رييس اداره مطالعات و بررسي‌هاي مرکز بين‌المللي تبليغ:  اسلام در بين جوانان مسيحي در حال گسترش است

رييس اداره مطالعات و بررسي‌هاي مرکز بين‌المللي تبليغ:
اسلام در بين جوانان مسيحي در حال گسترش است
 
 21 تا 24 مرداد سال جاري در مشهد برگزار مي شود:
مرحله كشوري رقابت های قرآنی مهر

"كريم دولتي" حافظ كل و داور مسابقات قرآن كريم:
مسابقات بين‌المللي قرآن از لحاظ كيفي ارتقا پيدا كند
 چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۹ رجب ۱۴۲۹ - ۲۳ جولای ۲۰۰۸ -   شماره ۱۰۷۹
شماره قبل
از روز دوشنبه، 31 تير در جاكارتا در حال برگزاري‌است.
مسابقات حفظ قرآن چندجانبه در اندونزي

از روز دوشنبه، 31 تير در جاكارتا در حال برگزاري‌است.


«آسه آن» سازماني سياسي، اقتصادي و فرهنگي در جنوب شرقي آسيا است كه در سال 1967 توسط تايلند، اندونزي، مالزي، سنگاپور و فيليپين تأسيس‌شد و بعدها كشورهاي برونئي، ويتنام، لائوس، برمه و كامبوج نيز به عضويت آن درآمدند.
مسابقات سالانه حفظ قرآن كريم و احاديث نبوي(ص) با همكاري عربستان سعودي از روز دوشنبه، 31 تير در جاكارتا، پايتخت اندونزي در حال برگزاري‌است.
به گزارش خبرگزاري عربستان، اين دوره از مسابقات با حضور 85 شركت‌كننده از كشورهاي عضو «آسه‌آن»، از جمله اندونزي، مالزي، تايلند، ويتنام، برونئي، كامبوج و برمه، با هدف تشويق مسلمانان اين كشورها به حفظ قرآن كريم و احاديث نبوي(ص) و ترويج آموزه‌هاي اسلام برگزار‌مي‌شود.
اين مسابقات سه‌روزه در پنج گروه حفظ كل قرآن كريم، حفظ 20 جزء، حفظ 15 جزء، حفظ 10 جزء و حفظ 500 حديث برگزار خواهد‌شد.
سه نفر برتر گروه نخست علاوه بر دريافت جايزه حج عمره، به ترتيب مبلغ 12 هزار، 11500 و 11 هزار ريال سعودي و نفرات برتر ديگر گروه‌ها نيز علاوه بر حج عمره، جوايز نقدي دريافت‌خواهندكرد.


سبحاني:
فقه با طب پيوند عميقي دارد

سبحاني:  فقه با طب پيوند عميقي دارد

وزير بهداشت، درمان و علوم پزشکي و هيات همراه، با آيت‌الله‌العظمي سبحاني از مراجع عظام تقليد ديدار کرد.
آيت‌الله‌العظمي سبحاني در اين ديدار گفت: فقه شيعي با علم طب ارتباط عميقي دارد و فقه و طب در خيلي از مسائل به هم مي‌رسند.
اين مرجع تقليد خاطرنشان کرد: بهداشت و مسائل پزشکي در انديشه اسلامي از نظر اهميت در درجه بالايي قرار گرفته و بنابراين روحاني و طبيب در جامعه از احترام خاصي برخوردارند.
معظم‌له خواستار توسعه بيمارستان‌هاي قم از جمله بيمارستان متروکه الهادي شده و تصريح کرد: شهر پرديسان با وجود جمعيت بالا داراي درمانگاه کوچکي است و مي‌طلبد که وزارت بهداشت و درمان توجه خاصي به اين شهر داشته باشد.
آيت‌الله‌العظمي سبحاني گفت: بسياري از مردم کشورهاي خليج فارس براي معالجه و درمان به ايران سفر مي‌کنند و اگر بيمارستان‌هاي مجهز در قم احداث شود، بسياري از آنان به قم مراجعه مي‌کنند و با وجود حرم حضرت معصومه (س)، حوزه علميه قم و حضور مراجع در اين شهر، هم از نظر جسمي و معنوي معالجه مي‌شوند.
به گزارش مرکز خبر حوزه ،در ابتداي اين ديدار، دکتر کامران باقري لنکراني وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با ارائه گزارشي از فعاليت‌ها و اقدامات انجام گرفته در اين وزارتخانه، گفت: قرار گرفتن دانشگاه علوم پزشکي در کنار حوزه علميه قم زمينه توسعه بين رشته‌اي بزرگي را فراهم مي‌کند.
وي افزود: در قم به زودي مرکز پژوهشي براي بررسي ابعاد طب سنتي، ارتباط فقه و طب، مباني فلسفي نگاه طب به انسان و سلامت تاسيس خواهد شد و حوزه مي‌تواند ما را در اين زمينه ياري کند.


