يکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۸۷
شماره ۱۰۴۹
 
۹ فرهنگ و هنر اسلامي  
 
شماره قبل

پس از 7 ماه و تخصيص اعتبار 100 ميليوني؛
مزار "قيصر" هنوز سنگ‌قبر ندارد

با وجود تخصيص اعتبار 100 ميليون توماني از سوي فرمانداري و 7 ماه پس از درگذشت "قيصر امين‌پور" قبر او فاقد سنگ است و اداره كل ارشاد خوزستان هم هنوز طرح لازم را آماده نكرده است.  
مقبره مرحوم قيصر امين‌پور شاعر معاصر پس از گذشت 7 ماه از درگذشت وي هنوز هم فاقد سنگ قبر است و علي‌رغم وعده‌هايي كه مسئولان استان خوزستان مي‌دادند، قبر اين شاعر زيبنده نام او نيست.
بنا بر اين گزارش، هم اكنون مقبره قيصر در مكاني خشك و بي‌آب و علف در زير سايه‌باني است كه چشم نواز نيست و بر روي قبر پارچه‌اي سبز رنگ و خاك آلود انداخته‌اند تا واقعيت زير آن پنهان بماند.
زير پارچه، هيچ سنگ قبري در كار نيست و هنوز مقبره به‌صورت تلي از خاك رها شده است و نرده‌اي بد رنگ اطراف آن را پوشانده است.
اين در شرايطي است كه پس از مرگ قيصر امين‌پور حاشيه‌هاي زيادي به‌وجود آمد و بسياري از جريانات تلاش داشتند كه به نحوي اين استاد دانشگاه را منتسب به خود كنند.
از سوي ديگر بين خانواده قيصر يعني همسر و پدر او، اختلافي براي تعيين محل دفن او بروز كرد و سرانجام پدر قيصر با حمايت مسئولان استان خوزستان قيصر را به گتوند بردند و قول ساخت آرامگاهي بزرگ را به دوستداران اين شاعر دادند.
حتي اعلام شده بود كه آرامگاه مرحوم امين‌پور تا كنار كارون ادامه مي‌يابد و زميني چند هكتاري به او اختصاص داده مي‌شود.
مراد امين‌پور، پدر مرحوم قيصر امين‌پور، در گفت‌گو با خبرنگار ادبي فارس در اين‌باره مي‌گويد: ما پيگير موضوع هستيم. از اول بنا بود اداره ارشاد بر اساس طرحي كه گفته بود كار كند. قرار بود سال 86 اين طرح ارائه و سال 87 اجرا شود و به همين دليل ما تاكنون دخالت نكرديم تا ببينيم اداره كل ارشاد استان چه مي‌كند.
وي مي‌افزايد كه امسال در كميته برنامه ريزي شهرستان گتوند از طرف فرمانداري اعتبار 100 ميليون توماني را به ساخت مجموعه قيصريه اختصاص دادند؛ با اين حال بايد طرح آماده شود تا كار اجرايي شروع شود. ما با استانداري صحبت كرديم و استانداري مي‌گويد كه بودجه داريم و فقط منتظر ارئه طرح از سوي ارشاد هستيم.
پدر قيصر درباره جزئيات اين طرح ادامه مي‌دهد كه اين طرح شامل طرح مزار، مجموعه قيصريه و نماد بالاي قبر است. آن چنان كه استاندار در مراسم چهلم قيصر گفته بود همان‌طور كه شيراز حافظيه دارد، گتوند نيز مي‌خواهد قيصريه داشته باشد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا مقدمات كار را شروع نمي‌كنيد و در پاسخ به اينكه چرا حداقل يك سنگ قبر روي مزار قيصر نمي‌گذاريد، اظهار مي‌دارد كه نمي‌خواهيم دوباره كاري شود و با آماده شدن طرح دوباره برخي از قسمت‌هاي ساخته شده را بكَنيم.
مراد امين‌پور در واكنش به اين گفته كه انتظارات در تهران بسيار بيشتر از مسئولان خوزستان است، مي‌گويد كه متولي قانوني اين موضوع ارشاد است و ارشاد قول داده كه از رديف‌هاي قانوني خود موضوع را پيگيري كند. آن‌ها قرار بود سال 86 طرح را آماده و سال 87 اجرايي كنند و حالا زمان خواستند كه تا دو ماه ديگر طرح ارائه و كار اجرايي شروع شود.
پدر قيصر خاطرنشان مي‌كند كه تا حالا هيچ عملي را مسئولان ارشاد خوزستان انجام ندادند و ما هم كوتاهي كرديم كه تاكنون چيزي نگفتيم؛ اما الان دنبالش هستيم و پيگيري مي‌كنيم و ممكن است تا يكي دو ماه ديگر كار را شروع كنيم.

