چهارشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۸۷
شماره ۱۰۲۶
 
۲ قرآن  
 
شماره قبل
در هفته بزرگداشت ميراث فرهنگي صورت مي‌گيرد:
رونمايي از قرآن خطي مرمت شده 400ساله
به مناسبت روز جهاني موزه داري و هفته ميراث فرهنگي از يك قرآن خطي مرمت شده ? 400ساله رونمايي مي‌شود.
سازمان ميراث فرهنگي با اعلام اين خبر كه به مناسبت روز جهاني موزه و هفته ميراث فرهنگي ? 40برنامه از سوي پژوهشگاه ميراث فرهنگي، طي روزهاي 29 ارديبهشت تا ? 3خرداد انجام مي‌شود خاطر نشان كرد: رو نمايي از قرآن خطي مرمت شده 400ساله يكي از اين برنامه‌ها است.
بنا بر اين گزارش، برپايي نشسست‌هاي علمي و تخصصي از سوي پژوهشكده‌هاي حفاظت و مرمت، مردم شناسي، زبان شناسي كتيبه و متون، ابنيه و بافت، هنرهاي سنتي، گردشگري، برپايي نمايشگاههايي همچون عكس و پوستر از جاذبه هاي گردشگري كشور، كوچ عشاير بختياري، پوشاك موزه مردم شناسي قم، عكس و تصوير با موضوعات مرمت، ماكت باغ‌هاي ايراني، تابوهايي با موضوع اسماء مبارك در هنر معماري ايران و تابلوهاي نمايشگاهي با موضوع ايران شناسي، از جمله برنامه‌هاي اين پژوهشگاه است كه به مناسبت گراميداشت روز جهاني موزه و هفته ميراث فرهنگي انجام مي‌گردد.
به گزارش پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، ارايه بخشي از اشياء يافت شده از تپه تاريخي جوبجي رامهرمز، افتتاح باغ كتيبه‌ها در مجموعه تاريخي نياوران، ارايه نقشه فرش خليج فارس، معرفي نمونه بازبافي پارچه زربفت دوره صفوي، نيز از ديگر فعاليت‌هاي انجام شده اين پژوهشگاه مي‌باشد.
از ديگر برنامه‌هاي انجام شده توسط اين پژوهشگاه نيز مي‌توان به رونمايي از قرآن خطي متعلق به ? 400سال پيش كه از سوي گروه حفاظت و مرمت آثار كاغذي پژوهشكده حفاظت و مرمت مورد مرمت قرار گرفته، معرفي شرح وظايف و خدمات مركز مطالعات راه ابريشم و نمايش فيلم‌هاي باستان شناسي از پژوهش ها و كاوش‌هاي باستان شناسي ايران، مراسم آق قويون اشاره كرد.
بالای صفحه

امروزبرگزار مي‌شود :
همايش ملي پژوهش‌هاي قرآني
دومين همايش ملي پژوهش‌هاي قرآني حوزه و دانشگاه امروز(چهارشنبه) در دانشگاه الزهرا برپا مي‌شود.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه الزهرا (س) ، موضوع دومين همايش ملي پژوهش هاي قرآني حوزه و دانشگاه ، قرآن و روانشناسي است.
اين گزارش مي‌افزايد: همايش ملي پژوهش‌هاي قرآني حوزه و دانشگاه با حضور قرآن پژوهان و جمعي از استادان برجسته حوزه قرآن پژوهي از ساعت ? 9صبح تا ? 18بعداز ظهر در سالن دكتر توراني برپا است.
دومين همايش ملي پژوهش‌هاي قرآني حوزه و دانشگاه با همكاري بنياد پژوهش‌هاي قرآني حوزه و دانشگاه و دانشگاه الزهرا(س ) برگزار مي‌شود.
بالای صفحه

اوايل تير‌ماه سال ‌جاري برگزار مي شود :
طرح سراسري روخواني قرآن ويژه خانواده شاهد 

