پنج شنبه ۹ آبان ۱۳۸۷
شماره ۱۱۵۳
 
۹ فرهنگ و هنر اسلامي  
 
شماره قبل

نمايشگاه کتب قرآني و محصولات فرهنگي در هرسين گشايش يافت

نمايشگاه کتب قرآني و محصولات فرهنگي از امروز به مدت يک ماه در شهرستان هرسين گشايش يافت.
مسئول کانون قرآن اداره تبليغات اسلامي شهرستان هرسين صبح چهارشنبه در حاشيه اين نمايشگاه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در راستاي ترويج و نشرفرهنگ انسان سازقرآن کريم و آشنايي هرچه بيشترعموم مردم با مفاهيم حيات بخش کلام وحي، نمايشگاه کتب قرآني و محصولات فرهنگي از امروز و به مدت يک ماه در اين شهرستان داير شده است. 
رضا شريفي راد افزود: اين نمايشگاه با بيش از دو هزار و 700 جلد کتاب و 232عنوان در زمينه هاي علوم قرآني، محصولات فرهنگي، ادعيه و مناجات و قرآن مجيد در ابعاد مختلف و تعداد قابل توجهي کتب در زمينه هاي اخلاقي و ديني برگزار شده است.
مسئول کانون قرآن اداره تبليغات اسلامي شهرستان هرسين خاطرنشان کرد: اين نمايشگاه همه روزه صبح و بعد از ظهر در خيابان امام خميني(ره) جنب بانک ملت جهت بازديدعموم مردم و مسئولين داير است.

بالای صفحه

پيشنهاد ضرغامي براي تاسيس اتحاديه بين‌المللي راديوهاي اسلامي و قرآني
رئيس سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران در آئين گشايش اولين كنفرانس بين‌المللي راديوهاي اسلامي - قرآني پيشنهاد تاسيس اتحاديه بين‌المللي راديوهاي قرآني و اسلامي را به حاضران داد.
عزت الله ضرغامي در خاتمه صحبت‌هاي خود به حضار در سالن گفت: اميدوارم كه اين نشست نشست پربركت براي همه ما باشد و پيشنهاد مي‌كنم به فكر ايجاد يك اتحاديه به نام اتحاديه بين‌المللي راديوهاي قرآني و اسلامي باشيم.
وي خاطرنشان كرد: انشاءالله دبيرخانه كنفرانس شرايطي را ايجاد خواهد كرد كه زمينه‌هاي ايجاد دبيرخانه اتحاديه راديوهاي اسلامي - قرآني فراهم شود و هر سال با برگزاري نشستي زمينه‌هاي ارتقا برنامه‌هاي قرآني فراهم شود.
بالای صفحه

نمايشگاه خوشنويسي قرآني هرمزگان آغاز بکار کرد

با حضور مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان و جمع کثيري از هنرمندان خوشنويس اين استان، اولين نمايشگاه خوشنويسي قرآني هرمزگان آغاز بکار کرد.
همايون اميرزاده صبح ديروز در آيين افتتاح اين نمايشگاه اظهار داشت: هنر خوشنويسي به عنوان يک هنر مقدس و معنوي از اهميت خاصي برخوردارست و شروع اين هنر به قدمت نزول قرآن و آغاز کتابت وحي باز مي شود.
وي گفت: حساسيت کاتبان وحي بر نگارش زيباي آيات قرآني باعث شد خوشنويسي در طول زمان به هنري متعالي و شاخه هاي مختلف تقسيم شود و ايرانيان در به کمال رسانيدن اين هنر نقشي اساسي و محوري داشته باشند که اين نقش همچنان حفظ شده است.
اميرزاده ادامه داد: هم اکنون هنر خوشنويسي از تنوع و جذابيت بسياري به لحاظ تلفيق با ساير هنرها برخوردار است و مي طلبد از اين ظرفيت ها در جهت جذب جوانان استفاده شود.
نمايشگاه خوشنويسي قرآني با نمايش عمومي 50 اثر در قالب خطوط شکسته، نستعليق و نقاشي خط از شش استاد مطرح "يوسف بهرامي" ، "موسي دهقاني"،" سيد حسن ميرحسيني"،"فرهاد در گذري"،"حامد دهقاني" و "قياسي" به مدت يک هفته در نگارخانه کوروش گرمساري برپاست.

