146 هزار نفر از اعضاي جامعه ايثارگري از آموزش خانواده بهره مند شدند
مديرکل امور اجتماعي و مددکاري بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: در سال 86، 146 هزار و 77 نفر از اعضاي جامعه ايثارگري از برنامه هاي آموزش خانواده بهره مند شدند.
احمد مازني در گفتگو با خبرنگار حيات ضمن اعلام اين خبر گفت: در سال 85، 83 هزار و 904 نفر از ايثارگران از برنامه هاي خدمات آموزش خانواده استفاده کرده بودند، ضمن اينکه در سال 86 نسبت به سال 85 ميزان بهره مندي اعضاي جامعه ايثارگري از کلاس حضوري آموزش خانواده 43 درصد افزايش داشته است.
وي با اشاره به طرح ضربتي آموزش خانواده گفت: اولين دوره طرح ضربتي آموزش خانواده ويژه جانبازان در سال 86 برگزار شد که با استقبال بسيار خوب ايثارگران مواجه شد.
مازني همچنين افزود: جانبازان حالت اشتغال، بيشترين استقبال را از برگزاري برنامه هاي خدمات آموزش خانواده و طرح ضربتي آموزش خانواده داشته اند.
وي به بخش هاي مختلف برگزاري برنامه هاي آموزش خانواده اشاره کرد و افزود: دوره هاي ويژه همسران شهدا، همسران جانبازان، فرزندان شهدا که تازه ازدواج کرده اند و فرزندان شهيد در آستانه ازدواج از جمله دوره هايي است که در قالب خدمات آموزش خانواده به جامعه ايثارگري سراسر کشور ارايه مي شود.
مازني ادامه داد: در سال 85 که اولين سال برگزاري دوره هاي آموزش خانواده ويژه همسران جانبازان بوده است، بيش از 5000 نفر از همسران جانباز در اين دوره ها شرکت کرده اند.
وي همچنين تاکيد کرد: دوره هاي آموزش خانواده ويژه جانبازان براي کليه جانبازان 25 درصد به بالا با اولويت جانبازان اعصاب و روان و شيميايي برگزار مي شود.
مازني از طراحي برنامه ده ساله آموزش خانواده خبر داد و گفت: درحال طراحي و برنامه ريزي اهداف بلندمدت براي برگزاري دوره هاي آموزش خانواده بنياد شهيد و امور ايثارگران هستيم که بخش عمده اين برنامه عناوين جزيي موضوعات آن و چگونگي اجراي آن طراحي شده که منطبق با چشم انداز ده ساله بنياد شهيد و امور ايثارگران است.
رازهايي از زنان جنگ در مستند "يك روز يك زن"
مجموعهي مستند "يك روز، يك زن" به سفارش مركز مستندسازي سيما آمادهي پخش شد.
زهرا مشتاق ـ تهيهكننده و نويسندهي اين مجموعه مستند ـ در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: اين مجموعه در 10قسمت 20دقيقهاي؛ روايتي است از زنان گمنامي كه در دورهي هشتسالهي نبرد، وقف جنگ بودهاند.
وي با بيان اينكه هرقسمت از اين مجموعه، عنوان جداگانهاي دارد، افزود: براي مثال "خبرنگار جنگي" دربارهي زندگي مريم كاظمزاده است؛ خبرنگاري كه در اوج شلوغيهاي غرب كشور به پاوه و مريوان رفت، به گروه دستمال سرخها پيوست و همپا با دكتر چمران و يارانش در جنگ حضور داشت.
"بربال فرشته" نيز تورق تصويري احساس برانگيزي است برزندگي شهيد منوچهر مدق و همسرش فرشته ملكي، زندگي عاشقانهي يك جانباز شيميايي تا واپسين دم مرگ؛ و يا "رسم شيدايي" كه همدلي شفيقه باقرين است با جنگ؛ بانوي مهندسي كه 26 اختراعش درسالهاي دفاع، بردستهاي مردان رزمنده نشست.
تهيهكنندهي اين مجموعه مستند دربارهي ويژگي "يك روز، يك زن"، گفت: آنچه كه براي ما اهميت داشته، پرهيز از نگاه تكراري نسبت به جنگ و آدمهايش بوده؛ براي همين، علاوه بر دقت و حساسيت نسبت به انتخاب سوژهها، نوع روايت و كارگرداني مجموعه نيز بر دلپذيرشدن كار افزوده است.
گفتني است اين مجموعه را "وحيد زارعزاده" كارگرداني كرده است، كه به تازگي از جشنواره شبكهي الجزيره، براي فيلم مستند "اسير 57187" موفق به دريافت تنديس بهترين فيلم از اين جشنواره شده است.
همچنين سهفيلم از مجموعهي "يك روز، يك زن" نيز تاكنون با شركت درجشنوارههاي كوثر و جم نيز عنوان بهترين فيلم را كسب كردهاند. اين مجموعه بهزودي به روي آنتن ميرود.
نان سبوس دار يا نان سياه
مواد لازم
آرد: نيم كيلو
پودر خمير ترش:2 قاشق غذاخوري
نمك :يك قاشق چايخوري
آب ولرم :به مقدار كافي
شكر: يك قاشق مرباخوري
سبوس گندم:250 گرم
روغن: يك قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
پودرخميرترش را درنصف ليوان آب گرم همراه با شكرحل كنيد وبگذاريد پف كند. مايه خميررا با نمك و آب گرم، به آرد و سبوس اضافه كرده ، مخلوط كنيد. خوب به هم بزنيد تا خميري نرم به دست آيد. با دست چرب خمير را به مدت 5 يا 6 دقيقه ورز دهيد و خميررا در جاي تقريباً گرم نگه داريد تا حجم آن دوبرابر شود. مجدداً دست را چرب كنيد و خمير را دو تا سه دقيقه ورز دهيد. قالب را چرب كرده و دورتا دورقالب را سبوس بپاشيد و خمير را درآن بريزيد تا خمير دوباره پف كند. روي خمير را با آب يا شير، كمي خيس كرده و مقداري سبوس روي آن بپاشيد. سپس قالب را در وسط فر داغ شده با حرارت 350 درجه فارنهايت و به مدت 30 تا 35 دقيقه قرار دهيد تا نان كاملاً بپزد.
بعد از يك تا دو دقيقه نان را از قالب بيرون آورده و روي شبكه سيمي قرار دهيد تا نان كمي خنك شود. سپس آن را داخل نايلون بگذاريد. نكات تغذيه اي:
1- سبوس غلات يكي از منابع غني ويتامين هاي گروهB، خصوصاً بيوتين است وبراي درمان ريزش مو بسيار مؤثر است.
2-همچنين يكي از منابع غني فيبري است. كساني كه داراي تري گليسريد بالا هستند، به جاي نان سفيد معمولي ، بايد نان سبوس دار مصرف كنند.
3-مصرف نان سبوس دار براي درمان يبوست بسيار مؤثر است.