طرح روخواني و روان‌خواني قرآن ‌كريم از اوايل تير‌ماه سال ‌جاري به‌طور همزمان ويژه فرزندان شاهد و ايثارگر در استان‌هاي سراسر كشور اجرا خواهد شد.
"جلال گرشاسبي" كارشناس امور قرآني بنياد شهيد و امورايثارگران در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، با بيان اين مطلب اظهار كرد: افراد شركت‌كننده در اين‌ طرح ابتدا در آزمون روخواني و روان‌خواني حضور يافته و كساني كه نتوانند امتياز لازم را در آزمون مربوطه كسب كنند، مي‌توانند در كلاس‌هاي آموزشي اين طرح قرآني شركت‌ كنند.
وي در ادامه افزود: اين طرح با توجه به برنامه‌هاي سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران تمام روزهاي هفته ويژه فرزندان دختر و پسر خانواده‌هاي شاهد و ايثارگران در مقطع تحصيلي ابتدايي و راهنمايي اجرا مي‌شود.
گرشاسبي يادآور شد: برگزيدگان اين طرح از سوي سازمان‌هاي بنياد شهيد و امور ايثارگران استان‌هاي سراسر كشور گواهينامه روخواني و روان‌خواني قرآن ‌كريم و جوايز ارزنده‌اي دريافت خواهند كرد.
يادآوري مي‌شود، علاقه‌مندان مي‌توانند تا پايان سال‌ جاري براي شركت در اين طرح قرآني ‌به ادارات سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران استان‌ها در سراسر كشور مراجعه كنند.

بالای صفحه

آيات قرآن همگان را به رعايت اصول انساني دعوت مي كند 
مشاورنخست وزير عراق بااشاره به اينكه اصل اعتقا به اسلام به اجبار وزور نيست،گفت:قرآن بنابراين اصل همگان را به رعايت اصول انساني دعوت مي كند.
عبدالحليم رهيري، مشاور نخست وزير عراق به شبستان گفت: در اسلام نه تنها براي احکام ديني مانند نماز، روزه، حج و زکات برنامه ريزي شده است بلکه اسلام و قرآن، انسانيت، رفتارها و ارزش هاي تربيتي را به همگان معرفي مي کند.
وي با اشاره به آيه "يا ايها الناس انا خلقناکم اوذکر اوالانثي" تصريح کرد: قرآن مسايل اخلاقي را به مردم مي آموزد که اين مسايل در پيشبرد اهداف بشر نقش پررنگي دارد.
وي با اشاره به آيه "لااکراه في الدين" خاطرنشان کرد: هيچ اجباري در دين نيست و اصل اعتقاد به دين اسلام به اجبار و زور نيست و از طريق قرآن مي توان همگان را به اصول انساني دعوت کرد.
وي ادامه داد: برگزاري مسابقات و کنفرانس هاي بين المللي قرآني باعث رشد بيشتر فرهنگ قرآني ميان جوامع اسلامي است که براي عملي شدن اين موضوع بايد از طرح هاي عملي کاربردي مانند اينترنت استفاده کرد.
بالای صفحه

