دوشنبه ۳ تير ۱۳۸۷
شماره ۱۰۵۶
 
۴ قرآن  
 
شماره قبل

موسوي هوايي:
تقويت باورهاي ديني در نسل جوان بايد با غني سازي اوقات فراغت صورت گيرد

معاون آموزشي و پژوهشي سازمان تبليغات اسلامي با تأکيد بر ضرورت غني‌سازي اوقات فراغت جوانان، بهره گيري از ابزارهاي روز را راهکاري براي تقويت باورهاي ديني در نسل جوان و آينده سازان کشور اعلام کرد و گفت: سازمان تبليغات اسلامي در راستاي اشاعه دين با ابزارهاي نوين فعاليت و تلاش مي‌کند.
حجت الاسلام سيد جواد موسوي هوايي معاون آموزشي و پژوهشي  سازمان تبليغات اسلامي همزمان با سالروز تأسيس سازمان تبليغات اسلامي و روز تبليغ و اطلاع رساني ديني در ديدار با مديرکل تبليغات اسلامي هرمزگان گفت: اول تيرماه سالروز تأسيس سازمان تبليغات اسلامي يوم الله است، چرا که تصميم امام راحل براي ايجاد سازماني که مروج فرهنگ اسلام باشد يک ضرورت بوده است.
وي افزود: اصلي ترين پايگاهي که به سازمان عنايت و توجه داشت حوزه‌ها و دفاتر امام جمعه بودند و بدون حمايت حوزه و ائمه جمعه موفقيتي حاصل نمي‌شد. سازمان در حال حاضر با ابزار نوين سعي دارد اشاعه دين را با ادبيات جديد و نو که قابل درک براي جوانان باشد از طريق فضاهاي مجازي ايجاد کند.
حجت اسلام موسوي هوايي با اشاره به بررسي سطح دينداري مردم در روستاها و شهرها توسط مبحث بانک جامع داده هاي ديني يادآور شد: از مهمترين کارهاي حوزه معاونت استفاده از اوقاتي است که جوانان به رسانه هاي ديگر مي پردازند . سعي داريم اين فضا را با توليد کتاب‌هاي گويا  پرکرده و آنها را در اختيار جوانان قرار دهيم. مطالب ارائه شده بسيار دقيق و کارشناسي شده است و به سادگي در دسترس مردم قرار مي گيرد.
وي در ادامه اظهار داشت : بحث اجلاس دوسالانه حضرت مهدي (عج) که تاکنون 5 اجلاس آن برگزار شده به خوبي در کشور جا افتاده و با مديريت و راهبردي جديد در حال برگزاري است. در همين حوزه  سازمان مجموعه‌اي مستند را حول حضرت مهدي (عج) تهيه کرده که  قبل از نيمه شعبان از طريق شبکه  سوم سيما پخش مي‌شود .
موسوي هواي يادآور شد: در سال گذشته براي حمايت از حوزه هاي علميه مناطق اهل سنت هم کتاب هايي تهيه و براي آنها ارسال شده و سعي کرديم تغذيه فکري اين حوزه ها را به بهترين نحو اجرا کنيم.

بالای صفحه

داوران مسابقات بين المللي قرآن کريم معتقدند که
مسابقات بين المللي قرآن کريم ايران عادلانه ترين مسابقات جهان است

معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه کشور گفت: داوران مسابقات بين المللي قرآن کريم معتقدند سطح برگزاري مسابقات در ايران بسيار عادلانه است.
حجت الاسلام حسين احمديان گفت : سابقه حضور در مسابقات بين المللي کشورهاي اسلامي نشان داده است که نحوه برخورد اين کشورها با مقوله اين مسابقات کاملا سياسي است و از قبل مشخص مي شود که نفرات برتر از کدام کشور انتخاب مي شوند.
معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه کشور گفت: حضور قاريان بين المللي در داخل کشور ما باعث بطلان تبليغات ضد ايراني مي شود زيرا گفته اين قاريان تبليغاتي بر عليه ايران با آنچه که در داخل کشور مشاهده مي کنند کاملا متفاوت است.
رئيس ستاد برگزاري بيست و پنجمين دوره مسابقات بين المللي قرآن کريم با اشاره به تصميم گيري براي انتقال برگزاري مسابقات به ساير استانهاي کشور اظهار داشت: خراسان رضوي به دليل داشتن قاريان برجسته،‌ فعاليت هاي گسترده فرهنگي و قرآني و از همه مهمتر و علت العلل ساير عوامل وجود بارگاه مقدس رضوي تصميم گيران برگزاري مسابقات را بر آن داشت تا مشهد را به عنوان اولين مرکز خارج از پايتخت براي ميزباني مسابقات برگزينند.
وي تصريح کرد: در مسابقات قرآن کريم کشور مالزي، تنها 35 کشور حضور داشتند اما تمايل قاريان بين المللي براي شرکت در ايران بيش از ساير کشورهاست به گونه اي که از سال گذشته 52 کشور حضور داشتند و پيش بيني مي شود امسال بيش از 60 کشور جهان در اين مسابقات حضور يابند.
بيست و پنجمين دوره مسابقات بين المللي قرآن کريم از 8 تا 15 مرداد ماه جاري در مشهد برگزار مي شود.

بالای صفحه

دكترفرزانه:
پايگاه تسنيم فرصتي مناسب براي گسترش آموزش مجازي قرآن و عترت است

دكترفرزانه فعاليت پايگاه اينترنتي تسنيم را فرصت مناسبي براي گسترش آموزش مجازي پژوهشگاه قرآن وعترت در سطح واحدهاي دانشگاه آزاداسلامي دانست.
دکتر بابك فرزانه، رييس پژوهشگاه قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامي در کميته کارگروه تخصصي "قرآن، عترت(ع)، نماز و حج" در دانشگاه آزاد اسلامي واحد شاهرود گفت: حدود چهار سال است که فعاليت هاي مركز قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامي را آغاز كرديم و در طول اين سال ها دريافتيم كه امروزه نگاه به فرهنگ به ويژه در صحنه دانشگاه ظرافت خاصي را مي طلبد. اگر هدف رسيدن به سطح فرهنگ مطلوب باشد، بايد ظرافت بحث هاي فرهنگي در خود ما، در جامعه فرهنگي و در بين ساير همکاران، ديگر معاونت ها و ديگر بخش ها کاملا تبيين شود.
وي افزود: طي اين سال ها تلاش بر اين بود تا در عرصه معارف ديني کوشش کنيم که اين صحنه را به شکلي که شايسته است، در ميان همکاران خود مؤثر، از ديدگاه هاي آن ها استفاده کرده و انتقادات و نظرات آن ها را در کارمان عملي کنيم.
دكتر فرزانه با اشاره به اينكه در بحث قرآن و عترت کاري که در سال 1372 آغاز شد، گفت: آمار مسابقات حاكي از حضور دو هزار دانشجو بود درحالي كه در اواخر سال 1383 و اوايل سال 1384، آمار مسابقات بسيار گسترده تر از گذشته است.
وي افزايش کميت شرکت کنندگان در مسابقات قرآن و عترت را نشان دهنده استقبال خوب دانشجويان از قرآن دانست و اظهارداشت: پژوهشگاه قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامي بر اين عقيده است تا از فضاي آموزشي به وجود آمده در كشور به نحو صحيح استفاده كند.
رييس پژوهشگاه قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامي پايگاه اينترنتي تسنيم را بهترين فرصت براي گسترش فضاي آموزشي مجازي در سطح واحدهاي دانشگاهي خواند و تصريح كرد: ميزان مراجعه مخاطبان قرآني در واحدهاي دانشگاهي سراسر كشور به پژوهشگاه قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامي كمك مي كند تا فضاي مجازي فرهنگي كشور استحکام يابد.
وي به كتاب هاي آموزشي "قرائت قرآن کريم و تفسير سوره لقمان" دانشگاه آزاد اسلامي در عرصه قرآن اشاره و اضافه كرد: يکي از کارهايي که پژوهشکده قرآن و عترت از معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي انتظار دارد، اين است که سرفصل کتاب "تفسير موضوعي قرآن" را در دانشگاه آزاد اسلامي احياء كند.
وي با تاكيد بر اينكه اشاعه فرهنگ قرآني در سطح دانشگاه ها بايد مورد توجه استادان قرآني قرار گيرد، اظهارداشت: راه اندازي بانک اطلاعاتي پايان نامه هاي قرآني يكي ديگر از فعاليت هاي ژايگاه اينترنتي تسنيم است كه البته اين بانک بايد غني شود. واحدهاي دانشگاهي در زمينه علوم قرآن و حديث، پايان نامه هاي دکترا و کارشناسي ارشد خود را بر روي سايت تسنيم قرار دهند.