بالای صفحه

برگزاري مسابقه خوشنويسي به مناسبت ميلاد امام رضا در ترکيه

رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در آنكارا گفت: يك دوره مسابقه خوشنويسي با عنوان "حسن خط" همزمان با ايام ميلاد حضرت رضا(ع) در كشور تركيه برگزار مي شود.فرهاد پاليزدار رايزن فرهنگي ايران در ترکيه با بيان اين مطلب اظهار داشت:همزمان با برگزاري ششمين جشنواره فرهنگي هنري امام رضا(ع)، مسابقه خوشنويسي نيز با محوريت سخنان امام رضا در آنکارا برگزار مي شود که طي آن سخنان و احاديث امام رضا(ع) با خط خوش توسط هنرمندان نگاشته مي شود.
وي معرفي شخصيت معنوي و سيره عملي هشتمين حجت حق و همچنين فراهم کردن زمينه شناخت و عمل به سخنان آن حضرت را از اهداف برگزاري اين مسابقه عنوان کرد و ادامه داد: علاقمندان به اين هنر مي توانند در رشته هاي خط نستعليق، شكسته،‌ ثلث، نسخ، نقاشي و گرافيك در اين مسابقه شركت كنند.
پاليزدار از اعزام نفرات اول اين مسابقه به اختتاميه جشنواره فرهنگي هنري امام رضا(ع) خبر داد و افزود: از نفرات دوم و سوم نيز تقدير خواهد شد.

بالای صفحه

"هادي آفريده" مستندساز:
طرح مفاهيم قرآني در سينما در تطبيق با زندگي روزانه ملموس‌تر مي‌شود