ديانت، حافظ كل:
پيشنهاد مي‌كنم درس قرآن در دانشگاه‌هاي دولتي اجباري شود
پيشنهاد مي‌كنم در دانشگاه‌هاي دولتي درس قرآن كريم به عنوان واحد اجباري براي دانشجويان در نظر گرفته شود چرا كه متأسفانه اكثر دانشجويان حتي نمي‌توانند يك صفحه قرآن را بدون غلط بخوانند.
دكتر "رضا ديانت" حافظ كل قرآن كريم و داور سي‌امين دوره مسابقات كشوري اوقاف در گفت‌و‌گو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: برگزاري بيست و سومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران در شهرهاي مختلف از جمله زاهدان، باعث ايجاد تحرك و نشاط قرآني در آن مناطق مي‌شود.
ديانت تصريح كرد: با برگزاري بيست و سومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران در شهر زاهدان موافق هستم چراكه اگر هميشه اين مسابقات در تهران برگزار شود شهرستان‌هاي ديگر از اين توفيق محروم مي‌شوند و مناطق محروم نيز حق دارند تا ميزبان جشنواره‌هاي با شكوهي مانند جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران باشند.
وي افزود: برگزاري جشنواره‌هاي قرآني در مناطق مختلف كشور باعث مي‌شود تا تحرك و نشاط قرآني در آن مناطق به وجود آيد، به ويژه استان‌هايي مانند سيستان و بلوچستان كه حافظان قرآن و مهد قرآن‌هاي فراواني را در خود جاي داده است.
ديانت با اشاره به امكانات مناسب دانشگاه سيستان و بلوچستان براي برگزاري جشنواره ملي قرآن، اظهار كرد: دانشگاه سيستان و بلوچستان از دانشگاه‌هاي باسابقه و قطب‌هاي دانشگاهي كشور است كه امكانات مطلوبي را براي برگزاري همايش‌ها و جشنواره‌هاي ملي و بين‌المللي دارد و فقط شايد زمان برگزاري جشنواره مناسب نباشد چون هوا در شهر زاهدان رو به گرمي مي‌رود.
اين حافظ كل قرآن كريم با تأكيد بر نقش برگزاري جشنواره‌هاي قرآني در ايجاد اتحاد بين مسلمانان، تصريح كرد: در ايران به طور كلي اختلاف زيادي بين فرقه‌هاي اسلامي وجود ندارد و پيش‌تر نيز مسابقات اوقاف در زاهدان برگزار شده است كه مشكلي وجود نداشت و اگر افراد اندكي هم به اين‌گونه مسائل دامن مي‌زنند آن‌ها صداي مردم نيستند.
داور رشته حسن حفظ قرآن سي‌امين دوره مسابقات سراسري قرآن كريم سازمان اوقاف و امور خيريه يادآور شد: جوان‌گرايي در مسابقات قرآن به صورت تركيبي با پيشكسوتان مناسب است تا از تجربه افراد باسابقه نيز در اين زمينه استفاده شود و از سوي ديگر افرادي كه خودشان زماني شركت‌كننده بودند و انتقاداتي به داوري مسابقات داشتند هم‌اكنون به عنوان داور، شنونده انتقادات باشند.
وي گفت: جوانان بايد در سيستم مديريتي داوري قرار گيرند تا از نزديك مشكلات را حس كنند و به اعتراضات شركت‌كنندگان پاسخ بدهند و در اين ميان تجربيات داوري نيز از نسل پيشكسوت به جوانان منتقل شود.
اين استاد دانشگاه خليج فارس اظهار كرد: سطح مسابقات قرآن دانشجويي در كشور قابل قبول است و من خودم كه چند دوره در مسابقات دانشجويان به عنوان داور حضور داشتم حداقل در بخش حفظ نفرات خوبي در مسابقات شركت كرده بودند كه در مسابقات سراسري اوقاف نيز رتبه‌هاي خوبي را كسب كردند.
بالای صفحه

مشاور رئيس جمهور:
با نوآوري در برنامه‌هاي قرآني رسانه ملي تبليغات ضد قرآني در جهان را خنثي کنيم