بالای صفحه

برنامه‌هاي امروز شبكه قرآن و معارف سيما و صداي قرآن 
برنامه زنده چشمه هاي جاري هر روز ساعت 16 از آنتن شبكه قرآن و معارف سيما به ميهماني قرآن دوستان و علاقه مندان به اين برنامه مي رود.
شبكه راديويي قرآن با برنامه‌هاي قرآني خود ماموريت دارد در سال نوآوري و شكوفايي به ترويج فرهنگ قرآني اعم از تلاوت قرآن كريم، تدبر در آيات نوراني آن و تمسك به كتاب الهي، عترت(ع) و تزكيه جان هاي مشتاق در راه رسيدن به كمال معنوي بپردازد.
برنامه‌هاي بخش نخست صداي قرآن دوشنبه سوم تير با دعاي عهد در ساعت 6 و 15 دقيقه آغاز و در ادامه نسيم رحمت، شرح و ترجمه، تبسم قرآن، تفسير، خبر سراسري در ساعت 7 صبح، بشارت در ساعت 7 و 10 دقيقه، خبر قرآني در ساعت 8 صبح، تلاوت ترتيل نيم حزب همراه با شرح و توضيح، با نغمه هاي آسماني "تصحيح سوره هاي حمد و توحيد" در ساعت 9 صبح، صداقت در ساعت 10 و 30 دقيقه، خبر قرآني در ساعت يازده، ترجمان وحي "آموزش ترجمه قرآني" ساعت يازده و 10 دقيقه، رحمت رحمن در ساعت 11 و 35 دقيقه و تلاوت قرآن ويژه اذان ظهر در ساعت 13 پخش مي شود.
همچنين بوستان معرفت در ساعت 13 و 30 دقيقه، كلام ناب از خورشيد انقلاب ساعت 13 و 55 دقيقه، خبر سراسري ساعت 14، افق در ساعت 16، خبر قرآني 16 و سي دقيقه، سخن سديد در ساعت 16 و 40 دقيقه، يك صفحه نور در ساعت 16 و 45 دقيقه، ساداه و صميمي در ساعت 17، قرآن دريچه اي رو به فردا ساعت 19، رهينه در ساعت 19و 30 دقيقه پخش مي شود.
هنر در قرآن در ساعت 21 و 30 دقيقه، آيه هاي انقلاب در ساعت 21 و 55 دقيقه، سروش هدايت ساعت 22، با حافظان وحي در ساعت 22 و 45 دقيقه و تلاوت در ساعت 23، از ديگر برنامه هاي صداي قرآن است.
در بخش نخست برنامه‌هاي سوم تير شبكه قرآن و معارف سيما در آغازين روزهاي سال نوآوري و شكوفايي دعاي عهد در ساعت 6 و 20 دقيقه، يك روز نوراني در ساعت 7 صبح، سفيران نور (تفسير سوره انبياء) با كارشناسي حجت الاسلام والمسلمين خاتمي در ساعت 8، الف لام ميم (مجله تصويري نهضت قرآن آموزي)در ساعت 8 و 30 دقيقه، برنامه زنده راه روشن در ساعت 9، اخبار قرآني در ساعت 10، تلاوت در ساعت 10 و 15 دقيقه، عقيق10 و 20 دقيقه، تلاوت در ساعت 10 و 50 دقيقه، آيه هاي بيداري در ساعت 11 و 30 دقيقه، ايمان در قرآن با كارشناسي آيت الله ري شهري در ساعت در ساعت 12 و 15 دقيقه، برنامه زنده اذانگاهي وقت حضور در ساعت 12 و 30 دقيقه، سخنراني مذهبي در ساعت 13 و 30 دقيقه، تفسير موضوعي نبوت در قرآن حجت الاسلام محمدي در ساعت 14 و 30 دقيقه، تكرار برنانه از اين آغاز در ساعت 15،‌ برنامه زنده چشمه هاي جاري در ساعت 16، تكرار عقيق در ساعت 18، پنجره در ساعت 19 و نردبان آسمان(ويژه برنامه اذانگاهي مغرب) در ساعت 19 و 10 دقيقه پخش مي‌شود.
همچنين در بخش دوم برنامه هاي سيماي قرآن تكرار برنامه تكرار سفيران نور (تفسير سوره انبياء) با كارشناسي حجت الاسلام والمسلمين خاتمي، تكرار ن والقلم (تاثير قرآن و حديث بر ادب فارسي)تكرار ايمان در قرآن در ساعت 21، تكرار برنامه راه روشن در ساعت 21 و 50 دقيقه، زيارت جامعه كبيره در ساعت 22 و 30 دقيقه و سيره نبوي با زيرنويس انگليسي در ساعت 23 و 30 دقيقه، پخش مي شود.
تكرار برنامه طبيعت در قرآن به كارشناسي حجت الاسلام والمسلمين بي آزار شيرازي در ساعت يك بامداد، به سوي سعادت به كارشناسي آيت الله مصباح يزدي در ساعت 3 بامداد و تكرار برنامه تفسير موضوعي نبوت در قرآن به كارشناسي حجت الاسلام محمدي در ساعت 4 و 45 دقيقه و ويژه برنامه اذان صبح در ساعت 5 و 15 دقيقه بامداد ديگر برنامه هاي شبكه قرآن و معارف سيما است.
علاقه مندان به معارف قرآني و اهل بيت (ع) مي‌توانند برنامه‌هاي متنوع ‏‏قرآني، تفسيري و آموزشي ‏توليد شده از شبكه قرآن سيما را همه روزه به صورت ‏‏شبانه‌روز از طريق باند يو اچ اف در استان هاي مختلف و همچنين اخبار و اطلاعات قرآني را در ساعات ‏‏هشت، يازده و نوزده در سه ‏بخش خبري از راديو قرآن بر روي موج ‏FM‏ رديف 30/91 و يا ‏‏موج AM رديف 585 دريافت كنند‏.
بالای صفحه