اگر بتوانيم مفاهيم و موضوعات قرآني را در قالب و ساختار فيلم‌هايي كه با زندگي روزمره و معمولي مردم مرتبط باشد به كار بريم، مخاطب با هر طرز فكر و عقيده‌اي با آن ارتباط برقرار كرده و تاثير بيشتري مي‌گيرد.
"هادي آفريده" فيلمساز مستند با بيان اين نكته گفت: در سينماي قرآني هر چه داستان‌هاي مذهبي را به زندگي روزمره مردم نزديك‌تر كنيم و در درون حوادث و جريان‌هاي معاصر قرار دهيم اثري ايجاد خواهد شد كه هم ماندگاري آن بيشتر است و هم با مخاطب ارتباط بهتري برقرار مي‌كند.
وي با بيان اين نكته كه در فيلم‌هاي مذهبي نبايد به طور مكرر از واژه‌هاي عربي بهره برد ادامه داد: بهره بردن از واژه‌هاي عربي و عين آيات قرآن باعث مي‌شود هر مخاطبي نتواند با آن ارتباطي نزديك برقرار كند، در عين حال اگر از معادل فارسي كلمات عربي بيشتر بهره ببريم ارتباط بهتري با مردم برقرار خواهيم كرد و ديگر سينماي قرآني فقط تداعي‌كننده آيات قرآن به زبان عربي نخواهد بود.
اين كارگردان جوان ادامه داد: از آنجا كه ايران كشوري است كه پيشنه كهن فرهنگي و تمدني دارد مي‌توانيم براي ارتباط بيشتر با مخاطبان داخلي و بين‌المللي خواسته‌هايمان را به زبان فرهنگ خودمان به تصوير درآوريم.
آفريده در ادامه به بيان هنري مسائل مذهبي اشاره كرد و افزود: مسائل مذهبي و ديني وقتي با زبان سينما و هنر تلفيق مي‌شود زباني جهاني و ماندگار پيدا مي‌كند و اين نوع بيان با توجه به اينكه با هر مخاطبي و از هر قوم و نژادي ارتباط برقرار مي‌‌‌‌‌كند و قابل درك است مي‌تواند بهترين روش در فيلمسازي قرآني باشد.
اين فيلمساز ادامه داد: زبان هنر يك زبان جهاني است و مرز و حد مشخصي ندارد و اين بهترين فرصت براي سينماي مذهبي ما است كه از اين زبان بهره برده تا بتواند آثار ماندگاري مانند فيلم‌هاي مجيد مجيدي در حوزه فيلم‌هاي مذهبي خلق كند.
آفريده در پاسخ به اينكه در فيلم‌هاي مذهبي بين كارگردان و بازيگر كداميك نقش بيشتري دارند اظهار كرد: وقتي كه فيلمي را شروع به ساخت مي‌كنيم همه عوامل آن در يك گروه واحد قرار گرفته و با يكديگر برابري دارند. هدف همه آن گروه بايد در جهت بهتر ارائه شدن آن اثر هنري قرار گيرد. هيچكدام از اعضا نسبت به بقيه برتري ندارد بلكه همه در يك سطح و رده قرار مي‌گيرند.
به اعتقاد وي نقش همه عوامل فيلم در ايجاد يك اثر، مهم است و نمي‌توان كارگردان و بازيگر را از هم تفكيك كرد بلكه عوامل همسو و هم‌جهت هستند و با هم تطبيق دارند.
اين فيلمساز مستند با اشاره به اينكه در كشور ايران از ساخت فيلم‌هاي مذهبي حمايت خوبي مي‌شود ادامه داد: با توجه به اينكه كشور ما يك كشور مذهبي است و از هر حركتي در اين راه به خوبي حمايت مي‌شود، در ساخت فيلم‌هايي با محتواي ديني امكانات مناسب و خوبي در اختيار فيلمساز آن حوزه قرار مي‌‌گيرد.
او ادامه داد: فقط يك نكته قابل ذكر است و آن دعوت از فيلمسازهاي مطرح براي همكاري در ساخت اينگونه فيلم‌ها است. با اين كار هم تنوع در نوع پرداختن به اينگونه فيلم‌ها ايجاد مي‌شود و هم اينكه گروه بيشتري از مخاطبان جذب سينماي قرآني خواهند شد.
كارگردان مستند "فرزندان باغچه بان" بيان كرد: امروزه شاهد هستيم برخي فيلمسازاني كه در حوزه سينماي مذهبي فيلم مي‌سازند كساني هستند كه بيشتر بر علوم ديني تسلط دارند و شناخت زبان هنر در وهله دوم درباره آنها صدق مي‌كند كه اين مساله در مواردي باعث شده آثاري سطحي از مفاهيم عميق مذهبي ساخته شود.
آفريده درباره اينكه فيلم‌هاي مذهبي بايد با تحقيق و پژوهش ساخته شوند اضافه كرد: ساخت فيلم‌هاي مذهبي و ديني بايد با آگاهي و تحقيق و پژوهش لازم انجام شود تا تصويري كه از رويدادهاي مذهبي در اين گروه فيلم‌ها ارائه مي‌شود، تفكري درست و قابل درك از مذهب براي مخاطبان ايجاد كند.
وي ادامه داد: در فيلم‌هاي مذهبي بايد از تصويرسازي‌هاي اغراق‌آميز و به دور از واقعيت دوري كرد و نمي‌توان از هر تصويري براي جذب بيشتر مخاطب استفاده كرد بدون اينكه آگاهي لازم از واقعي بودن آن را داشته باشيم. اين تصاوير غيرواقعي نه تنها مخاطب را جذب نمي‌كند بلكه اعتماد او را از سينماي قرآني سلب مي‌كند.
كارگردان مستند "نقل گردآفريد" در پايان به چگونگي پرداختن به موضوع گناه در سينماي قرآني اشاره كرد و افزود: يكي از موضوعات اصلي كه در سينماي قرآني به آن بيشتر از همه توجه مي‌شود، موضوع گناه است. پرداختن به اين موضوع بايد از حالت تكراري و قالب پاداش و صرفا توجه به كيفر گناه در جهنم و بهشت تغيير كند و به بازخورد گناهان در همين دنيا، در خلال فيلم‌هاي مذهبي نيز توجه بيشتري شود.