اجراي فعاليت‌هاي قرآني در جهان با استفاده از امكانات، زبان‌ و بيان جديد، فضا را براي سيراب كردن تمامي اقشار و مخاطبان ما در دنيا فراهم مي‌كند.
"مهدي مصطفوي" مشاور رئيس‌جمهور و رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در جواب به اين سئوال كه رسانه‌ ملي در ايجاد ابتكار و نوآوري در امور قرآني چه نقشي دارند، گفت: با توجه به قرار گرفتن ما در دنياي ارتباطات و نقش انكار‌ناپذير رسانه در ابلاغ پيام قرآني بايد از تمامي امكانات رسانه‌اي در ترويج فرهنگ قرآني با روش‌هاي جديد با وجود تنوع در برنامه‌هاي رسانه ملي و ظرفيت بالاي فعاليت‌هاي قرآني، بهره‌برداري شود.
مصطفوي تاكيد كرد: ابتكار و نوآوري در برنامه‌هاي فرهنگي و قرآني رسانه ملي، نقش بسزايي در خنثي كردن تبليغات ضد قرآني در جهان خواهد داشت.
وي اظهار كرد: همانطور كه دشمنان و رقباي قرآن و اسلام از رسانه عليه دين‌مداري، ارزش‌هاي اخلاقي و رواج اسلام‌‌ستيزي استفاده سوء مي‌كنند ما نيز بايد از اين امكانات با توجه به نقش كليدي رسانه در اين موضوع، براي بيان و ترويج مباني ارزش‌هاي الهي و اخلاقي استفاده بهينه كنيم.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تاكيد كرد: زمينه‌هاي بروز فعاليت‌هاي قرآني در جهان با استفاده از امكانات، زبان‌ و بيان جديد، فضا را براي سيراب كردن تمامي اقشار و مخاطبان ما در دنيا فراهم مي‌كند و اين يك وظيفه اجتناب‌ناپذير براي همه فعالان قرآني است.
مشاور رئيس‌جمهور اظهار كرد: مقام معظم رهبري بنا بر ضرورت‌هاي اجتماعي و بين‌المللي امسال را به نام نوآوري و شكوفايي مزين كردند و به دنبال تاكيد بر اين مطلب مهم بايد در تمام امور با ابتكار و نوآوري در قالب صحيح گام برداريم.
مصطفوي درباره ابتكار در فعاليت‌هاي قرآني اظهار كرد: برنامه‌ريزي همراه با نوآوري براي مخاطبان در فعاليت‌هاي فرهنگي و قرآني به دليل جنس نيازها، شرايط اجتماعي و روحيات در حال تغيير مخاطبان، مستلزم دقت فراوان است.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تاكيد كرد: به دنبال تحولات اجتماعي و بين‌المللي، نيازهاي مخاطبان، فعاليت‌هاي فرهنگي و قرآني در حال تغيير است، بنابراين ضرورت ايجاب مي‌كند كه فعاليت‌ها را متناسب با اين تغييرات تنظيم و به مخاطبان ارائه دهيم.
مصطفوي ابتكار و تغيير در فعاليت‌هاي قرآني را به معناي تغيير روش‌ها و نه تغيير در مباني و اصول عنوان كرد و افزود: ما بايد با استفاده از روش‌هاي نوين و جسارت و جرأت در استفاده از امكانات جديد براي ارائه مباني عميق قرآني با توجه به وجود زمينه‌هاي بسيار زياد براي حضور فعاليت‌‌هاي قرآني در جهان كه تاكنون بدون استفاده مانده است بهره برداري كنيم.
وي در پاسخ به اين پرسش كه وظيفه مسئولان در رسيدن به ابتكار و نوآوري در فعاليت‌هاي قرآني چيست، تصريح كرد: مسئولان بايد زمينه‌اي را براي ابتكار در عرصه فعاليت‌هاي قرآني ايجاد كنند تا پژوهشگران، هنرمندان، اصحاب رسانه و فعالان در زمينه‌هاي تبليغ و ترويج فرهنگ قرآني بدور از ترس و نگراني روش‌هاي نويني را در فعاليت‌هاي قرآني بكار برند.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در پايان يادآور شد: به طور مثال مسئولان براي ارائه فعاليت‌هاي قرآني همراه با نوآوري بايد بتوانند اين فعاليت‌ها را در فضاي مجازي و امكانات اينترنتي به دور از نگراني مواجهه با مخاطرات اين فضا به عرصه اينترنت وارد كنند كه به طور قطع توان علمي و علاقه به خدمت به مبارزه با نكات احتمالي منفي خواهد رفت.

