سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۸۷
شماره ۱۰۸۴
 
۹ فرهنگ و هنر اسلامي  
 
شماره قبل
نقش آهنگ در تلاوت قرآن
نويسنده: آيت الله محمد هادي معرفت
فروزان‌ترين بعد اعجاز بياني قرآن، همسازي با نغمه‌اي دلنشين، و آهنگهاي وزين صوتي است، آنگاه كه با صدايي گرم و زيبا، و آوايي نرم و فريبا، دمساز گردد، اتشي بر خرمن دلها افكند.
كه شعله‌هاي تابناكش جهانيان را به سوز و گداز گذارد.
در دستور تلاوت آمده: قرآن را با آهنگي حزين و نغمه دلنشين، تلاوت كنيد.
بگرييد و بگريانيد((1))، قرآن، از همان روزهاي نخست، با همين شيوه شيوا، سنگدلان عرب را شيفته و شيداي خود نمود، و انديشه مقاومت و ايستادگي را از آنان ربود.
اعراب، شگفت زده، در برابرقرآن،‌زانوي تسليم بر زمين زده وبه عجز و ناتواني خود اعتراف، و اعجاب و تحسين خود را در مقابل قرآن صريحا ابراز داشتند.
اين يك جاذبه و كشش روحاني بود، كه اين مردم سخت دل و مغرور را به نرمي و گرايش واداشت.
گو اينكه برخي آن را شعر، و پاره‌اي سحرش مي‌پنداشتند، ولي خود نيك مي‌دانستند كه قرآن نه شعر است و نه سحر، گر چه همچون شعر نافذ است و همچون سحر، افسونگر.
.. ان من البيان لسحرا... ((2)). قرآن و سخنوران عصر پيامبر اصولا، عبارت و جمله بنديهاي قرآن به گونه‌اي تنظيم شده: روان، يكنواخت،‌ هماهنگ و همساز.
حروف و كلمات ان متناسب و هم آوا،‌پيوسته به يكديگر پيوند خورده‌اند.
با اينكه قرآن كلام منثور ((3)) است،‌به كلام منظوم بيشتر مي‌ماند. بدين وصف، سبك نويني در لغت‌نامه عرب به ارمغان آورد، و نظم و تاليف جديدي به جهانيان ارائه نمود،‌اعراب و جهانيان را به حيرت و شگفتي واداشت.
وليد بين مغيره ـ يكي از سران با نفوذ عصر جاهليت ـ براي اولين بار كه تلاوت قرآن را شنيد، گفت: آنچه كه فرزند ابي كبشه ((4)) مي‌سرايد، مايه شگفت است، به خدا قسم،‌ نه شعر است و نه سحر و نه هذيان گويي، بدرستي كه آن سخن خداست. قريش را اين سخن ناخوش آمد، وي را سرزنش كردند: چرا چنين گفتي و مسلمانان را چيره‌تر ساختي. به آنان گفت‌: به خدا قسم، روز گذشته، سخني از محمد(ص) شنيدم،‌كه هرگز به سخن آدميان نمي‌آمد، و پريان را چنين انديشه‌اي نشايد... به خدا قسم، شيرين و دلپذير باشد، و رويه‌اي زيبا در بردارد... بدرستي كه بر آن ثمربخش، و ريشه آن استوار. از همه برتر، و چيزي بر آن چيره نيايد ... پيش از موسم حج نزد وليد آمدند تا چاره بيانديشند، چه كنند كه عرب را از گرد او باز دارند.
به آنان گفت: درباره سخن افسونگر او چه انديشيده‌ايد.
گفتند: مي‌گوئيم جادوگر است.
گفت: زمزمه‌هاي جادوگران را شنيده‌ام،‌هرگز شباهتي به آن ندارد.
گفتند: مي‌گوئيم ديوانه است.
گفت: هرگز آشفتگي ديوانگان را ندارد.
گفتند: مي‌گوييم شاعر است، و اين شعر او است كه افسون مي‌كند.