وزير ارشاد خواستار شد: 
تسهيلات بيشتر عراق براي زائران عتبات عاليات
 
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ديروز در ديدار با "جابر الجابري" قائم مقام وزير فرهنگ عراق و هيأت همراه با وي بر ضرورت ايجاد تسهيلات بيشتر عراق براي زائران عتبات عاليات و بازسازي سريع و كامل حرمين عسكريين (ع) تأكيد كرد.
به گزارش اعتدال، به نقل از روابط عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، محمدحسين صفار هرندي گفت: تاكنون در اين زمينه مساعدت‌هاي بسياري از سوي دولت عراق انجام شده اما وجود موج فراوان اشتياق زايران ايراني براي زيارت، فراهم شدن تسهيلات بيشتر را ضروري مي‌سازد.
وي در ادامه افزود: بعد از جسارت ناگواري كه از سوي عناصر كوردل براي حرمين عسگريين(ع) اتفاق افتاد با همكاري دولت عراق براي بازسازي آن اقدام شده و اميدواريم اين بازسازي هر چه سريع‌تر به صورت كامل انجام شود.
وي با بيان اين مطلب كه ارتباط عاطفي و فرهنگي ميان دو كشور ايران و عراق بايد دستمايه گسترش همكاري‌ها در تمام سطوح و نيز تقويت روابط نظم يافته‌تر فرهنگي شود اظهار داشت: علايق فرهنگي مي‌تواند ارتباطات ميان دو كشور را در تمامي زمينه‌ها سهل‌تر سازد. از اين رو وزارتخانه‌هاي تحت مسؤوليت ما و شما وظيفه دارند راه را براي نيل به اين هدف هموار سازند.
وي ضمن خوش‌آمدگويي به قائم مقام وزير فرهنگ عراق و هيأت همراه، اتحاد در ايمان و سابقه طولاني و تاريخي برادري را از جمله پيونده‌دهنده دل‌هاي دو ملت ياد كرد و افزود: به حمدالله برخي موانع وحدت، برادري و يگانگي ميان دو ملت و دولت با حذف رژيم بعثي در سال‌هاي اخير برطرف شده است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار داشت: با برچيده شدن بساط رژيم بعثي وسركوبگري به حمدالله مردم عراق خودشان مقدراتشان را به دست گرفتند كه اميدواريم اين حلقه قدرت برآمده از مردم هر روز توسعه يافته و آخرين موانع نزديكي ميان دو ملت كه وجود اجانب است نيز مرتفع شود.
صفار هرندي هوشياري ملت‌هاي مسلمان به ويژه دو ملت ايران و عراق در برابر تفرقه افكني دشمنان را مورد تاكيد قرار داد و گفت: پس از پِيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي در ايران، بازگشت به اسلام و احكام اسلامي و نيز تحكيم پيوند ميان برادران ديني و احتراز از دشمنان امت اسلامي در دستور حكومت قرار گرفت. ما اين پيام وحدت مسلمين را به خوبي از زبان بنيانگذار جمهوري اسلامي حضرت امام خميني(ره) دريافت كرديم و امروز نيز رهبر معظم انقلاب اسلامي بر اين اصل اساسي تاكيد دارند.
