرمان

كنگره سراسري علمي فاطمه‌شناسي روز سه‌شنبه با قرائت پيام حضرت آيت‌الله مكارم شيرازي در كرمان گشايش يافت.
در اين پيام كه توسط حجت‌الاسلام شيخ شعاعي مسوول نمايندگي ولي فقيه در سپاه ناحيه زرند قرائت شد آمده: قبل از هر چيز تشكيل اين كنگره پرارزش را به همه شما عزيزان و دست‌اندركاران تبريك مي‌گويم. نام مبارك حضرت فاطمه (س) يادآور عظمت، قداست فوق‌العاده، شجاعت بي‌نظير و كرامت والاي انساني است. اين بانوي بزرگ اسلام در عمر كوتاه خود آثار گرانبهايي از قول و عمل براي پيروانش به يادگار گذاشت.
حضرت آيت‌الله مكارم شيرازي در پيام خود افزود: در مقام و شان آن حضرت همين بس كه در حديث معروفي از پيغمبر(ص) او را سيد نساء‌العالمين بانوي تمام بانوان جهان شمرده‌اند.
"در مقام قرب او نزد خداوند همين بس كه خداوند از رضايش راضي و از غضبش خشمگين مي‌گردد و او بالاترين مقامي است كه ممكن است يك انسان دارا شود.
درباره مقامات آن بانوي بزرگ اسلام هر چه بگوييم كم است، مهم اين است كه روشن شود آيا ما پيروان آن بزرگوار در پيروي آن حضرت به كجا رسيده‌ايم" "وجود او به هنگام نماز براي آسمانها نورافشاني مي‌كرد و فرشتگان خدا را از نور خود بهره‌مند مي‌ساخت. آيا ما توانسته‌ايم محيط خانه خود را از بديها پاك كنيم و فرزنداني در مسير آن بزرگوار پرورش دهيم."
در ادامه پيام آيت‌الله مكارم شيرازي آمده: آن بزرگوار در برابر انحرافات و كجرويهاي بعضي حاكمان آن زمان فرياد مي‌كشيد و مبارزه مي‌كرد.
آيا ما توانسته‌ايم وظيفه امر به معروف و نهي از منكر را در برابر فاسدان و مفسدان با منطق صحيح انجام دهيم. او جان خود را در برابر امام زمانش سپر قرار داد، آيا ما توانسته‌ايم به مقدار توان براي جلب رضا و خشنودي امام زمانمان تلاش كنيم"
در اين پيام تاكيد شده: كوتاه سخن اينكه آنچه بيشتر در اين كنگره‌ها بايد مورد توجه برادران و خواهران عزيز و دست‌اندركاران باشد جنبه‌هاي الگو پذيري و گرفتن اسوه حسنه از آن بزرگواران است و انشاء‌الله نهايت كوشش را در اين راه خواهيد كرد.درود بي‌پايان خود را به آن بانوي بي‌مثال مي‌فرستم و از شما عزيزان تشكر مي‌كنم.
كنگره سراسري علمي فاطمه‌شناسي از سوي منطقه مقاومت بسيج سپاه كرمان و بسيج خواهران اين استان به مدت سه روز در شهرهاي كرمان، رفسنجان و جيرفت برگزار مي‌شود.