گفت: وزنهاي شعر و رجز و انواع آن، بر همه مشهود است، كه سخن وي از همگي جدا است.
گفتند: مي‌گوييم ساحر است، و اين سحر او است كه او را چيره ساخته.
گفت: افسون ساحران را ديده و شنيده‌ام،‌هرگز تناسبي با آن سخن و الا و شيوا ندارد.
گفتند: پس چه بگوييم.
گفت: هر چه بگوييد، باور ناكردني است و خود را رسوا كرده‌ايد.
جز آنكه بناچار ساحرش خوانيد، كه به سحرانگيزي كلامش بيشتر مي‌ماند، زيرا كه ميان فرزندان و پدران تفرقه انداخته، و زنان را بر شواهران گستاخ نموده، و افراد را از قبيله‌هايشان جدا ساخته.
از اين رو شايد بتوان او را به سحر و افسونگري نسبت داد
(( 5)). و سخناني از اين قبيل، كه جملگي حاكي از دلهره و هراس اعراب بود، و خود را در مقابل قرآن، پاك باخته بودند. و نيز كساني مانند: طفيل بن عمر ـ شاعري برازنده و از اشراف عرب بشمار مي‌آمد ـ و نصر بن حارث ـ زعيمي نافذ اكلمه و سخنوري توانابود ـ و عتبه بن ربيعه ـ بزرگمردي كهن و محترم در ميان اعراب ـ عيان بود
((6))،‌ سر عجز در مقابل قرآن فرود آورده بودند... خداوند از زبان آنان گويد: بل قالوا اضغاث احلام، بل افتراه، بل هو شاعر
((7)): گفتند: آشفتگي خوابهاي او است، يا بافته‌هاي مغزي او، يا شاعري چيره است. ثم ادبرواستكبر. فقال: ان هوالا سحر يوثر
((8)): پشت كرد و رفت،‌و مغرورانه گفت: افسوني بيش نيست كه از ديگران فرا گرفته. قرآن نيز در نكوهش چنين سنجش بي‌خردانه گويد: افسحر هذا ام انتم لاتبصرون.
((9)) آيا اين اين سخن به افسون مي‌ماند. يا آنكه بينش خود را فرو نهاده‌ايد... و ما هو بقول شاعر، قليلا ما تومنون
((10)): اين،‌به سخن شاعران نمي‌ماند. پذيرشتان اندك است. خداوندان سخن،‌و استادان بيان،‌در آن روز، درباره قرآن چنين داوري مي‌كردند، و آن را يك پديده نو، و والاتر از انديشه انسانها مي‌دانستند، كشش آن آنان را مجذوب،‌و از درخشش آن، پاك مرعوب گشته بودند، گاهي شعر و گاهي سحرش مي‌ناميدند،‌ولي مي‌دانستند: زيباتر از شعر و فريباتر از سحر است ... چرا چنين مي‌گفتند. قرآن و ادباي عصر حاضر ادباي عصر حاضر، و سخنوران دوره معاصر، نيز همگام با گذشتگان،‌ هم آواز، همان سخنان را تكرار مي‌كنند: والاتر از شعر است و شيواتر ازهر كلام ... بي‌نظير و بي مانند ... همانا كلام خدا است. در اين زمينه، استاد محمد عبدالله ( دراز) گويد: ... قاري قرآن، اگر نيك تلاوت كند، آنگونه كه خواست قرآن است، نه آنگونه كه خواست خود او است ... هر آينه مي‌يابي: آوايي هماهنگ و نغمه فراگير، تمام وجودت را فرا گرفته،‌با آنكه قرآن شعر نيست،‌ولي در آن چيزي مي‌يابي كه در شعر و نغمه‌هاي ديگر هرگز يافت نمي‌شود ... آري، از نغمه قرآني چنان سرخوش مي‌گردي كه هرگز در لذتهاي ديگر آنچنان خوشي نخواهي ديد... اين حروف قرآني است، و كلمات آسماني است، كه با نظم و تاليف خاص خود،‌و با فاصله‌هاي رديف قرار گرفته، اين چنين جمال و زيبايي آفريده.