بالای صفحه

با حضور بيش از 70 ميهمان خارجي از 20 كشور دنيا؛
اولين كنفرانس جهاني راديوهاي قرآني و اسلامي گشايش يافت

آئين گشايش اولين كنفرانس جهاني راديوهاي اسلامي و قرآني صبح ديروز در مركز همايش‌هاي بين‌المللي صداوسيما آغاز شد.
 در اين آئين گشايش كه در آن بيش از 70 مهمان خارجي از حدود 20 كشور حضور دارند، پس از تلاوت آيات قرآن كريم و پخش سرود مقدس جمهوري اسلامي ايران، محمد حسين محمدزاده مسؤول كنفرانس گزارشي از اهداف اولين كنفرانس جهاني راديوهاي قرآني و اسلامي ارائه داد و سپس كليپ كنفرانس پخش شد.
بنا بر اين گزارش، در ادامه اين مراسم كه هم‌اكنون در حال انجام است، حيدر جلوخان مدير راديو قرآن كربلا در سخناني نقش راديوهاي قرآني و اسلامي را تشريح مي‌‌كند و در ادامه سرود مخصوص كنفرانس توسط گروه‌هاي همخواني و مديحه سرايي خوانده مي‌شود.
به گزارش فارس، در خاتمه بخش نخست اين كنفرانس نيز سيدعزت‌الله ضرغامي رئيس سازمان صدا وسيما و رئيس اولين كنفرانس جهاني راديوهاي اسلامي و قرآني به ايراد سخنراني مي‌پردازد.

بالای صفحه

16 آبان در مشهد برگزار مي‌شود 
اختتاميه جشنواره ادبي هنري حوزه علميه خراسان

اختتاميه اولين جشنواره ادبي‌ هنري حوزه علميه خراسان 16 آبان‌ماه با تجليل از 20 هنرمند و نويسنده برگزيده در مشهد برگزار مي‌شود.
حجت‌الاسلام "عيسي‌نژاد" معاون تبليغي دفتر تبليغات اسلامي شعبه خراسان رضوي، ضمن بيان اين مطلب گفت: 169 اثر در هفت رشته ادبي هنري شامل شعر، داستان‌نويسي، مقاله‌نويسي، فيلم‌نامه‌نويسي، خوشنويسي، نقاشي و عكاسي به دبيرخانه اين جشنواره ارسال شده است.
وي تقدير از پيشكسوتان عرصه ادب و هنر و نيز تجليل از فعالان ترويج ادب و هنر تبليغي را از جمله بخش‌هاي جنبي اين جشنواره برشمرد.
حجت‌الاسلام عيسي‌نژاد ضمن ابراز اميدواري مبني بر اين كه اين جشنواره منطقه‌اي به صورت سالانه و منظم ادامه مي‌يابد، از تهيه بانك اطلاعات هنرمندان حوزوي در دفتر تبليغات اسلامي شعبه خراسان رضوي خبر داد.

بالای صفحه

همراه با جشنواره فيلم کوتاه تهران
داوري اتحاديه فيلمسازان کوتاه کشورهاي مسلمان  در جشنواره بين المللي فيلم کوتاه تهران

گروه فرهنگ وهنر اعتدال : اتحاديه فيلمسازان کوتاه کشورهاي مسلمان در جشنواره بين المللي فيلم کوتاه تهران داوري مي کند.
اين اتحاديه با معرفي تيم داوري آثار فيلم هاي منتخب بخش ملل مسلمان و همچنين فيلم هاي منتخب مرور اتحاديه فيلمسازان را مورد داوري و ارزيابي قرار مي دهد.
برپايه اين خبر ، علاوه بر داوري اتحاديه فيلمسازان کوتاه کشورهاي مسلمان در جشنواره ، برنامه نشست هاي موضوعي و ديدارها نيز ، براي اعضاي اتحاديه در طول روزهاي جشنواره در نظر گرفته شده است.
اتحاديه فيلمسازان کوتاه کشورهاي مسلمان تابستان سال گذشته با حضور نمايندگان کشورهاي افغانستان ، امارات ، ايران ، قطر ، پاکستان ، تاجيکستان ، ترکيه ، تونس ، سودان ، سوريه ، قرقيزستان ، ازبکستان ، بوسني و هرزگوين ، قزاقستان ، کويت ولبنان با انتخاب تهران به عنوان مقر دائمي اتحاديه تاسيس شد و در طول سال گذشته کشورهايي چون مصر ، هند ، مالزي ، سنگاپور ، فلسطين و ... به آن پيوستند . اين اتحاديه با هدف انسجام ، هماهنگي و تعامل آثار فرهنگي سينمايي در حوزه آموزش ، توليد و عرضه و پخش فيلم کوتاه در راستاي تقويت جريان رو به رشد فيلمسازي کوتاه از طريق باورها ، فرهنگ ، اخلاق و ارزشهاي انساني و اسلامي و ارتقاي سطح سواد بصري مخاطبين فيلم در کشورهاي اسلامي و هماهنگي در برنامه هاي آموزشي ، توليدي در کشورهاي مسلمان و عرضه فيلم کوتاه در ميان شکل گرفته است.
گفتني است بيست و پنجمين جشنواره بين المللي فيلم کوتاه تهران از 22 تا 27 آبانماه سالجاري در تهران و به صورت همزمان در استان هاي خوزستان، همدان، گيلان، کردستان و کهکيلويه و بويراحمد برگزار مي شود.