نخستين ترجمه نپالي قرآن منتشر شد

نخستين ترجمه کامل از قرآن کريم به زبان نپالي با هدف گسترش تعاليم و دانش اسلامي ميان مسلمانان نپال و نپالي زبانهاي جنوب شرق آسيا خاتمه يافت.
مولانا نظر الحسن فلاحي رئيس سازمان سلامي سانگ در نپال که اين ترجمه را انجام داده است گفت: ما اين ابتکار عمل را با هدف ارسال پيام الله به مردم نپالي انجام داديم تا آنها بتوانند قرآن را به زباني نپالي بخوانند.
ترجمه نپالي قرآن از روز 31 ماه مي ( 11 خرداد) با مراسم ويژه اي در پايتخت نپال رونمايي شد. در اين مراسم رهبران ديني هندو، بودائي و مسلمان و صدها شخصيت رسانه اي، سياسي، ديپلمات و فعالان اجتماعي شرکت کردند و اين مراسم به تيتر روزنامه هاي بزرگ تبديل شد.
سازمان اسلامي سانگ اين پروژه را پنج سال پيش با بودجه آکادمي القرآن لندن که يک سازمان بين المللي تحقيقات و انتشارت اسلامي بوده ، آغاز کرد.
علما و دانشمندان زبان شناس نپالي سالها براي ارائه اين ترجمه بي سابقه فعاليت کرده اند، پيشتر ترجمه هايي از بخشهاي کوتاه قرآن به زبان نپالي منتشر شده بود. اما ترجمه کاملي وجود نداشت. اين ترجمه کامل در 1168 صفحه منتشر شده است.
ترجمه قرآن کريم گامي در راستاي پاسخگويي به نياز ديني مردم نپال است که تشنه درک معارف غني و سرشار قرآن هستند.
حافظ منيرالدين مديرکل آکادمي القرآن لندن گفت: ترجمه نپالي قرآن ابزار منحصر به فردي براي شناساندن قرآن به مردم نپالي محسوب مي شود.
خديجه اختر رضايي از فعالان حقوق زنان از بريتانيا که در مراسم رونمايي اين اثر شرکت کرده بود گفت: قرآن منبع اصلي معارف ودانش اسلامي است، بنابراين ترجمه نپالي قرآن فرصت طلايي براي مسلمانان نپالي محسوب مي شود.
جميل مريم از سازمان اسلامي سانگ در نپال اعتقاد دارد که اين ترجمه به مسلمانان و غير مسلمانان کمک مي کند اسلام را درک کنند. ترجمه قرآن به زبان نپالي براي مسلمانان و غيرمسلمانان نپالي سودمند است چرا که اکنون پيام الله را مي توانند به زبان خود بخوانند.
حدود 2 هزار نسخه از ترجمه جديد از معاني قرآن تاکنون براي ارسال به دهلي نو منتشر شده است.
براساس آمار فکت بوک سيا مسلمانان 2/4 درصد از جمعيت 28 ميليون نفري نپال را تشکيل داده اند.