((11)) استاد محمود مصطفي گويد: از دوران كودكي،‌بدون آنكه بدانم،‌اين حقيقت را يافته‌ام،‌ و آن حكايتي از موسيقي دروني قرآن بود، كه از عميق‌ترين اسرار نهاني اين كتاب آسماني بشمار مي‌رود، دريافت و ساخت آن وجود دارد، نه شعر است و نه نثر است و نه سجع،‌بلكه خود يك ياختار نوين كه با رديف قرار گرفتن واژه‌هاي متناسب چنين آواي موسيقايي را بوجود آورده است. بسي فرق است ميان موسيقي بروني كه شاعران،‌با تصنع و تكلف آن را مي‌سازند،‌و بر قافيه‌ها و نظمهاي از پيش تعيين شده استوار مي‌باشد... و موسيقي دروني قرآن، كه از اسرار معماري همين ساختار است و بس، كه با يك سطر از كلام، ‌و كمتر از يك بيت، و بدون آنكه رعايت قافيه كرده باشد،‌چنان آواي بلندي سر مي‌دهد كه هيچ يك از تركيب بندهاي ادبي به او نمي‌رسد...
((12)) سيد قطب گويد: عرب را جنون عارض نگرديده بود،‌وقوف خود را بر مزاياي شعر از دست نداده بودند،‌موقعي كه گفتند: اين پيوند كلام والا، شعر است. ربوده بود،‌و چنين گفتار دلربايي، يافت آنان را دگرگون كرده بود... اينها از ويژگيهاي شعر است كه پايه‌هاي آن راپي‌ريزي مي‌كند،‌آنگاه قافيه و وزن تفاعلن را رها كرده،‌و آزادانه گوياي مطالب خويش است،‌و در عين حال از ويژگيهاي شعر برخوردار، آواي موسيقايي دروني، و فاصله‌هاي متناسب و نزديك به هم، ‌آن را از وزنهاي تفاعلن و تفاعيل بي‌نياز ساخته،‌بافت و ساخت قافيه را بخود گرفته، همان نثر و نظم را بهم آميخته است ...
((13)) استاد مصطفي صادق رافعي گويد: موقعي كه قرآن،‌بر عرب قرائت گرديد،‌يافتند: حروف هر كلمه، و كلمات هر جمله از آن، داراي آواي بلندي است،‌كه به جهت نظم و تاليف خاص خود، مانند آن است كه يك قطعه را تشكيل داده، كه قرائت آن،‌نغمه مي‌آفريند.
بالای صفحه

نمايشگاه "هنرهاي اسلامي" در آمريكا برگزار‌مي‌شود 

نمايشگاه "هنر‌هاي اسلامي" در حاشيه چهل و پنجمين نشست سالانه انجمن اسلامي آمريكاي شمالي در محل برگزاري همايش‌هاي شهر كلمبوس برگزار‌مي‌شود. در اين نمايشگاه كه از 8 تا 10 شهريورماه (29 تا 31 آگوست) برگزارمي‌شود، آثار نقاشي و خوشنويسي هنرمندان آمريكايي مسلمان در معرض ديد عموم قرار خواهد‌گرفت.
انجمن اسلامي آمريكاي شمالي هدف از برگزاري اين نمايشگاه را انعكاس ارزش‌هاي اسلامي از طريق هنر اعلام‌كرد. يادآوري‌مي‌شود چهل و پنجمين نشست سالانه انجمن اسلامي آمريكاي شمالي با عنوان "رمضان؛ ماه دگرگوني و خودسازي" 8 تا 11 شهريور( 29 آگوست تا اول سپتامبر) در شهر كلمبوس آمريكا برگزار‌مي‌شود.

بالای صفحه

از سال آينده؛
حضور هنرمندان غيرمسلمان به جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان مسلمان
هنرمندان غيرمسلمان كشورهاي مختلف دنيا از سال آينده مي‌توانند در جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان مسلمان شركت كنند.