ديروز در اداره تبليغات اسلامي شميرانات انجام شد
برگزاري آزمون تفسير جزء 13 قرآن
 
آزمون تفسير جزء 13 قرآن كريم ويژه روحانيان طرح مستقر و هجرت، سه‌شنبه 20 آذرماه در اداره تبليغات اسلامي شميرانات برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمين "اكبر ذوبين" كارشناس امور قرآني اداره تبليغات اسلامي شهرستان شميرانات، در گفت‌‌و‌گو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين خبر اظهار كرد: اين آزمون از ساعت 9 تا 11 صبح امروز در محل اداره تبليغات اسلامي شهرستان شميرانات برگزار شد.
وي تصريح كرد: 15 نفر از روحانيان طرح مستقر و هجرت بخش‌هاي شميرانات، لواسانات، رودبار قصران و اوشان و فشم در اين آزمون حضور داشتند.
كارشناس امور قرآني شهرستان شميرانات، با اشاره به برگزاري اين آزمون به‌صورت سراسري، عنوان كرد: اين آزمون از طرف شوراي مديريت حوزه علميه قم هر سه‌ماه يك‌بار به‌صورت هماهنگ در استان‌ها برگزار مي‌شود و نتايج آن نيز در آينده نزديك توسط حوزه علميه قم اعلام خواهد شد.
حجت‌الاسلام ذوبين در ادامه به اجراي دومين مرحله اهداي سوخت به مراكز قرآني خبر داد و گفت: به مراكز فعال قرآني در شميرانات از طرف دارالقرآن با همكاري فرمانداري شميرانات 30 تا 60 ليتر بنزين اهدا مي‌شود.
كارشناس امور قرآني شهرستان شميرانات، در پايان اعلام كرد: مراكز قرآني "ولنجك، تبيان، پيامبر اعظم(ص)، دارالقرآن بشارت، رضويون، مهد غنچه‌هاي قرآني و مهد قرآني آفرينش" از جمله مراكزي هستند كه از اين مزايا برخوردار شدند.

در آستانه هفته ولايت در قم برگزارميشود
پنجمين جشنواره قرآني كودك و نوجوان 

پنجمين جشنواره قرآني كودك و نوجوان در آستانه هفته ولايت، به همت اداره‌كل تبليغات اسلامي قم در اين استان برگزار مي‌شود.
سيد "جواد عظيمي" مسئول دارالقرآن اداره‌كل تبليغات اسلامي استان قم، در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين خبر عنوان كرد: كودكان و نوجوانان زير 18 سال در پنج گروه سني در رشته‌هاي حفظ، مفاهيم، خوش‌نويسي، مقاله‌نويسي، سرود و نقاشي به رقابت با يك‌ديگر مي‌پردازند.
وي با اشاره به آغاز اين جشنواره در فرداي روز عيد غدير، اظهار كرد: ‌پنجمين جشنواره قرآني كودك و نوجوان در طول دهه ولايت در استان قم برگزار خواهد شد.
عظيمي تصريح كرد: در راستاي شناسايي استعدادهاي كودكان و نوجوانان، ايجاد زمينه لازم براي انس آنان با قرآن كريم و اشاعه فرهنگ غني قرآن كريم در بين اين نسل، دارالقرآن‌الكريم استان قم اقدام به برگزاري پنجمين جشنواره قرآني كودك و نوجوان كرده است.
مسئول دارالقرآن اداره تبليغات اسلامي استان قم، با اشاره اعلام فراخوان ثبت‌نام، اعلام كرد: در پايان اين جشنواره از هر رشته 12 نفر انتخاب خواهند شد و به بهترين آثار ارسال شده جوايزي تعلق مي‌گيرد.

برپايي سي‌امين دوره مسابقات قرآن كريم اوقاف و امور خيريه در قم

سي‌امين دوره مسابقات قرآن كريم به همت اداره‌كل اوقاف و امورخيريه استان قم برگزار مي‌شود.
به گزارش روابط عمومي اداره‌كل اوقاف و امور خيريه استان قم، اين دوره از مسابقات از ساعات 8 روز چهارشنبه 21 آذرماه آغاز و تا روز جمعه 23 آذرماه جاري ادامه خواهد داشت.
در اين دوره از مسابقات قاريان و حافظان قرآن كريم در رشته‌هاي قرائت، حفظ و ترتيل با يكديگر به رقابت مي‌پردازند.
همچنين، سي‌امين دوره مسابقات قرآن كريم اداره‌كل اوقاف و امور خيريه استان قم در دو بخش بانوان و آقايان در دانشكده علوم قرآني قم واقع در خيابان 15 خرداد‌ جنب دانشگاه آزاد برگزار خواهد شد.