بالای صفحه

ثبت‌نام در سومين مكتب‌القرآن مزارشريف آغاز شد 

موسسه علوم قرآني شفاء در شهر مزار شريف ثبت‌نام در سومين مكتب‌القرآن در شرق مزارشريف را آغاز كرد.
اين موسسه كه حامي حركت‌هاي قرآني در استان بلخ افغانستان است، طي اعلاميه‌اي خبر از ثبت‌نام در سومين مكتب‌القران در شهر مزار‌شريف داد.
مسئولان اين موسسه اعلام كردند: قرار است تا سقف چهار مكتب‌القرآن در نقاط مختلف شهر مزارشريف افتتاح كنند تا تمامي مناطق عمده و مسكوني شهر مزار‌شريف زير پوشش برنامه‌هاي قرآني قرار گيرند.
اين سومين مكاني خواهد بود كه در آن ثبت‌نام آغاز مي‌شود. با اين حال قرار است در نقطه‌اي ديگر كه احتمالاً در شمال شهر مزار شريف است نيز طرح‌هاي قرآني جديدي اجرا شود.
مردم شهر مزار‌شريف نيز سهم خود را در ايجاد اين كلاس‌ها به‌خوبي ايفا كرده‌اند، بگونه‌اي كه براي افتتاح طرح‌هاي قرآني جمعيت كثيري شركت مي‌كنند.
موسسات علوم قرآني زيادي در شهر مزارشريف فعاليت مي‌كنند كه متاسفانه به دلايل مختلفي از تشكيل برنامه‌هاي منسجم و حركت‌هاي هدفمند قرآني با بلندنظري محروم‌اند و فقط با تحت پوشش قرار دادن تعدادي از انجمن‌هاي قرآني فعاليت‌هاي خود را خلاصه كرده‌اند.