بالای صفحه

تيرماه در صبا تدريس مي‌شود
حكمت هنر ايراني - اسلامي به روايت حسن بلخاري

موسسه فرهنگي هنري صبا دوره حكمت هنر ايراني - اسلامي را از تيرماه، توسط حسن بلخاري مدرس دانشگاه برگزار مي‌كند.
به گزارش اعتدال از روابط عمومي مؤسسه فرهنگي -هنري صبا وابسته به فرهنگستان هنر، اين موسسه در اداره دوره‌هاي آموزشي و نشست هاي تخصصي خود، پيرامون فلسفه، تاريخ و ديگر مباحث بنيادي هنر، اسطوره‌شناسي، روش تحليل آثار هنري، حكمت هنر شرق و ... از تيرماه ميزبان دوره جديدي با عنوان حكمت هنر ايراني - اسلامي خواهد بود كه توسط حسن بلخاري تدريس مي‌شود.
موسسه صبا، دوره‌هاي آموزشي و پژوهشي خود را با حضور تمامي علاقمندان مباحث تخصصي و كاربريد هنر، دانشجويان هنر و صاحبنظران و كارشناسان همچنان ادامه خواهد داد.

بالای صفحه

در افتتاحيه دومين جشنواره هنرهاي تجسمي دامون فر اعلام کردند:
آثار جوانان نقاش ايراني به موزه هاي بزرگ دنيا راه مي يابند
به گزارش خبرنگار اعتدال مريم خسروي:داوران دومين جشنواره هنرهاي تجسمي دامون فر در دو مراسم جداگانه افتتاحيه، اين رويداد پيش بيني کردند، بسياري از نقاشاني که در اين نمايشگاه آثاري دارند، اميد آينده هنرهاي تجسمي ايرانند و در آينده نه چندان دور به موزه هاي بزرگ دنيا راه مي يابند.
دومين جشنواره هنرهاي تجسمي دامون فر ويژه جوانان زير 25 سال ايران صبح ديروز با حضور بيش از 150 نفر در مجموعه هنري آسمان و با حضور قريب به 700 نفر در فرهنگسراي نياوران افتتاح شد.
"سيف الله پويا راد" مدير جشنواره هنرهاي تجسمي دامون فر در اين مراسم گفت:"در اين جشنواره به دنبال نشان دادن تصويري واقعي از توانايي هاي نقاشان جوان ايراني هستيم. تابلويي که در اين جشنواره، دامون فر برآنست به دنيا بنماياند اميدبخشي، خلاقيت و توانمندي نقاشان جوان ايران بزرگ است.
پويا راد با اشاره به اينکه از ميان 4045  اثر رسيده تنها 300  اثر امکان نمايش در سه نگارخانه را يافتند گفت:"در همه 3700  اثر راه يافته به بخش مسابقه صداقت و عشق موج مي زد که به دليل محدوديت فضاي نگارخانه ها امکان نمايش پيدا نکردند"
"فرح اصولي" يکي از داوران جشنواره هنرهاي تجسمي دامون فر، صبح جمعه 24 خرداد ماه در بخش نخست افتتاحيه اين رويداد در آسمان گفت:" بسياري از هنرمنداني که در اين نمايشگاه آثاري دارند جزو بهترين هاي امروز نقاشان جوان ايرانند، آنها آينده جامعه تجسمي هستند و در آينده آثارشان به موزه هاي بزرگ دنيا راه خواهد يافت.