بالای صفحه

حجت‌الاسلام قرائتي:
سابقه گفتن "بسم‌الله" در آغاز كارها تنها به اسلام بازنمي‌گردد
الله شامل همه‌ي صفت‌هاي کماليه مي‌شود
"بسم الله" تنها براي اسلام نيست، بلكه قبل از پيغمبر ما در زمان حضرت عيسي، حضرت موسي، حضرت ابراهيم و حضرت نوح بوده است.
برنامه اين هفته درس‌هايي از قرآن درباره جايگاه نام خدا در كارها 19 ارديبهشت ماه توسط حجت‌الاسلام‌والمسلمين "محسن قرائتي" با بيان "الهي انطقني بالهدي و الهمني بالتقوي" آغاز شد.
در برنامه پخش‌شده موضوعاتي مانند؛ "آغاز همه كارها با نام خدا"، "آموزش نام خدا به فرزندان"، "الله، جامع‌ترين نام خدا"، "بسم الله، در آغاز همه سوره‌ها"، "ذكر نام خدا، نشانه توكل"، "افتتاح طرح‌ها با نام خدا"، "هم خدا مقدس است، هم نام او" و "انتخاب نام‌هاي زيبا براي فرزندان" از عناوين مهم اين برنامه تلويزيوني بود.
حجت‌الاسلام قرائتي بيان كرد: بسم الله تنها براي اسلام نيست، قبل از پيغمبر ما حضرت عيسي اولوالعزم بوده است و قبل از عيسي موسي بوده و قبل از موسي حضرت ابراهيم بوده است، قبل از ابراهيم نوح بوده است، آن وقت نوح مي‌گويد سوار كشتي كه شديد "بِسْمِ اللَّهِ مَجْريها وَ مُرْسيها" (هود/41) گفت: وقتي سوار كشتي مي‌شويد، بسم الله بگوييد، يعني تاريخ بسم الله براي مسلمان‌ها‌ نيست، همه‌ي انبياء بسم الله داشتند.
رئيس ستاد اقامه نماز اظهار كرد: روايت داريم اگر انسان به بچه‌ي خودش، بسم الله ياد بدهد اين سبب نجات والدين از قهر خدا مي‌شود، بسم الله كه گفتيد، كنار خدا كس ديگري را نگذاريد و مثل منافقين كه مي‌گفتند: بنام خدا و خلق خدا! بنام خدا و خلق خدا يعني چه؟ مثل اينكه بگوييم براي سلامتي خورشيد و چراغ قوه صلوات بفرستيد، خورشيد و چراغ قوه؟ خالق و مخلوق را نبايد در كنار هم گذاشت، حتي براي سلامتي امام زمان(عج) كه صلوات ختم مي‌كنيد، كس ديگري را پهلوي امام زمان نگذاريد، حتي مراجع تقليد را، ظاهراً آيت الله صافي، - به نظرم از ايشان شنيدم - كه منزل آيت الله العظمي بروجردي روضه بود، در خانه يك كسي گفت براي سلامتي امام زمان و آيت الله العظمي بروجردي صلوات، آيت الله بروجردي در خانه حال نداشتند و مشغول استراحت بودند،‌ تا صدا را شنيد كه براي سلامتي امام زمان و آيت الله بروجردي، عصا را برداشت و به در كوبيد. آمدند و گفتند آقا چه كار داريد؟ فرمود چه كسي بود كه صلوات ختم كرد؟ گفتند خوب صلوات ختم كرد، گفت نه! چرا اسم من را پهلوي امام زمان گذاشت؟ حساب امام زمان(عج) از حساب همه جداست، با اينكه آيت الله العظمي بروجردي استاد مراجع فعلي بوده است و تقريباً همه‌ي مراجع فعلي شاگرد آقاي بروجردي بودند، حريم‌ها را بايد حفظ كنيم.
وي در ادامه گفت: اين هم كه مي‌گويند بسم الله بگو، چون هر صفتي يك باري دارد مثلاً ‌دوغ، نفت، بنزين، شربت، چاي، گلاب، هر كدامي يك معنا دارد، اما اگر گفتي مايع، شامل همه‌ اين‌ها مي‌شود، اگر گفتي باسم رب، باسم الرحمان، باسم الرحيم، باسم الاحد، باسم الصمد، اسم خدا را هر چه بگويي يك معنا دارد، اما وقتي گفتي باسم الله، الله شامل همه‌ي صفت‌ها مي‌شود،گفته است بسم الله بگو، يعني خدايا به همه‌ي كمالاتت پناه مي‌برم.
حجت‌الاسلام قرائتي تصريح كرد: اين بسم الله نشانه‌ي توحيد است، نشانه‌ي ايمان است چون اگر كسي ايمان به كسي نداشته باشد، نمي‌گويد به نام تو، وقتي مي‌گويي به نام او يعني ايمان دارم، اگر كسي كسي را قادر نداند، به او پناه نمي‌برد، وقتي مي‌گويم به نام خدا يعني خدايا كمكم كن، يعني به تو ايمان دارم، مي‌شناسم و قدرت داري.
وي ادامه داد: بسم الله علامت توكل است، يعني به تو توكل مي‌كنم، بسم الله علامت پناهندگي است، يعني خدايا به تو پناه مي‌برم از هر خطري، بسم الله علامت محبت است، آدم يك كسي را دوست نداشته باشد، ذكر خيرش هم نمي‌كند، من كه مي‌گويم به نام تو يعني خدايا مي‌شناسمت، دوستت دارم، قدرت داري و به تو پناه مي‌برم، بسم الله نشان‌دهنده خروج از تكبر است، آدم متكبر مي‌گويد خودم هستم، نياز به كسي نيست. وقتي مي‌گويم بسم الله يعني خدايا من عاجز هستم. دستم را بگير.
همچنين با برگزاري مسابقه پيامك برنامه اين هفته "كاظم غلامحسيني" از كاشان برنده ويژه اين دوره از مسابقات شد، "فاطمه يغمائيان‌مهابادي" از تهران، "بهنام شكيبا" از صومعه‌سرا، "عباسعلي عرب‌احمدي" از دهدشت و "صادق وظيفه‌شناس" از شهريار به عنوان نفرات برتر معرفي شدند.
همچنين "جواد نشان‌شاهجويي" از سمنان، "اسماعيل براريان" از بابل، "حسن باج" از ايلام، "علي محمودپور" از ايرانشهر، "محمدامين غريب‌رضا" از اهواز، "علي ملكي" از اروميه، "جلال جمشيدي‌تبار" از شهرستان صحنه، "زهرا بوري" از اصفهان و "افسانه گرامي" از داراب از ديگر منتخبان اين دوره از مسابقات درس‌هايي از قرآن شدند.
يادآوري مي‌شود، برنامه درس‌هايي از قرآن پنج‌شنبه هر هفته با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمين "محسن قرائتي" از شكبه اول سيما پخش و مسابقه اين برنامه نيز به صورت پيامك برگزار مي‌شود.
بالای صفحه