نخستين جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان مسلمان در شش رشته طراحي،نقاشي و نگارگري، پوستر،مجسمه‌سازي، كاريكاتور و خوشنويسي نستعليق شهريورماه سال جاري در گرگان برگزار مي‌شود و شركت‌كنندگان در اين جشنواره آثارشان را با موضوع قرآن، پيامبراعظم (ص)، جلوه‌هاي حج، انتفاضه، انتظار، همدلي و همراهي، ستايش و نيايش، شكوفايي و خلاقيت تا 20 مردادماه به دبيرخانه جشنواره ارائه مي‌كنند.
امسال در نخستين دور از اين جشنواره آثار جوانان مسلمان 30 كشور دنيا شركت خواهد داشت و به گفته محمود شالويي مدير كل دفتر امور هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، قرار است از سال آينده آثار هنرمندان جوان غيرمسلمان نيز به اين جشنواره راه پيدا كند و زمينه حضور آنها نيز در جشنواره فراهم شود. اين جشنواره با انگيزه رقابت در عرصه خلاقيت‌هاي هنري،ارتقاي سطح تخصصي هنرجويان و با هدف ارتباط هنري هنرمندان جوان سراسر كشور با جوانان مسلمان جهان برگزار مي‌شود.
بالای صفحه

اكبرلو:
فيلم‌هاي ضداسلامي از نشانه‌هاي ثابت برخوردارند

"منوچهر اكبرلو" با اشاره به اين كه فيلم‌هاي ضداسلامي نشانه‌هاي ثابت دارند، گفت: مهم‌ترين نكته در اين فيلم‌ها، اين است كه آگاهانه هيچ شناختي از طرف مسلمانان به تماشاگر داده نمي‌شود.
 نشست هاليوود عليه تشيع، عصر ديروز به همت بنياد فرهنگي هنري كادح در مجتمع فرهنگي هنري فجر برگزار شد و منوچهر اكبرلو و ذبيح‌الله رحماني به بحث و بررسي پيرامون اين مسئله پرداختند.
بنا بر اين گزارش، منوچهر اكبرلو در اين نشست گفت: يك جهان‌بيني وجود دارد كه جهان را از آن خود مي‌داند و اين جهان‌بيني از هر دين ، مسلك و آييني فراتر است و حتي دين را در خدمت خود مي‌گيرد. صاحبان اين جهان‌بيني از وقتي كه فهميدند سينما رسانه مهم و تاثيرگذار است خواستند به جز سرگرمي و تفنن سينما كاربردهاي ديگري نيز داشته باشد و به همين خاطر هاليوود و ديگر بخش‌هاي صنعت سينما را در خدمت خود درآوردند و در دهه‌هاي مختلف، به اشكال مختلفي سعي در تضعيف اسلام كردند.
وي سپس با اشاره به ريشه‌هاي تاريخي مسأله اسلام‌ستيزي در هاليوود گفت: در دوران اخير، ميلي در سردمداران هاليوود به وجود آمده و آن به وجود آوردن جنگ بزرگي است كه همه را درگير خود كند و به همين خاطر است كه آنها به صورت مداوم از كلمه جنگ صليبي استفاده مي‌كنند و اين عقيده را ترويج مي‌كنند كه مسلمانان در حال آماده كردن خود براي اين جنگ‌ هستند و ما بايد نسبت به آنها پيش‌دستي كنيم. اكبرلو گفت: براي شروع جنگ، آنها نياز به آماده‌سازي دارند و شروع اين آماده‌سازي بايد با ترساندن آغاز شود كه ساخت فيلم‌هاي جديد ضداسلام از جمله وسائلي است كه آنها براي ترساندن استفاده مي‌كنند.