وي نقاشي جوانان را نبض واقعي جامعه، منتقد وضعيت موجود دانست و گفت:"هنر نشانه تلاش و پيشرفت هر جامعه است و بايد با اشاعه صحيح آن به پويايي و تصويري که از جامعه ايران در دنيا ارائه مي شود کمک نمود.
اصولي با يادآوري اين نکته که تعداد نقاشان 70 ساله زن ايران بسيار اندک است از حضور پرشمار دختران در دومين جشنواره هنرهاي تجسمي دامون فر ابراز خشنودي نمود و خواستار حرکت جدي و مستمر آنان شد."
"حسين خسروجردي" رئيس هيأت داوران دومين جشنواره هنرهاي تجسمي دامون فر، عصر در بخش دوم افتتاحيه در فرهنگسراي نياوران گفت:"اين نمايشگاه بسيار جذاب است زيرا جوانان نقاش برپايه تعهد و هويت ايراني و با توجه به دردهاي اجتماعي آثار خود را خلق کردند و از سوژه هايي که منعکس کننده فانتزي بي درد هستند پرهيز نموده اند.
حسين خسروجردي جوان ايراني را جوان برگزيده دنياي معاصر خوانده و پيش بيني نمود آثار شماري از نقاشان اين جشنواره در سال هاي بعد با اقبالي فراتر از گستره ايران رو به رو مي شود."
وي خطاب به جوانان نقاش حاضر در اين نمايشگاه گفت:"در 10 سال آينده قيمت آثار شما 100 برابر امروز خواهد شد لذا بايد براي مقوله قيمت گذاري روي آثار بسيار حساس باشيد و به هيچ وجه نبايد حراج هاي آنسوي مرز شما را به اشتباه بياندازد و لازم است که نقاشان جوان در تعيين قيمت واقعي آثار خود از کارشناسان خبره و منصف کمک بگيرند."
در ادامه مراسم "محمدعلي بني اسدي" ديگر عضور شوراي داوري اين جشنواره، در سخنان کوتاهي گفت:"از ديدن آثار نقاشان جوان حيرت کردم انتظار چنين کيفيتي را در آثار نقاشان زير 25 سال نداشتم و اعتقاد دارم جوانان اين دوره نقاشي کشورمان تواناترين جوانان هنرمند در طول تاريخ نقاشي ايرانند."
در پايان اين مراسم از برگزيدگان دوسال پيش جشنواره هنرهاي تجسمي دامون فر که در اين مدت دربينال ها، جشنواره ها و نمايشگاههاي داخلي و خارجي درخشيده اند تقدير شد در اين بخش از "بهمن محمدي"، "وحيد چماني"، "سارا خلفي خامنه" و "سارا حسنخان" تقدير به عمل آمد و آنها در صحبت هاي کوتاهي برگزيده شدن در جشنواره هنرهاي تجسمي دامون فر را سکوي پرتاب خود اعلام کردند.
شايان ذکر است، دومين جشنواره هنرهاي تجسمي دامون فر تا 31 خرداد 87 در مجموعه هنري آسمان و فرهنگسراي نياوران داير خواهد بود و عصر جمعه 31 خرداد با برپايي مراسم ويژه در فرهنگسراي نياوران برگزيدگان خود را خواهد شناخت.
گفتي ست ، کارگاههاي تخصصي نقاشي کودکان که هر روز از ساعت 18 زيرنظر"ياسمين سينايي" برپا مي شود و دو ورک شاپ تخصصي ويژه نقاشان که در روزهاي 28 و 29 خرداد در فرهنگسراي نياوران برگزار خواهند شد از جمله بخش هاي جنبي اين جشنواره مي باشند.
بالای صفحه