وي افزود :به دليل همين هوشياري كه در ملت ايران بوجود آمده است ، دشمنان دست به كار شده و اقدامات تفرقه افكنانه آنها گاهي درشكل بر هم زدن اتحاد ميان شيعه و سني و گاهي در شكل تحريك اقوام و دستجات بروز مي كند اما انقلاب اسلامي به ما ياد داده در برابر اين نوع آرايش ها و صف بندي ها ي دروغين ايستادگي كنيم
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي آمادگي اين وزارتخانه را براي انتقال تجربيات فرهنگي و هنري به برادران اهل فرهنگ عراقي اعلام كرد و گفت: برپايي هفته‌هاي فرهنگي ايران و عراق مي تواند مقدمه خوبي براي گسترش همكاري‌ها در اين زمينه باشد.
صفار هرندي وجود مزار مطهر ائمه معصومين (ع) در عراق و نيز مرقد پاك امام هشتم (ع) درايران و فرصت متقابل براي حضور شيعيان دو كشور را يكي از عوامل مهم بازسازي سريع پيوند ميان مردم ايران و عراق و رفع برخي كدورت‌ها در گذشته دانست و گفت: اين عامل سبب تحكيم ساير پيوند ها ميان دو كشور شده است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين پيوند علمي ميان حوزه هاي علميه نجف و قم و محترم بودن مراجع معزز در عراق را يك عنصر تعيين كننده در تقويت پيوند ها ارزيابي كرد و گفت: بايد براي تقويت اين عنصر فرهنگي هر قدمي كه مي توانيم برداريم.
جابر الجابر، قايم مقام وزير فرهنگ عراق نيز با ابراز خرسندي از سفر به ايران بر گسترش همكاري ها ميان دو كشور تاكيد كرد.
وي سفر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري ايران به كشور عراق را سرفصل مهم و نقطه عطفي در روابط ميان دو كشور برشمرد و گفت : اين سفر و ديدار ايشان با روشنفكران عراقي يك اقدام مبتكرانه اي بود كه خاطره آن هميشه در ذهن مردم عراق خواهد ماند .
وي گفت : هيات همراهي كه به ايران سفر كرده است متشكل از شخصيت ها ، اساتيد و انديشمندان مختلفي از ميان شيعه و سني است تا در تعاملي سازنده با همتايان خود در ايران بتوانند در جهت انتقال تجربيات همديگر را ياري كنند.
جابر الجابري به برپايي هفته فرهنگي عراق در ايران اشاره كرد و گفت: برپايي هفته‌هاي فرهنگي عراق در كشورهاي مختلف با هدف شناساندن قابليت‌ها و ظرفيت‌هاي فرهنگي و به فعل رساندن اين توانايي‌ها برگزار مي‌شود.
سفير عراق در ايران نيز به افزايش رواديد براي حضور زايران ايراني به عتبات عاليات اشاره كرد و گفت: روزانه حدود دو هزار و 500 رواديد صادر مي‌شود كه به‌زودي اين رقم به سه هزار رواديد افزايش خواهد يافت.
وي افزود: در ايام مناسبت‌هاي مذهبي نيز حدود پنج هزار رواديد صادر خواهد شد.
به همت ستاد عالي كانون‌هاي فرهنگي و هنري مساجد كشور برپا مي‌شود
اردوي 12 هزار نفري فعالان قرآني در مشهد
 