يک فيلمساز :
در جشنواره فيلم کوتاه تهران "جايزه تماشاگران" پيش بيني شود
گروه فرهنگ وهنر اعتدال : پيشنهاد مي دهم در جشنواره بين المللي فيلم کوتاه تهران "جايزه تماشاگران" پيش بيني شود.
رضا سبحاني کارگردان سينما در آستانه برگزاري بيست و پنجمين جشنواره بين المللي فيلم کوتاه تهران در گفت و گو با کميته اطلاع رساني اين جشنواره با بيان اين پيشنهاد افزود : يکي از آسيب ها اين است که ما هميشه در تکرار سير مي کنيم و من فکر مي کنم براي رشد فيلم کوتاه از اين تکرارها دست برداريم.
وي ادامه داد : تنها راه اعتلاي فيلم کوتاه را در اين مي بينم که اين آثار در متن جامعه خودش را نشان دهند و بازتاب پيدا کنند.
کارگردان فيلم هاي سينمايي "زيستن" و "خاک سرد" که امسال در بخش مرور جشنواره فيلم کوتاه تهران فيلم هاي کوتاهش در قسمت جداگانه و مستقلي مرور مي شود با بيان اينکه سينماي کوتاه از ظرفيت خيلي زيادي برخوردار است ؛ خاطرنشان ساخت : اگر فيلم هاي کوتاه در متن جامعه بازتاب پيدا کند ذائقه توده هاي مردم را با اين نوع آثار آشنا کنيم و باعث ارتقاء مي شوند.
وي گفت : پيش بيني "جايزه تماشاگران" در جشنواره فيلم کوتاه تهران کارکردها و اثرات مختلف دارد از جمله اينکه تماشاگر با موضوعات و مضامين متنوع از طريق اين رسانه آشنا مي شود از سوي ديگر ، فيلمسازان هم به شناخت واقعي تري از سلايق و ذائقه مخاطبان عمومي دست مي يابند.
سبحاني با تأکيد بر لزوم سرمايه گذاري بيشتر بر روي توليد فيلم هاي کوتاه و افزايش سرمايه گذاري و اختصاص بودجه به اين آثار به تناسب نرخ رشد تورم اظهار داشت: فيلم کوتاه به خاطر ذات و خصوصيت غيروابسته و غيرکليشه ايش از ساختار و نگاه جسورانه و تجربي تري برخوردار است و شايد به خاطر همين ويژگي ها است که فيلمساز اين امکان را بيشتر پيدا مي کند تا انديشه و دانش سينماي اش را به ماهيت هنري سينما بيشتر و بهتر پيوند بزند.
وي اضافه کرد : در فيلم هاي کوتاه ، نوع نگاه و تجربه و وسعت ديد عميق تر و گسترده تر فيلمساز است که بايد نمود پيدا کند و از اين زاويه است که ارزش و اهميت فيلم هاي کوتاه نسبت به هم ارزيابي مي شود.
گفتني است بيست و پنجمين جشنواره بين المللي فيلم کوتاه تهران از 22 تا 27 آبانماه سالجاري در تهران و به صورت همزمان در استان هاي خوزستان، همدان، گيلان، کردستان و کهکيلويه و بويراحمد برگزار مي شود.