نقش هنر و معماري اسلامي در مسجد جامع ورامين
قسمت اول:
مسجد مهم‌ترين فضاي معماري در سر‌زمين‌هاي اسلامي است كه علاوه بر كاركرد ديني و مذهبي و معنوي همواره از نقش اجتماعي سياسي نيز بر‌خوردار بوده است.
اهميت نقش ديني و اجتماعي مسجد موجب شده است كه معماران و برخي ديگر از هنرمندان در همه دوره‌هاي تاريخي تلاش خود را در راه خلق فضايي مناسب و شايسته براي نيايش صرف كنند. به همين جهت است كه مساجد هر دوره را مي‌توان نمونه اعلاي معماري و هنر آن دوره به شمار آورد. تقديس مساجد را مي‌توان مهم‌ترين عامل حفظ و بقاي ساختمان مسجد‌هاي تاريخي دانست.
    ايرانيان پس از گرايش به اسلام فرهنگ مقدس اسلام را با فرهنگ غني ايراني عجين كردند و اين شامل تمامي زمينه‌ها و از جمله معماري است. همان‌طور كه گفته شد تنها چند نمونه مسجد در ايران وجود دارد كه به سبك اولين مسجد اسلامي كه به دست پيامبر اسلام(ص) ساخته شده، بنا شده است و پس از آن معماري ايران در مسيري شروع به حركت كرد كه زاييده آن حركت امروزه در جاي‌جاي ايران به شكل بنا‌هاي عظيم و زيباي مسجد خود‌نمايي مي‌كند.
* جغرافياي ورامين:
شهرستان ورامين در جلگه صاف حاصل خيز واقع شده و محدود است از جنوب به درياچه نمك و از مغرب به حسن‌آباد قم و از شمال به دامنه‌هاي جنوبي كوه البرز و از مشرق به گرمسار (خوار سابق). حمد الله مستوفي قزويني در كتاب نزهة القلوب درباره ورامين و مردم آن مي‌نويسد: "ورامين در ما قبل ديهي بوده و اكنون قصبه شده و دارالملك آن تومان گشته طولش جزاير خالدات عزكه (77 درجه و 25 دقيقه) و عرض از خط استوانه... (35 درجه و 29 دقيقه) در آب و هوا خوشتر از ري است .و در محصول پنبه و غله و ميوه‌ها مانند آن، اهل آنجا شيعه اثني عشريند...)     بافت قديمي و كهن اين شهر تا حد زيادي از بين رفته.
* پيشينه تاريخي شهر ورامين:
چشمه علي ري كه در سال 1934 ميلادي مطابق 1313 شمسي توسط دكتر اريك اسميت صورت گرفت، هم اطلاعات بسيار مفيدي در اختيار محققين گذاشت و هم نشان داد كه حفاري ده‌ها متر در شعيب بخشي از تپه "قيطريه" و با تپه جنوبي "حيذر" كه عبارت بود، از اسكلت‌هاي يك پهلو و با پا‌هاي جمع شده و ظرف سفالين خاكستري و سياه توام با اسباب آرايشي زنانه، مثل سنجاق و سوزن و دستبند و زينت آلاتي چون گوشواره، گردنبند سنگي و سورمه‌دان و مقايسه سفال خاكستري آن با آثار مكشوفه از پيشواي ورامين و كهريزك ري و آثار به دست آمده از داخل قبور قديمي‌ترين قرار‌گاه بشري كه شناخته شده (يعني سيلك كاشان) حاكي از آن است كه سر‌زمين ورامين هزاران سال قبل بستر تمدن ارزشمند ما بوده است و مسير فرهنگ و هنر اهالي شميرانات و مردم ورامين كه عضوي از پيكر ري به شمار مي‌رفتند در يك خط بوده است. (سرزمين‌ها) كلاويخو سفير دربار كاستين كه از ايران ديدن كرده بود درباره شهر ورامين نوشته است: "ورامين شهر بزرگي است كه قسمت اعظمش خالي از سكنه شده، اين شهر بسيار پهناور است، برگردا‌گرد آن هيچ ديواري نيست. اين شهر در محوطه‌اي واقع است، اين مقر آن بزرگ تاتار يعني داماد تيمور بود. (شهر‌هاي ايران) در قرن‌هاي 5 و 6 هجري، ورامين آباد‌ترين، دوران حيات خود را مي‌گذرانده. علاوه بر آن تعدادي از روستا‌هاي محل نگهداري اسب‌ها و ماديان‌هاي ايلچي شاه بود و كاركنان آن از وفاداران به خانواده سلطنت و شخص محمد علي شاه بودند.
* تاريخچه مسجد جامع ورامين:
بناي مسجد جامع ورامين در زمان سلطنت سلطان محمد‌ خدا‌بنده آغاز مي‌شود. در اين جا قسمتي از سفرنامه مادام ديولافوا را كه در هنگام بازديد از ورامين در عهد ناصر‌الدين شاه قاجار به رشته تحرير كشيده شده است را نقل مي‌كنيم:
    "... باري پس از چهار ساعت راهپيمايي و پايمال كردن محصول مزارع و شنيدن نا‌ملايمات از زارعين بام مخروطي شكل و گنبد ميناي مسجدي كه در ميان مزارع سر بر‌آورده بود از دور پديدار شد. اين دهكده ورامين است. كمي بعد به آنجا مي‌رسيديم و در ميان باغ‌ها كه ديوار‌هاي گلي داشتند. داخل شديم. در اين باغ‌ها درختان ميوه از قبيل گيلاس و زرد‌آلو و گوجه و هلو، جنگل انبوهي تشكيل مي‌دادند. خوشبختانه نظر به توصيه‌اي كه دكتر تولوزان به كدخدا نوشته بود ما توانستيم در خانه او فرود آييم. پس از تعارفات معموله و كمي استراحت به تماشاي مسجد جامع ورامين رفتيم. اين بنا در قديم بسيار عالي و با‌شكوه بوده ولي اكنون ويرانه‌اي بيش نيست. مومنين هم از ترس فرود آمدن طاق براي عبادت به آنجا نمي‌روند.
و بنابراين سياحت آن مانعي ندارد و هر كس مي‌تواند آزادانه و بدون اشكال به تماشاي اين خرابه بپردازد.
ادامه دارد...
بالای صفحه