بالای صفحه

شوراي جهاني اقليت‌هاي مسلمان تأسيس مي‌شود 

رييس كميته برگزاركننده نشست بين‌المللي اقليت‌هاي مسلمان قطر از تأسيس شوراي جهاني اقليت‌هاي مسلمان خبرداد.
به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني"إسلام أون لاين"، "علي محي‌الدين القره داغي" ديروز اول تيرماه با ارايه سخناني در نشست بين‌المللي اقليت‌هاي مسلمان دوحه، هدف از تأسيس شوراي جهاني اقليت‌هاي مسلمان را وحدت كلمه و انسجام بيشتر اقليت‌هاي مسلمان در سراسر جهان و ممانعت از ايجاد تفرقه و اختلاف بين آن‌ها اعلام كرد.
وي افزود: اتحاديه جهاني انديشمندان مسلمان اهتمام ويژه‌اي به اوضاع اقليت‌هاي مسلمان در سراسر جهان دارد و به همين منظور كميته بررسي مسايل و مشكلات اقليت‌هاي مسلمان در اين اتحاديه تشكيل‌شد.
علي القره داغي در ادامه سخنان خود تصريح‌كرد: اتحاديه جهاني انديشمندان مسلمان همچنين، استراتژي ويژه‌اي براي تقويت برادري، صلح و دوستي بين همه مسلمانان جهان و همبستگي بيشتر اقليت‌هاي مسلمان در نظر گرفته و پيوسته در راستاي همكاري اقليت‌هاي مسلمان با كشورهاي اسلامي تلاش مي‌كند.
وي گفت: ارايه راه‌كار و شيوه‌اي عملي براي حل ريشه‌‌اي مشكلات اقليت‌هاي مسلمان و دوري از نظريه‌پردازي در اين زمينه، تقويت جوانب علمي و فرهنگي و تحكيم هم‌زيستي مسالمت‌آميز در بين اقليت‌هاي مسلمان با كشورهاي ساكن در آن‌ها از مهم‌ترين اهداف برگزاري نشست بين‌المللي اقليت‌هاي مسلمانان دوحه است.
علي محي‌الدين القره داغي در پايان گفت: درگيري و اختلاف بين اقليت‌هاي مسلمان و كشورهايي كه در آن زندگي مي‌كنند، به مصلحت مسلمانان و كشورهاي اسلامي نيست.
يادآوري‌مي‌شود نشست "اقليت‌هاي مسلمان جهان" با همكاري اتحاديه جهاني علماي مسلمان و با هدف گسترش تعامل ميان اقليت‌هاي مسلمان از روز جمعه 31 خرداد در دوحه قطر آغاز‌ به كار كرد و امروز دوم تيرماه به كار خود پايان مي‌دهد.

بالای صفحه

برپايي جشن ميلاد حضرت زهرا(س) در پكن 

به‌مناسبت ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س)، پنج‌شنبه ششم تير مراسم جشني در سفارت ايران در پكن برگزار مي‌شود.
"‌محمدرضا صالح" كارشناس علوم قرآني، نويسنده و پژوهشگر علوم اسلامي گفت: سفارت جمهوري اسلامي ايران برنامه‌هاي متنوعي را براي حاضران در مراسم ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) تدارك ديده است كه از آن جمله مي‌توان به برگزاري مسابقه و اجراي سرود توسط دانش‌آموزان مدرسه "امام خميني" پكن و نيز تجليل از بانواني كه نامشان "فاطمه" يا "زهرا" است، اشاره كرد.
وي افزود: ايرانيان مقيم چين، نمايندگان سازمان‌ها و دفاتر ايراني، دانشجويان و خانواده‌هاي كاركنان سفارت در اين مراسم حضور خواهند داشت.
صالح تصريح‌كرد: به‌همين مناسبت مسابقه‌اي باعنوان "نامه‌اي به مادر" در ميان كودكان و نوجوانان ايراني مقيم چين برگزار مي‌شود كه شركت‌كنندگان بايد با نوشتن نامه‌اي به مادران، احساسات و عواطف خود را نسبت به آنان بيان كنند.
اين نويسنده و پژوهشگر علوم اسلامي به قدرداني نمادين از مادران در اين مراسم اشاره‌كرده و گفت: از آن‌جا كه در دين اسلام به احسان و احترام به مادر تأكيد فراواني شده‌ است، به همين دليل تعدادي از مادران شركت‌كننده در مراسم در جايگاه حاضر مي‌شوند و فرزندانشان با اهداي گل و بوسيدن دست آن‌ها در حضور شركت‌كنندگان، احترام و محبت خود را به مادرانشان نشان مي‌دهند.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: به منظور بزرگداشت روز زن، سفارت ايران با همكاري رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در پكن، مسابقه ورزشي تنيس روي ميز ويژه بانوان برگزار خواهد كرد كه به نفرات برتر اين مسابقه جوايز ارزنده‌اي تقديم مي‌شود.
صالح در خاتمه سخنانش افزود: در پايان اين مراسم "جواد منصوري" سفير ايران در پكن درمورد مقام و منزلت زن در اسلام سخنراني خواهد كرد.