اردوي 12 هزار نفري فعالان قرآني مساجد تا سوم شهريور ماه سال جاري و طي 10 دوره در مشهد مقدس برپا مي‌شود.
حجت‌الاسلام "عليرضا شاه‌فضل" معاون پژوهش و آموزش ستاد عالي كانو‌هاي فرهنگي و هنري مساجد كشور در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب اظهار كرد: به افراد حاضر در اين اردوها موضوعاتي چون مديريت آموزش و پژوهش، كتابداري فرهنگي، روابط عمومي، تبليغات، خبرنويسي، برنامه‌ريزي فرهنگي و غيره تعليم داده مي‌شود.
شاه‌فضل تصريح كرد: اين اردوي قرآني از 26 تيرماه تا سوم شهريورماه سال جاري ويژه خانم‌ها و آقايان 18 تا 25 ساله فعال قرآني و عضو كانون‌هاي فرهنگي و هنري مساجد برپا مي‌شود.
وي در ادامه گفت: در هر دوره اين اردو هزار و 200 نفر حضور مي‌يابند و در اين دوره‌ها آموزش‌هاي لازم را فرا مي‌گيرند.
وي در ادامه افزود: در اين اردو نمونه‌اي از فعاليت‌هاي قرآني دستگاه‌ها و سازمان‌هاي مختلف در قالب نمايشگاه در دانشگاه‌هاي تربيت معلم شهيد بهشتي و شهيد هاشمي‌‌‌نژاد مشهد مقدس به معرض ديد علاقه‌مندان گذاشته مي‌شود.
يادآوري مي‌شود، اين اردوي قرآني به همت ستاد عالي كانون‌هاي فرهنگي و هنري مساجد كشور با همكاري دبيرخانه كانون‌هاي فرهنگي و هنري مساجد كشور برپا شده است.

با حضور ميرشكاك، بهمني و رحمان‌دوست برگزار مي‌شود 
كنگره شعر "ميلاد آفتاب" در اعياد شعبانيه
 
كنگره شعر "ميلاد آفتاب" همزمان با ميلاد امام حسين (ع)، حضرت ابوالفضل (ع) و امام سجاد (ع)، در شهرستان خميني شهر اصفهان برگزار مي‌شود.
به گزارش اعتدال به نقل از فارس: سعيد بيابانكي سخنگوي كنگره شعر "ميلاد آفتاب" گفت: هجدهمين دوره اين كنگره روزهاي پانزدهم، شانزدهم و هفدهم مرداد ماه جاري همزمان با اعياد شعبانيه و ميلاد امام حسين (ع)، حضرت ابوالفضل (ع) و امام سجاد (ع)، در شهرستان خميني شهر اصفهان برگزار مي‌شود.
وي مردمي بودن كنگره را از ويژگي‌هاي بارز آن توصيف و تصريح كرد: بودجه و منابع مالي كنگره را مردم تأمين مي‌كنند و به همين دليل خيلي‌ها معتقدند دوام و قوام كنگره به اين علت است كه وابسته به دولت نيست.
بيابانكي با بيان اين‌كه شاعران بسياري در 17 دوره گذشته در اين كنگره شركت كردند، بيان داشت: معمولا كنگره شعر "ميلاد آفتاب" فراخوان نمي‌دهد و با توجه به جايگاه شاعران از آن‌ها دعوت به‌عمل مي‌آورد.
سخنگوي كنگره شعر "ميلاد آفتاب" درباره مهمانان اين دوره اظهار داشت: يوسف‌علي ميرشكاك، محمدعلي بهمني، مصطفا رحمان‌دوست، محمود اكرامي‌فر، افشين علا، رضا رفيع، ناصر فيض، اميد مهدي‌نژاد، امير مهدي‌نژاد، خسرو احتشامي، صابر امامي، شهرام شكيبا، محمدجواد شرافت و محمدامين جعفري مدعويني هستند كه تاكنون قطعي شده است.
بيابانكي با بيان اين‌كه اصغر حاج حيدري متخلص به خاسته، دبير كنگره شعر "ميلاد آفتاب" است، خاطرنشان كرد: از خبرنگاراني براي پوشش اين مراسم دعوت مي‌شود كه خود دستي در شعر دارند.