معرفي منتخبان مسابقات قرآن سازمان اوقاف شهرستان آبيك

اسامي منتخبان سي‌امين دوره مسابقات قرآن كريم شهرستان آبيك اعلام شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمين سيد "جلال حسيني" مسئول اداره تبليغات اسلامي شهرستان آبيك، در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب اظهار كرد: اين دوره از مسابقات به همت اداره اوقاف و امور خيريه و با همكاري اداره تبليغات اسلامي شهرستان آبيك، يكشنبه 18 آذرماه با حضور 112 شركت‌كننده برگزار شد.
وي با اشاره به برگزاري مسابقات در دو مقطع بزرگسالان و شكوفه‌ها (زير 16 سال)، تصريح كرد: 74 نفر از بانوان و 38 نفر از آقايان در اين دوره حضور داشتند.
حسيني گفت: در بخش قرائت مقطع بزرگسالان، "محمد نريماني، حسين گرشاسبي و علي حمزه" در بخش آقايان و "فاطمه كرمي‌زياراني، معصومه بيك‌پور و سميه محمدي" در گروه بانوان به ترتيب مقام اول تا سوم را كسب كردند.
وي با اشاره به كسب رتبه‌هاي برتر توسط "ابراهيم آبتين و مصطفي چوپان" و "مريم محمد‌قلي، زهرا غفوري‌پور و سهيلا جهانشاه‌لو" در بخش ترتيل، اظهار كرد: در بخش حفظ كل آقايان "سبحان نوري" و در حفظ 10 جزء، "محمد شكوري‌نژاد" به ترتيب رتبه اول بزرگسالان و شكوفه‌ها را به خود اختصاص دادند و در بخش حفظ 10 جزء بانوان نيز "مريم كاتبي، زهرا محمودي و اكرم ياورخاني" توانستند به ترتيب به مقام اول تا سوم دست يابند.
در مقطع شكوفه‌ها "احمد غفاري، رحمان تك‌دهقان و مهران جهانگيرزاده" در رشته قرائت مقام‌هاي اول تا سوم را كسب كردند و در بخش ترتيل آقايان "محمد ايلخاني، محمد رضايي و مهدي موسوي" و ترتيل بانوان نيز "عاطفه محمودي، زهرا اميني و فاطمه موسوي" توانستند به مقام اول تا سوم دست پيدا كنند.
وي در ادامه عنوان كرد: در پايان مسابقات قرآن كريم از نفرات برتر رشته‌هاي حفظ كل، حفظ 10 جزء، ترتيل و قرائت قرآن با اعطاي لوح و هدايايي در سالن تبليغات اسلامي و كانون "شهيد شيخ حسني" آبيك تجليل شد.
يادآوري مي‌شود، نفرات برگزيده اين دوره از مسابقات به مسابقات قرآني استان قزوين راه يافته و در روز 27 آذرماه به رقابت مي‌پردازند.

برپايي يك دوره كلاس تفسير قرآن كريم و احكام در گلستان

يك دوره كلاس تفسير قرآن، احكام و پاسخگويي به شبهات قرآني از 19 آذرماه در استان گلستان آغاز شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمين "حسن نيشابوري" مسئول دارالقرآن اداره تبليغات اسلامي استان گلستان، در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين خبر اظهار كرد: اين دوره كلاس‌هاي قرآني هر هفته دوشنبه‌ها از ساعت 14 تا 16 برگزار مي‌شود و پيش‌بيني شده نزديك به 120 نفر در آن حضور داشته باشند.
وي در ادامه "محمد حكيم" از مفسران و استادان مفاهيم قرآني را به‌عنوان مدرس اين كلاس معرفي و تصريح كرد: براي تشكيل كلاس فراخوان عمومي براي حضور مردم داده شده ولي مخاطب عمده اين طرح مربيان و معلمان قرآني هستند.
مسئول دارالقرآن اداره تبليغات اسلامي استان گلستان تصريح كرد: اين كلاس‌ها در دو بخش بانوان و آقايان برگزار مي‌شود و در آن تفسير و مفاهيم، از ابتداي قرآن ‌آموزش داده مي‌شود و تا آموزش مفاهيم كل قرآن كريم ادامه خواهد داشت.
حجت‌الاسلام نيشابوري در ‌پايان هدف از برگزاري اين دوره‌‌ها را آشنايي عموم مردم با مفاهيم و آموزه‌هاي قرآني اعلام و اظهار كرد: اميدواريم به‌زودي چندين دوره مفاهيم و تفسير قرآن كريم ديگر براي حضور علاقه‌مندان قرآني تشكيل دهيم.