بالای صفحه

موفقيتهاي اقليت مسلمان جهان بيانگر بيداري اسلامي است
موفقيتهاي کوچک و بزرگ مسلمانان در سرتاسر جهان دليل محکمي براي بيداري اسلامي، حفظ هويت اسلامي و پايبندي مسلمانان به اصول ارزشهاي ديني است که ماهيت جهاني دارد. در همين راستا شيعيان بريتانيا مرکز اسلامي خود را توسعه داده، نامزد رياست جمهور آمريکا از اهانت ستاد تبليغاتي خود از زنان محجبه عذرخواهي مي کند و نخستين امام جمعه دانشگاه دوک منصوب مي‌شود.
مرکز اسلامي شيعيان در شهر همپشاير تأسيس مي‌شود
شيعيان شهرهمپشاير در بريتانيا مجوز تأسيس يک مرکز اسلامي را براي فعاليتهاي فرهنگي اجتماعي خود دريافت کردند.
جماعت شيعه اثني عشري با موفقيت توانستند با تصميمهاي پيشين شوراي شهر وينچستر مقابله کرده و سرانجام اجازه تأسيس مرکز اسلامي خود را دريافت کنند.
اين سازمان شيعي که دفاتر مرکزي آن گسترش يافته پس از جستجوي 14 ساله خود براي يافتن يک محل مناسب اکنون مي‌تواند مرکز اسلامي بزرگ خود را تأسيس کند.
اين طرح توسط اين سازمان شيعي المهدي نامگذاري شده است و در نظر دارد با کوچک کردن طرحهاي ساختماني و ساده کردن بنا نگراني اعضاي شوراي شهر را مبني بر برهم نخوردن بافت روستايي و مسائل مربوط به ترافيک رفع کند.

افتتاح يک مهد کودک اسلامي در برلين در ميان موج مخالفت‌ها
با وجود مخالفت ها و اعتراض هاي برخي احزاب سياسي، يک مهد کودک اسلامي در منطقه "ودينگ" برلين افتتاح شد.
اداره جوانان ايالات "برلين - براندنبورگ" بعد از مخالفت ها و جنجال هاي مختلف بر سر اعطاي مجوز به مهد کودکي اسلامي، با صدور مجوز براي آن موافقت کرد.
با اين حال راينر ماريا فيچ عضو شوراي جوانان بخش ميته در شهر برلين و عضو حزب چپ اعلام کرده است که کنترل هاي شديدي از اين مهد کودک - حتي به گونه بازرسي هاي بدون اعلام قبلي - به عمل خواهد آمد. از يک ماه گذشته تاکنون حدود 45 کودک يک تا شش سال در اين مهد ثبت نام کرده اند.

نخستين امام جماعت دانشگاه دوک آمريکا انتخاب شد
دانشگاه دوک آمريکا براي نخستين بار از حضور امام جمعه‌اي براي برطرف کردن نيازهاي معنوي دانشجويان بهره‌مند شد، اين امر دانشگاه دوک را به يکي از معدود دانشگاه‌هايي تبديل کرده که از حضور يک امام تمام وقت سود مي‌برد.
عبدالله آنتپلي مسلمان ترک تبار آمريکايي که دوره دکتراي خود را در دانشگاه علوم ديني هارتورد مي گذراند از اول ژوئيه (11 تيرماه) فعاليت خود را به عنوان نخستين امام جمعه دانشگاه دوک آغاز خواهد کرد.
آنتپلي به جمع 20 نفر از رهبران ديني خاخام، کشيش کاتوليک و چند نفر کشيش پروتستان ملحق شده که براي نيازهاي معنوي دانشجويان دوک در اين دانشگاه فعاليت مي کنند.
وي گفت: اين دانشگاه نياز درحال رشدي به يک روحاني مسلمان داشت و اکنون اين نياز پاسخ داده شده است.
دست کم 300 دانشجوي مقطع ليسانس و فوق ليسانس در اين دانشگاه تحصيل مي کنند که پيرو دين اسلام هستند، تعداد دقيق مسلمانان دانشگاه مشخص نيست چرا که نيازي به اعلام تعلقات ديني در اين دانشگاه وجود ندارد. حدود 50 نفر از دانشجويان دانشگاه دوک عضو انجمن اسلامي دانشگاه هستند. اين دانشگاه همچنين تعدادي کارمند مسلمان دارد.
نقش آنتپلي اقامه نماز جمعه، آموزش قرآن و بحث و بررسي مسائل ديني با دانشجويان و ارائه راهبردهاي ديني به آنها است. وي همچنين کلاسهاي مقدماتي درباره اسلام در دانشکده الهيات اين دانشگاه برگزار مي کند. روند فعاليت روحانيون مسلمان در دانشگاه هاي آمريکا طي چند سال اخير قوت گرفته است. درحال حاضر دانشگاه جورج تاون نخستين دانشگاهي است که از حضور يک امام جماعت تمام وقت سود مي برد. پس آن دانشگاه هاي پيريستون و يل قرار مي گيرند.