اكبرلو در ادامه با اشاره به نشانه‌هاي ثابت فيلم‌هاي ضد اسلام گفت: مهم‌ترين نكته در اين فيلم‌ها اين است كه آگاهانه هيچ شناختي از طرف مسلمان مقابل به تماشاگر داده نمي‌شود، چون در واقع هر چه شناخت كم‌تر باشد، ترس كم‌تر است. همچنين در تمام اين فيلم‌ها حتي در فيلم‌هاي عادي و سرگرمي ساز سينماي آمريكا عواملي مانند علاقه به خانواده و تمايل به حفظ كيان خانواده وجود دارد. اگر خانواده را نشانه‌اي از آمريكا بدانيم، مي‌بينيم كه تمام تلاش قهرمان اصلي فيلم در حفظ خانواده و برگشت به آن خلاصه مي‌شود و اين موجب مي‌شود مخاطب در هر شرايطي با قهرمان فيلم همذات‌پنداري كند و دغدغه‌هاي او را دغدغه‌هاي خود پندارد.
وي در پايان گفت: تقويت عنصر ترس نيز عامل مهمي است كه در تمام فيلم‌ها از آن استفاده مي‌شود و با نشان دادن مسلمانان به صورت دشمني موهوم به اين ترس دامن زده مي‌شود.
به گزارش فارس، در اين جلسه، ذبيح‌الله رحماني نيز با اشاره به ريشه‌هاي مشكلات غرب با مسلمانان گفت: غرب هميشه براي رسيدن به موفقيت، پيروزي و قالب شدن بر دشمنان فرضي و واقعي طرح‌ها و ايده‌هايي را مطرح مي‌كند و نظريات مانند پايان تاريخ توسط متفكرين غربي مطرح مي‌شود. پس از طرح اين نظريات، سعي در عملياتي كردن آنها مي‌كند و تمام هنرهاي خود را بسيج مي‌كند تا بتواند اين افكار را به شكلي عملي دربياورد، كه يكي از اين ابزار سينما است.
وي افزود: پس از سقوط اتحاد جماهير شوروي كشورهاي غربي و در رأس آنها آمريكا براي خلق دشمني فرضي اسلام ستيزي جايگزين شوروي ستيزي كردند كه چندي است ايران ستيزي نيز به اين مقوله اضافه شده است. آنها در فيلم‌هاي خود ابتدا سعي در طرح اين موضوع دارند كه مخاطب غربي اسلام را ديني تروريستي بداند و به سمت آنها نرود. اين موضوع علاوه بر دادن آگاهي‌هاي غلط به غرب پس لرزه‌هايي نيز براي مخاطبان شرقي و مسلمان دارد كه باعث خجالت زده شدن آنها نسبت به دين و آيين خودشان مي شود.
رحماني با اشاره به نظريات فوكوياما گفت: بايد به دو بال سبز (ولايت) و قرمز (شهادت) مسلمانان حمله ور شد و پس از تضعيف و تخريب آنها مشابه اين ارزشها را در غرب به وجود آورد كه نمونه‌هاي اين انديشه را مي توان در فيلمي مانند "ارباب حلقه‌ها" مشاهده كرد.
اين تحليل‌گر سينما در ادامه به تصوير رايج مسلمانان در كشورهاي غربي اشاره كرد و گفت: هميشه در فيلم‌هايي كه در مورد مسلمانان مي‌سازند، آنها را تروريست‌هاي پست و بي‌رحمي جلوه مي‌دهند كه بايد نابود شوند. آنها همچنين انتحاريون را افرادي انزواطلب معرفي مي‌كنند و علت اين كار را مشكل‌دار بودن اين افراد مي‌دانند. بعضي از اين آثار نيز سعي مي‌كنند به اعتقادات مسلمانان حمله كند.
وي ادامه داد: نكته مهم ديگر در آثار غربي‌ها اين است كه آنها تفاوتي بين شهادت براي مذهب و انتحار قائل نيستند و هميشه سعي دارند با مخلوط كردن اين دو موضوع با يكديگر، نيروهاي شهادت طلب را افرادي تروريست كه تنها قصد نابودي غربي‌ها را دارند، معرفي كنند.