با حضور رئيس جمهور و رئيس مجلس،      
شروع و ختم مسابقات بين‌المللي قرآن با حضور رئيس مجلس و رئيس جمهور 
 
براي اولين بار در طول مسابقات بين المللي قرآن كريم، امسال بيست و پنجمين دوره اين مسابقات در رشته‌هاي حفظ و قرائت با حضور رئيس جمهور و رئيس مجلس شوراي اسلامي در سالن قدس حرم رضوي برگزار مي‌شود.
به گزارش اعتدال به نقل از روابط عمومي شبكه قرآن و معارف سيما، اكبر خاكساري هرندي مدير گروه محافل و مسابقات شبكه قرآن و معارف سيما و عضو ستاد عالي مسابقات بين المللي قرآن گفت:مراسم افتتاحيه اين دوره از مسابقات با حضور علي لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي، هشتم مرداد ماه 1387 در شب مبعث نبي مكرم اسلام بعد از نماز مغرب و عشاء در سالن قدس حرم رضوي و مراسم اختتاميه نيز در تاريخ 15 مردادماه در سالن مذكور با حضور رياست محترم جمهور انجام خواهد شد.
بنابر اين گزارش، اين مسابقات به مدت 6 روز در سالن صبا صدا و سيما همه روزه از ساعت 17 الي 23 برگزار و از طريق شبكه قرآن و معارف سيما به صورت زنده پخش خواهد شد. همچنين توسط سازمان اوقاف و امور خيريه، نيز برنامه مسابقات تلفني در اين زمينه تدارك ديده شده كه در هر روز به قيد قرعه به 10 نفر از برندگان ربع سكه بهار آزادي اهداء خواهد شد.
امسال از 50 كشور جهان 105 نفر در اين مسابقات شركت مي‌كنند كه از جمهوري اسلامي ايران نيز دو نفر در رشته‌هاي حفظ و قرائت قرآن كريم حضور دارند.
اين برنامه به همت گروه محافل و مسابقات شبكه قرآن و معارف سيما به تهيه كنندگي "حسين فراست" و به كارگرداني "عليرضا فرح‌جود" شامل آيتم‌هاي پخش مسابقات، گزارش مسئولان اجرايي، مصاحبه با نفرات برگزيده و...است.
ساير عوامل اين برنامه عبارتند از:كارشناس برنامه: عليرضا الوند، تدوين‌گر:رضا الوند و رضا خوبي، گوينده و اجرا: عباس طاهريان راد، احمد اكبرنژاد، صدابردار: سيدحسين موسوي، مديرتوليد:اميرافشار فوطويي، تصويربرداران:حسين معماريان، اميد مرادي، اسدالله كاروني و غلامرضا حسين زاده.