برگزاري دوره هاي تخصصي آموزش قرآن با حمايت وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي
گروه قرآن اعتدال/ فاطمه کامکار: مرکزهماهنگي ،توسعه وترويج فعاليتهاي قرآني کشور، با همکاري ادارات کل فرهنگ وارشاد اسلامي استانها وموسسات قرآني کشور اقدام به برگزاري دوره هاي آموزشي ترجمه ، مفاهيم وحفظ کل قرآن کريم براي مقاطع سني مختلف به شرح زير نموده است:
الف: دوره 2 ساله ترجمه ومفاهيم قرآن
ب: حفظ کل قرآن در 3 سال ويژه مقطع سني 18 تا 35 سال
ج: حفظ کل قرآن در 6سال ويژه دانش آموزان سالهاي اول ودوم راهنمايي
د : حفظ تخصصي کل قرآن در يک سال ويژه مقطع سني 18 تا 25سال
مزايا:
1- اعطاي گواهينامه پايان دوره توسط مرکز هماهنگي،توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني کشور وموسسه مجري
 2- اعطاي کمک هزينه حج عمره به کساني که در آزمون نهايي حفظ کل موفقيت لازم را کسب نمايند.
متقاضيان در سراسر کشور مي توانند جهت کسب اطلاعات بيشتر و ثبت نام از طريق ادارات فرهنگ وارشاد اسلامي استان ها وشهرستانها به موسساتت قرآني طرف قرارداد با اين مرکز مراجعه نمايند.
شايان ذکر است زمان ثبت نام اين دوره ها از تاريخ30/3/1387و شروع دوره ها از تير ماه 1387خواهد بود.

هفته آينده برگزار مي‌شود :
نخستين جلسه هيئت مديره "اتحاديه ناشران قرآني"
نخستين جلسه هيئت مديره "اتحاديه ناشران قرآني" براي انجام برخي برنامه‌ريزي جهت حضور در شانزدهمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم دوشنبه 30 ارديبهشت در محل اين اتحاديه برگزار مي‌شود.
"سيدمحمدحسين محمودي" مديرعامل اتحاديه ناشران قرآني در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) درباره اهداف برگزاري اين جلسه يادآوري كرد: در اين جلسه درباره موضوعات مختلفي مانند نمايشگاه ناشران قرآني در ماه رمضان، شرايط عضوگيري اتحاديه، بودجه‌‌هاي كاغذ و ساير موضوعات اتحاديه بحث و تبادل نظر خواهدشد.
محمودي با بيان اينكه در مرحله اول فراخوان، 180 ناشر به عضويت اتحاديه ناشران قرآني درآمدند، ادامه داد: در تلاشيم با برنامه‌ريزي‌هاي مدون و اطلاع‌رساني مناسب به عضوگيري در اين اتحاديه سرعت دهيم.
او با اشاره به حضور پررنگ ناشران قرآني در بيست‌ويكمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران تصريح كرد: در سه ماه اخير از روش‌هاي مختلفي براي اطلاع‌رساني استفاده كرده بوديم، اما نمايشگاه امسال فرصت بهتري براي آشنايي با ناشران قرآني و معرفي اين اتحاديه به آن‌ها بود.
مديرعامل اتحاديه ناشران قرآني افزود: يكي از برنامه‌هاي آتي اتحاديه، تعامل و گفت‌وگو با مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي اختصاص برخي مزايا به ناشران قرآني مانند يارانه كاغذ است.
محمودي در ‌پايان درباره زمان و مكان تشكيل جلسه هئيت مديره اتحاديه ناشران قرآني گفت: نخستين جلسه اعضاي هيئت مديره اتحاديه ناشران قرآني دوشنبه هفته آينده ساعت 13 در محل اتحاديه واقع در تقاطع خيابان شريعتي و طالقاني، شماره 438 برگزار خواهدشد.
يادآوري مي‌شود طرح تشكيل اتحاديه ناشران قرآني فروردين سال گذشته از سوي گروه ادب خبرگزاري ايكنا مطرح و با حمايت اداره كل نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآ‌الكريم ‌پي‌گيري شد.