کتابت وصيت نامه الهي ، سياسي امام خميني (ره)به همت خوشنويسان تکابي  

خوشنويسان تکابي ، کتابت وصيت نامه الهي ، سياسي امام خميني رضوان الله عليه را به پايان رساندند.
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي اين شهرستان گفت: وصيت نامه الهي ، سياسي حضرت امام خميني (ره) را استاد اباصلت صادقي خوشنويس برجسته تکابي با 37 نفر از خوشنويسان ديگر اين شهرستان براي تجديد ميثاق با آرمانهاي والاي امام راحل نوشتند.
محمود نجفي افزود: وصيت نامه بنيانگذار کبير انقلاب اسلامي حضرت امام خميني قدس سره الشريف را خوشنويسان شهرستان تکاب با همکاري اداره ارشاد اسلامي اين شهرستان همزمان با سالروز عروج ملکوتي امام راحل اغاز و پس از 10 روز به پايان رساندند.
وي گفت: اين وصيت نامه پس از نگارش به صورت اثري ماندگار در يک جلد 70 صفحه اي به همت اداره ارشاد اسلامي تکاب چاپ ، منتشر شد.


راياني مخصوص:
هنرمند در خلوت خود به نوآوري و شكوفايي مي‌رسد

براي شكوفايي و نوآوري در عرصه هنر، اعتقادي به راه مشخصي ندارم چون نوآوري و شكوفايي از ملزومات هميشگي هنر است.
"مهرداد راياني مخصوص" استاد دانشگاه، مدير تئاتر شهر، نويسنده و كارگردان تئاتر درباره شيوه‌هاي نوآوري و شكوفايي در عرصه فرهنگ و هنر گفت: اگر نوآوري در عرصه هنر رخ ندهد آفرينشي انجام نمي‌شود. آفرينش زماني رخ مي‌دهد كه اثر حاصل مثل و مانند نداشته باشد و اگر مانندي داشته باشد، يك كار تقليدي خواهد بود.
كارگردان نمايش "آنكه گفت آري آنكه گفت نه" اظهار كرد: اساس هنر بر نوآوري و شكوفايي بنا شده و با توجه به ويژگي فردي و منحصر به فرد خالق آن شكل مي‌گيرد.
مدير تئاتر شهر ادامه داد: در عرصه هنر ذائقه‌هاي مختلفي وجود دارد و هر كس در خلوت خود به آن مي‌رسد بنابراين اگر براي آن نسخه پيچيده شود، به تبع نوآوري و شكوفايي در پي نخواهد داشت.
راياني مخصوص در پايان درباره تاثير بودجه در نوآوري در عرصه هنر گفت: نوآوري و شكوفايي درعرصه هنر نه به بودجه كه به ذات هنرمند بستگي دارد.