رحماني در ادامه با اشاره به عوامل دروني كه باعث به‌وجود آمدن مشكلات و تهديدها مي‌شود، گفت: متأسفانه عملكردهاي ما باعث قوي‌شدن آنها مي‌شود يكي از مهمترين نكاتي كه بايد به آن توجه كرد، مديريت جامع و قاطع در حوزه سينما است چرا كه گاه مي‌بينيم تصميم‌هاي مديران به شكل آني درآمده و اين تصميم‌ها بدون كارشناسي عميق گرفته مي‌شود. يكي ديگر از مسائلي كه نبود آن باعث ضعف سينماي ما است، عدم بهره‌وري از تكنولوژي‌هاي برتر روز است. ما تنها چند دوربين از رده خارج داريم كه همه بايد در نوبت استفاده از آن بمانند و نبود وسائل لازم براي پيشبرد صنعت سينما يكي از مشكلات مهم و بزرگي است كه باعث مي‌شود در بسياري از زمينه‌ها ضعف ساختاري داشته باشيم و به همين دليل مخاطبان ما به سوي فيلم‌هاي غربي مي‌روند كه به جز‌ پيام‌هايي كه در لايه‌هاي پنهان خود دارند مخاطبان را نيز به عظمت خود جذب مي‌كنند. اين مجموعه عوامل باعث مي‌شود سينماي ما در برابر سينماي غرب هميشه كم بياورد و بينندگان با ديدن فيلم‌هاي آنها مرعوب‌شان شوند.


حضور بزرگان و چهره هاي شاخص در جشنواره هنري نماز و نيايش

گروه فرهنگ وهنر اعتدال :
ساعت 17 سه شنبه 8 مرداد 87 نخستين جشنواره هنري نماز و نيايش با افتتاح نمايشگاه هنرهاي تجسمي در نگارخانه اصلي فرهنگسراي نياوران آغاز به کار مي کند و پنج شنبه و جمعه 10 و 11 مرداد از ساعت 30/15 تا 23 با روي صحنه رفتن 9 نمايشنامه خواني و پنج اجراي موسيقي ادامه خواهد يافت.
"اصغر مهرآيين" دبير نخستين جشنواره هنري نماز و نيايش و رييس فرهنگسراي نياوران با اعلام خبر فوق گفت:"در کنار جوانان و گروههاي شاخص شهرستاني شماري از بزرگان و چهره هاي شناخته شده جامعه هنري با ارائه آثاري در نخستين جشنواره هنري نماز و نيايش شرکت کرده اند که از ميان آنها مي توان به يدالله کابلي، زنده ياد عباس کاتوزيان، نصرالله افجه اي، طه بهبهاني، ناصر آراسته، محمود جوادي پور و احمد اسفندياري و ... در بخش تجسمي چيستا يثربي، هنگامه قاضياني، سعيد شاپوري، شبنم مقدمي و ... در بخش تئاتر و عاشيق هاي آذربايجان و نواهاي محلي تربت جام، لرستان و شيراز در بخش موسيقي اشاره کرد." مهرآيين گفت:"در نمايشگاه تجسمي نماز و نيايش از ميان بيش از يک هزار اثر رسيده قريب به يکصد  نقاشي و حجم و نزديک به 50 خوشنويسي و هفت  اثر چيده مان به معرض تماشا گذاشته مي شود.
وي افزود:"در بخش تئاتر که 10 و 11 مرداد در ساعات 30/15، 30/16، 30/18 و 30/19 به روي صحنه خواهند رفت نمايش هاي "سونامي" با نويسندگي و کارگرداني سعيد شاپوري و بازيگري هنگامه قاضياني ، شبنم مقدمي و عليرضا محمدي، "زني براي هميشه" با نويسندگي و کارگرداني چيستا يثربي با بازيگري مهسا مهجور و حميدرضا هدايتي، "راز" با نويسندگي و کارگرداني نازآفرين سهامي،"حريم خلوت راز" با نويسندگي و کارگرداني حميدرضا مرادي، "خوابي ديگرگونه تر" با نويسندگي عليرضا حنيفي و کارگرداني بهنام ميرزايي، "خداوند علم و شمشير" با نويسندگي هارپاک پارسا و کارگرداني پريا اميري، "و خواب سخن خداوند است" با نويسندگي کاظم سياحي و کارگرداني ساناز بيان و "فطرس" با نويسندگي عليرضا ديلمي و کارگرداني عباس عبدالله زاده اجرا مي شوند.