ديانت، حافظ كل:
پيشنهاد مي‌كنم درس قرآن در دانشگاه‌هاي دولتي اجباري شود
پيشنهاد مي‌كنم در دانشگاه‌هاي دولتي درس قرآن كريم به عنوان واحد اجباري براي دانشجويان در نظر گرفته شود چرا كه متأسفانه اكثر دانشجويان حتي نمي‌توانند يك صفحه قرآن را بدون غلط بخوانند.
دكتر "رضا ديانت" حافظ كل قرآن كريم و داور سي‌امين دوره مسابقات كشوري اوقاف در گفت‌و‌گو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: برگزاري بيست و سومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران در شهرهاي مختلف از جمله زاهدان، باعث ايجاد تحرك و نشاط قرآني در آن مناطق مي‌شود.
ديانت تصريح كرد: با برگزاري بيست و سومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران در شهر زاهدان موافق هستم چراكه اگر هميشه اين مسابقات در تهران برگزار شود شهرستان‌هاي ديگر از اين توفيق محروم مي‌شوند و مناطق محروم نيز حق دارند تا ميزبان جشنواره‌هاي با شكوهي مانند جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران باشند.
وي افزود: برگزاري جشنواره‌هاي قرآني در مناطق مختلف كشور باعث مي‌شود تا تحرك و نشاط قرآني در آن مناطق به وجود آيد، به ويژه استان‌هايي مانند سيستان و بلوچستان كه حافظان قرآن و مهد قرآن‌هاي فراواني را در خود جاي داده است.
ديانت با اشاره به امكانات مناسب دانشگاه سيستان و بلوچستان براي برگزاري جشنواره ملي قرآن، اظهار كرد: دانشگاه سيستان و بلوچستان از دانشگاه‌هاي باسابقه و قطب‌هاي دانشگاهي كشور است كه امكانات مطلوبي را براي برگزاري همايش‌ها و جشنواره‌هاي ملي و بين‌المللي دارد و فقط شايد زمان برگزاري جشنواره مناسب نباشد چون هوا در شهر زاهدان رو به گرمي مي‌رود.
اين حافظ كل قرآن كريم با تأكيد بر نقش برگزاري جشنواره‌هاي قرآني در ايجاد اتحاد بين مسلمانان، تصريح كرد: در ايران به طور كلي اختلاف زيادي بين فرقه‌هاي اسلامي وجود ندارد و پيش‌تر نيز مسابقات اوقاف در زاهدان برگزار شده است كه مشكلي وجود نداشت و اگر افراد اندكي هم به اين‌گونه مسائل دامن مي‌زنند آن‌ها صداي مردم نيستند.
داور رشته حسن حفظ قرآن سي‌امين دوره مسابقات سراسري قرآن كريم سازمان اوقاف و امور خيريه يادآور شد: جوان‌گرايي در مسابقات قرآن به صورت تركيبي با پيشكسوتان مناسب است تا از تجربه افراد باسابقه نيز در اين زمينه استفاده شود و از سوي ديگر افرادي كه خودشان زماني شركت‌كننده بودند و انتقاداتي به داوري مسابقات داشتند هم‌اكنون به عنوان داور، شنونده انتقادات باشند.
وي گفت: جوانان بايد در سيستم مديريتي داوري قرار گيرند تا از نزديك مشكلات را حس كنند و به اعتراضات شركت‌كنندگان پاسخ بدهند و در اين ميان تجربيات داوري نيز از نسل پيشكسوت به جوانان منتقل شود.
اين استاد دانشگاه خليج فارس اظهار كرد: سطح مسابقات قرآن دانشجويي در كشور قابل قبول است و من خودم كه چند دوره در مسابقات دانشجويان به عنوان داور حضور داشتم حداقل در بخش حفظ نفرات خوبي در مسابقات شركت كرده بودند كه در مسابقات سراسري اوقاف نيز رتبه‌هاي خوبي را كسب كردند.