مسلمانان آمريکا آمارگيري مي‌شوند

يک گروه از سازمانهاي مدافع حقوق مسلمانان آمريکا و سازمانهاي آماري از تابستان امسال آمارگيري سراسري را در ايالات متحده از طريق مساجد اين کشور آغاز کرده تا بتوانند تصويري حقيقي از ميزان و قوميت مسلمانان آمريکا به دست آورند.
يکي از چالشهاي مهم در تحقيقات آماري درباره تعداد مسلمانان آمريکا يافتن محل اقامه نماز آنها است. بسياري از جوامع اسلامي مسجد ندارند و نماز جماعت را در خانه ها، شرکتهاي خود و يا ساختمانهاي دانشگاه و حتي برخي در کليساهايي اقامه مي کنند که درهاي خود را براي نمازجماعت مسلمانان باز مي کنند.
احسان بانگي استاد مطالعات اسلامي دانشگاه کنتاکي که اين تحقيق را هدايت مي کند يافتن نيايشگاه هاي مسلمانان را دشوار دانست و گفت: ما مصاحبه شونده ها را ترغيب مي کنيم به دنبال اين نوع مساجد بگردند که کمتر آشکار هستند.
انتظار مي رود اين تحقيق اوايل سال 2009 آغاز شود. شوراي روابط اسلامي‌-آمريکايي نيز در ماه مي 2001 تحقيق مشابهي را منتشر کرده بود و تعداد مساجد آمريکا را 1209 مسجد تخمين زده و اعلام کرده بود حدود 2 ميليون نفر از مسلمانان با اين مساجد مرتبط هستند. اين سازمان تعداد مسلمانان آمريکايي را بين 6 تا 7 ميليون نفر برآورد کرده است.
تحقيق 2001 همچنين نشان مي دهد که آسياي جنوبي ها 33 درصد از حاضران در مساجد و آفريقايي آمريکايي ها 30 درصد و عربها 25 درصد از جمعيت حاضر در مساجد را تشکيل مي دهند. براساس تحقيق چشم انداز ديني آمريکا 2008 که ماه فوريه گذشته منتشر شد تعداد مسلمانان آمريکا 6/0 درصد تحمين زده شد.
از آنجا که دفتر آمار ايالات متحده اطلاعاتي درباره تعيين هويت ديني اين کشور جمع نکرده است، تعداد واقعي مسلمانان در ايالات متحده نامشخص است و گروههاي مختلفي اقدام به ارائه آمارهاي متفاوتي درباره تعداد مسلماناني کرده اند که در ايالات متحده زندگي مي کنند. گروههاي اسلامي همچون شوراي روابط اسلامي- آمريکايي متهم به ارائه تعداد مسلمانان بيش از آنچه هستند شده تا نفوذ اجتماعي و سياسي بيشتري به دست آورند.
شوراي روابط اسلامي- آمريکايي و ديگر گروههاي اسلامي حامي مسلمانان، سازمانهاي ديگرمتهم کرده اند که تعداد مسلمانان را کمتر از آنچه که هستند ارائه مي کنند تا از طريق کم جمعيت جلوه دادن مسلمانان بتوانند آنها را به سادگي به حاشيه رانده و مانع نفود مسلمانان در آمريکا شوند. اکنون آمار موثق تعداد مسلمانان در ايالات متحده آمريکا را بين 8/1 ميليون (6/0 درصد جمعيت ملي اين کشور) در کمترين حد و 7 ميليون (3/2 ميليون کل جميعت آمريکا) در بيشتري حد خود برآورد شده است. در حدود يک سوم جمعيت مسلمانان ايالات متحده، آفريقايي - آمريکايي هستند که اجداد آنها به اجبار به آمريکا منتقل شده بودند.