در راديو ايران صورت مي­پذيرد
"تحليل روزشمار انقلاب"

سي­ساله­ها كساني كه از آنها به عنوان نسل بعد از انقلاب ياد مي­شود, كساني كه در انقلاب متولد شده­اند, اما از فراز و نشيب انقلاب هيچ اطلاعي ندارند, مي­توانند با راديو ايران همراه شوند و روزشمار انقلاب را بشنوند.
به گزارش روابط عمومي راديو ايران علاقمندان به سرگذشت تاريخ انقلاب در ايران مي­توانند از شنبه تا چهارشنبه ساعت 21:45 شنونده گام به گام تا انقلاب برنامه جديدي از گروه ايران و فرهنگ راديو ايران باشند.
اين برنامه انقلاب سال 57 را از 13 مهر تا 22 بهمن روزشماري مي­كند.
سعيد سليماني محقق و پژوهشگر اين برنامه گفت: بعد از يك تحقيق 6 ماهه بر روي كتاب صحيفه نور حضرت امام خميني و آرشيو تقويم تاريخي كه بيش از 20 سال قدمت دارد
تصميم گرفتيم كه از 17 شهريور برنامه را روي آنتن بفرستيم اما به خاطر ويژه برنامه­هاي ماه مبارك رمضان از 13 مهر همزمان با سالروز هجرت امام خميني به عراق برنامه پخش شد.
سليماني ادامه داد: در هر روز حداقل سه خبري كه همان روز اتفاق افتاده: گفته مي­شود و علي پيري راوي برنامه اخبار روزنامه­هاي سال 57 را مي­خواند . پخش افكت, سخنان حضرت امام, شعارهايي كه در همان ايام گفته شده, سرودهاي انقلابي و موسيقي­هاي حماسي بي­كلام
اطلاعيه­هاي حضرت امام و رخدادهايي كه خبرگزاري­هاي داخلي و خارجي گفته­اند از ديگر بخشهاي اين برنامه است. همچنين به زودي دكتر تقوي پژوهشگرموسسه تاريخ معاصر ايران راوي تحليل­گر برنامه خواهد بود.
ريتم برنامه گام به گام تا انقلاب تند است و با سرعت مطالب گفته ­مي­شود.
سليماني خاطرنشان كرد به زودي سخنان شاه , ازهاري و ياران حضرت امام خميني با تناسب به رخدادهايي كه صورت گرفته از همين برنامه پخش خواهد شد.مرتضي حافظي گويندگي و علي اكبر اميني­پور و مهدي ساعي تهيه­كنندگي اين برنامه را برعهده دارند.


سه فيلم ايراني به شيكاگو رفت
 سه فيلم ايراني در بخش چشم‌انداز بيست و پنجمين جشنواره بين‌المللي فيلم كودك "شيكاگو" به نمايش گذاشته شده است.
اين جشنواره از بزرگترين و معتبرترين جشنواره‌هاي فيلم كودك در آمريكاي شمالي است كه به تفاوت‌هاي فرهنگي، عدم خشونت و بيان ارزش‌هاي سينماي جديد براي كودكان مي‌پردازد.
در جشنواره شيكاگو در روزهاي 2 تا 12 آبان فيلم ايراني "هامون و دريا" به كارگرداني ابراهيم فروزش و دو فيلم پويانمايي "گنجشك و پنبه دانه" به كارگرداني سيدمرتضي احدي و "روزي كلاغي" به كارگرداني عبدالله علي‌مراد در بخش چشم‌انداز در چندين نوبت به نمايش گذاشته شده است.
از بخش‌هاي مختلف اين جشنواره مي‌توان به رويداد‌هاي ويژه، برنامه اكران آخر هفته، برنامه گروهي مدارس و برگزاري كارگاه‌‌هاي آموزشي، با حضور چهره‌هاي سرشناس فيلم كودك و بخش چشم‌انداز اشاره كرد.
در جشنواره شيكاگو بيش از 200 فيلم از 40 كشور جهان شامل فيلم‌هاي پويانمايي كوتاه و بلند، مجموعه‌هاي تلويزيوني، مستند و فيلم‌هاي ساخته كودكان به نمايش گذاشته شده است.
همه ساله در اين جشنواره بيش از 150 فيلم‌ساز و هنرمند سرشناس اين عرصه حضور دارند و براي بيشتر فيلم‌ها نيز نشست‌هاي ويژه نقد و بررسي و پرسش و پاسخ برگزار مي‌شود.
برگزاري جشنواره فيلم كودكان براي كودكان در حاشيه اين جشنواره از بخش‌هاي جالب توجه اين رويداد هنري است.
همچنين پس از اكران هر فيلم، كودكان آراي مخفي خود را براي انتخاب بهترين فيلم جشنواره اعلام مي‌كنند تا اين جايزه در كنار جوايز هيأت داوران حرفه‌اي به فيلم‌هاي برتر اهدا شود.
گفتني است فيلم‌هاي جشنواره در سينما "فيتس" پارك "لينكلن" و برخي مراكز ديگر اكران فيلم در "شيكاگو" نمايش داده مي‌شود.