شركت 30 هزار مازندراني در طرح قرآني 1442
 
‌ حدود 30 هزار مازندراني شامل؛ 22 هزار نفر سهميه‌اي و حدود 8 هزار نفر به صورت آزاد از طريق 100 مركز متقاضي برگزاري طرح 1442، در طرح مذكور شركت كردند.
"رنجبر" مسئول هيئت مديره مراكز و موئسسات قرآني ــ مردمي مازندران با اعلام اين خبر تصريح كرد: اين طرح در استان مازندران با استقبال فراوان و با حمايت و هدايت دارالقرآن، كانون‌هاي قرآن و مراكز و موئسسات قرآني مردمي سطح اين استان در حال برگزاري است.
وي افزود: حدود 22 هزار نفر در 100 مركز از طريق سهميه اعلامي و حدود 8 هزار نفر هم مازاد متقاضي اين طرح هستند كه در پايان پس از برگزاري آزمون شفاهي از همه اين افراد، ليست افرادي كه نمره بالاي 17 را در اين آزمون بياورند جهت قرعه‌كشي به مركز ارسال مي‌شود.
مسئول هيئت مديره مراكز قرآني ــ مردمي مازندران اظهار كرد: در طول برگزاري اين طرح از مراكز و موئسسات مجري طرح بازديد به‌عمل مي‌آيد و در پايان از آناني كه فعال، ممتاز و نمونه بودند با اهداي جوايز نفيسي تجليل خواهد شد.
رنجبر يادآور شد: ثبت نام اين طرح در مازندران از تاريخ 1 تا 12 تير ماه انجام شد و به دنبال آن كلاس‌ها شروع شده و تا پايان مرداد ماه 87 ادامه خواهد داشت.
يادآوري مي‌شود، طرح 1442 عنوان طرحي است كه به همت شبكه قرآن سيما و با همكاري نهادهاي مختلف قرآني كشور از اوايل تير ماه با محوريت روخواني، روان‌خواني، حفظ و ترجمه سوره مباركه يوسف(ع) برگزار مي‌شود.

تأكيد مدير حوزه علميه قم بر ضرورت
راه‌اندازي شبکه ماهواره‌اي براي معرفي حوزه علميه به جهان
 
آيت‌الله مقتدايي در ديدار استاندار قم با اشاره به جايگاه و نقش قم در طول تاريخ، بر لزوم توجه بيشتر به رشد و شکوفايي اين استان تاکيدکرد.
مدير حوزه علميه قم گفت: از هرگونه برنامه‌اي که براي توسعه و پيشرفت قم انجام شود، حمايت خواهيم کرد.
نايب رييس جامعه مدرسين حوزه علميه قم افزود: قم داراي موقعيت ويژه‌اي در جهان است، زيرا انقلاب اسلامي از اين شهر آغاز و به سراسر جهان صادر شد، از اين رو چشم دنيا به قم است.
آيت‌الله مقتدايي با بيان اينکه مقام معظم رهبري عنايت خاصي به شهر قم دارند، تصريح کرد: کارگروه ويژه‌اي براي توسعه اين شهر تشکيل شود تا نيازهاي قم به طور علمي بررسي شود.
وي افزود: به خاطر وجود حرم حضرت معصومه (س)، حوزه علميه قم و مسجد مقدس جمکران هر روز افراد بسياري از سراسر کشور و جهان به قم مي‌آيند و ضروري است، دولت و مجلس اعتبارات ويژه‌اي به اين استان اختصاص دهند.
به گزارش مرکز خبر حوزه ،آيت‌الله مقتدايي با بيان اينکه تأخير در خدمت‌رساني به مردم جايز نيست، گفت: قم پايگاه تشيع است و خدمت در اين استان، فرصت طلايي براي خدمت‌رساني است.
آيت‌الله مقتدايي يادآور شد: علوم اهل بيت (ع) از قم به جهان منتشر مي‌شود و بنابراين راه‌اندازي شبکه ماهواره‌اي براي گسترش معارف ديني بطور مستقيم و معرفي حوزه علميه به جهان، لازم است.
مدير حوزه علميه قم در پايان خاطرنشان کرد: طلاب براي تحصيل علوم ديني در قم حضور مي‌يابند و سپس به مناطق مختف براي تبليغ و تبيين معارف، هجرت مي‌کنند، از اين رو لازم است نگاه ويژه‌اي به اين امر شده و امکانات مورد نياز فراهم شود

صاحب امتیاز و مدیر مسئول:
 رضا صابری خورزوقی
نشانی: رسالت غرب - بعد از پل شهید صیاد شیرازی -نرسیده به پل سید خندان - نبش کوچه  فرهاد و جوانه - پلاک۱۹ - طبقه ۴
دفتر مرکزی:۲۲۸۹۰۱۶۰ - ۲۲۸۹۰۱۶۱ - ۲۲۸۶۴۶۳۴
 پست الکترونیک: Info@Etedaldaily.ir