به کارگرداني "احمد رضا گرشاسبي"
فيلم "حضرت ابوطالب (ع)" در جشنواره امسال فيلم فجر به نمايش در مي آيد
تهيه کننده فيلم حضرت ابوطالب (ع )‌گفت : به محض دريافت پروانه ساخت اين فيلم از معاونت سينمايي ، مرحله توليد اين فيلم اغاز مي شود و با همت جمعي عوامل انرا براي پخش در جشنواره فيلم فجر اماده خواهيم کرد.
محسن علي اکبري ،‌با اعلام اين خبر افزود: اين فيلم به کارگرداني احمد رضا گرشاسبي ،‌ از جمله اثار فاخر سينماي ايران بشمار مي رود که با حمايت بنياد سينمايي فارابي توليد مي شود .
وي گفت :‌ در اين اثر با مدنظر قرار دادن ابعاد مختلف حيات با برکت حضرت ابوطالب ، به مسايلي چون ‌ تولد و دوران شروع نبوت رسول گرامي اسلام و حمايت هاي ايشان از حضرت رسول و وقايع مختلف تاريخي مصادف با دوران زندگي ان بزرگوار پرداخته مي شود .
تهيه کننده فيلم حضرت ابوطالب گفت :‌ساخت اين فيلم و نشان دادن چهره واقعي ،‌ مهربان و انساني
شخصيت هاي بزرگ و ارجمنداين دين الهي مي تواند پاسخ محکم و مناسبي باشد به همه کج انديشاني که تلاش دارند اسلام را دين خشونت قلمداد کنند.
وي تصريح کرد :‌ هم اکنون با همکاري طاهره صفار زاده ديالوگ نويسي اين اثر با استفاده از فيلم نامه تهيه شده ، به قلم احمد رضا گرشاسبي ،‌ در حال انجام است .
تهيه کننده فيلم حضرت ابوطالب گفت : فيلمبرداري اين اثر سينمايي در شهرهاي مختلف ايران ، سوريه ومصر انجام مي شود.
وي افزود :‌ پس از بررسي هاي فراوان گروه کارگرداني ،‌بازيگران سوري اين فيلم انتخاب شدند و هم اکنون در حال مذاکره با بازيگران مصري براي حضور در فيلم حضرت ابوطالب (ع) هستيم .
علي اکبري گفت : درباره بازيگران ايراني فيلم هر چند گزينه ها يي مدنظر داريم ولي هنوز به جمع بندي نهايي براي عقد قرارداد ،‌نرسيده ايم .
بنابراين گزارش فيلم حضرت ابوطالب (‌ع)‌ ، از جمله اثاري است که در برنامه توليد اثار فاخر سينمايي بنياد سينمايي فارابي ،‌ قرار دارد و با حمايت مالي ومعنوي اين نهاد ساخته مي شود.
فيلم دوئل به کارگرداني احمد رضا درويش ،‌ از جمله اثاري است که براساس اين طرح و با حمايت هاي فارابي ساخته شده است و امسال اثاري چون "راه ابي ابريشم " نيز در جدول حمايتي اين طرح قرار دارد.

مسئول مركز قرآني آل‌البيت عترت رستم‌كلا:
مراكز قرآني پايگاه مناسبي براي دستيابي به نوآوري فرهنگي و ديني هستند

مسئول مركز قرآني آل‌البيت عترت رستم‌كلا، مراكز قرآني را پايگاه و الگوي مناسبي براي دستيابي به نوآوري فرهنگي و ديني دانست.
"رقيه رضايي"، مسئول مركز قرآني آل‌البيت عترت رستم‌كلا، در اين باره گفت: آنچه در حال حاضر ما را از شبيخون فرهنگي و به تعبير مقام معظم رهبري از ناتوي فرهنگي نجات مي‌دهد، دستورات قرآن و ائمه و فرامين الهي است.
وي افزود: قرآن راه‌گشاي انسان در تمام مراحل زندگي به سوي خير و نيكي و روشنايي است و با توجه به اينكه برگزاري كلاس‌هاي آموزشي، ذهن كودكان، نوجوانان و جوانان را به تكاپو واداشته و آنان را به سمت نماز و احكام ديني مي‌كشاند، از جمله زمينه‌هاي نوآوري و رشد معنوي در فرزندان ماست.
رضايي تصريح كرد: مراكز قرآني و كانون‌هاي قرآني تبليغات اسلامي، بهترين تأثير را در علوم ديني و قرآني و رشد آن در جامعه داشته كه با دقت در چگونگي تعليم قرآن به قرآن‌آموزان، موفقيت‌هاي بي‌نظيري كسب خواهد شد و اين مركز در سه ماهه اول 87 تاكنون در رشته‌هاي درالتحفيظ 103، روخواني 24، تجويد 24 طرح مصباح 44 و حفظ قرآن، 37 قرآن‌آموز را تربيت و مسائل قرآني را به قلب فرزندان اين مرز و بوم نشانده است.
وي همچنين اظهار كرد: مركز قرآني آل‌البيت عترت رستمكلا در فصل بهار، 25 كلاس قرآني با همكاري 15مربي قرآن، دائر كرده كه اين در نوع خود يك اشتغال‌زايي براي قشر نوجوان و قرآن‌آموز است.
مسئول مركز قرآني آل‌البيت عترت رستم‌كلا از ديگر فعاليت‌هاي اين مركز به برگزاري محافل انس با قرآن، تهيه نشريه فصلنامه فدك و نمايشگاه قرآني اشاره كرد و گفت: در دوره بهاره، 26 نفر در دوره تربيت معلم شركت كردند كه 25 نفر از اين تعداد، حائز رتبه قبولي و كسب درجه تربيت معلم شدند.