نمايش نوزده فيلم در بخش مرور استان گيلان در جشنواره فيلم کوتاه تهران

گروه فرهنگ وهنر اعتدال :نوزده عنوان فيلم در بخش مرور فيلم هاي يک استان در جشنواره فيلم کوتاه تهران به نمايش درمي آيد.
روابط عمومي جشنواره بين المللي فيلم کوتاه تهران با اعلام اين خبر افزود: بخش مرور فيلم هاي يک استان منتخب فيلم هاي استان گيلان به نمايش در مي آيد. و در اين بخش نوزده فيلم منتخب از مراکز سينماي جوان تالش - رودبار - لاهيجان - رشت و انزلي براي نمايش پيش بيني شده است.
برپايه اين خبر ، عناوين نوزده عنوان فيلم استان گيلان به اين ترتيب است :
اگر باران ببارد / نادر شيخ الاسلامي از تالش / الگانس / سهيلا پور محمدي از رودبار ، بچه ها عاشق مي شوند / ابوذر جلالي از لاهيجان ، بخاطر يوسف / فرهاد ربيعي (رشت) ، بهار را باور کن / فرحناز آسوده از تالش ، بيا همه خوابند / زهره زماني (انزلي ) ، جغاز / معصومه خوشرويي (انزلي ) ، چاي / آرمان فياضي (لاهيجان ) - چهل منبر /آرش يزداني (رشت) ، ديوارها اگر مي توانستند سخن بگويند / نادر شيخ الاسلامي (تالش ) / راند 205 / حامد خسروي (انزلي ) / رخصت چاي / بهادر حکيمي (لاهيجان ) ، ضد خاطرات / کوروش فرزانگان (لاهيجان ) ، فردا / محمد مهدي محمدي (رودبار ) ، گمج / زهرا عليپور (انزلي ) ، گورستان بي نام / نصير درويش وند ( انزلي ) ، نفت و نمک / اقبال بهاري ( تالش ) / نگاه شکسته / بهزاد رسول زاده (تالش ) و ينده به دومله / بهزاد رسول زاده از تالش.
گفتني است بيست و پنجمين جشنواره بين المللي فيلم کوتاه تهران از 22 تا 27 آبانماه سالجاري در تهران و به صورت همزمان در استان هاي خوزستان، همدان، گيلان، کردستان و کهکيلويه و بويراحمد برگزار مي شود.


نويد و ندا در نمايشگاه ملي رسانه هاي ديجيتال

گروه فرهنگ وهنر اعتدال : مجموعه انيميشني "نويد و ندا" ويژه گروه سني کودک و نوجوان در دومين نمايشگاه ملي ديجيتال عرضه مي شود.
به گزارش روز چهارشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسکانيوز"، لوح فشرده "نويد و ندا" برگرفته از سه کتاب ميهمان بابا، کلوچه و مورچه، آقا تريلي که مهري ماهوتي نويسندگي آن ها را بر عهده داشته و توسط نشر شاهد منتشر شده است 10 تراکت چهار دقيقه اي است که در نمايشگاه ملي رسانه هاي ديجيتال عرضه ميشود.
موسيقي، شعر، زير نويس انگليسي و به کارگيري جملات ساده و روان اين مجموعه را به انيميشني جذاب و شاد تبديل کرده است.