دبير نخستين جشنواره هنري نماز و نيايش گفت:"در بخش موسيقي که 10 و 11 مرداد در دو سانس 30/17 و 30/21 اجرا مي شوند "خايدالو از لرستان" به سرپرستي بابک صادقي، "موسيقي محلي تربت جام" به سرپرستي حسين پاک دامن، "مشتاق از شيراز" به سرپرستي مژگان مداحان، "قطعه نيايش" به سرپرستي پوريا فتحي و "عاشيق هاي آذربايجان از سلماس" به سرپرستي عاشق منات به روي صحنه خواهند رفت.
مهرآيين در پايان خاطرنشان کرد:"ساعت 17 شنبه 12 مرداد 87 با برپايي مراسم اختتاميه و معرفي برگزيدگان در هر بخش، نخستين جشنواره هنري نماز و نيايش به کار خود پايان خواهد داد. دراين مراسم نمايشنامه راديويي "رهاتر از باد" با نويسندگي و کارگرداني شکرالله اسدي مبرهن اجرا مي شود که برگرفته از "هفت اورنگ" جامي است وکشيدن تير از پاي حضرت علي (ع) در هنگام نماز را روايت مي کند. در اين نمايشنامه که جمعي از بجسته ترين گويندگان راديو آن را اجرا خواهند نمود  تير، باد، کمان و زمان با يکديگر به گفتگو مي پردازند.
شايان ذکر است نخستين جشنواره هنري نماز و نيايش با همکاري معاونت هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ستاد اقامه نماز وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي و بنياد آفرينشهاي هنري نياوران 8 تا 12 مرداد 87 در زمينه هاي تجسمي، تئاتر و موسيقي در فرهنگسراي نياوران برپا خواهد شد.
ورود اقشار مختلف مردم براي بهره مندي از اين برنامه ها آزاد و رايگان است.

نمايش "خانه خدا" در كانون فيلم انجمن منتقدان 

فيلم "خانه خدا" ساخته مرحوم "جلال مقدم" و "ابوالقاسم رضايي" در "كانون فيلم انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي" به‌ نمايش درمي‌آيد. به علت شروع داوري‌هاي دوازدهمين جشن سينماي ايران و نمايش فيلم‌ها براي هيأت داوران، جلسات نقد و نمايش فيلم اين كانون، تا پايان داوري‌ها به سالن آمفي تئاتر خانه شهرياران جوان واقع در خيابان استاد نجات‌اللهي نرسيده به ورشو منتقل مي‌شود ضمن اين كه زمان برگزاري اين نشست‌ها هم از شنبه‌ها به يكشنبه‌ها تغيير پيدا كرده است.
دوازدهمين جلسه نقد و بررسي فيلم در كانون فيلم انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي ايران به نمايش فيلم مستند سينمايي "خانه خدا" ساخته جلال مقدم و ابوالقاسم رضايي محصول 1345 اختصاص يافته است.
اين فيلم رأس ساعت 17:30 يكشنبه 13 مرداد در سالن آمفي تئاتر خانه شهرياران جوان به نمايش درمي‌آيد و پس از آن جلسه نقدي با حضور محمد تهامي‌نژاد و نعمت حقيقي برگزار خواهد شد.
انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي از اعضاي صنوف خانه سينما، اهالي رسانه و دانشجويان دعوت مي‌كند تا در جلسات كانون فيلم حضور به هم رسانند.