دوشنبه ۳ تير ۱۳۸۷
شماره ۱۰۵۶
 
۶ جامعه قرآنی  
 
شماره قبل

معاون اجرايي مراسم شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي:
مراسم بزرگداشت شهداي هفتم تير به مدت سه شب برگزار مي شود

معاون اجرايي مراسم شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي از برگزاري مراسم بزرگداشت شهداي هفتم تير در تهران به مدت سه شب در محل مشهد شهيدان سرچشمه تهران خبر داد.
محسن صباغ ديروز در دفتر سازمان تبليغات اسلامي به تشريح برنامه هاي مراسم بزرگداشت شهداي هفتم تير پرداخت و گفت: اين مراسم در تهران و مراکز استان ها و شهرستان هاي سراسر کشور توسط ستادهاي برگزاري مراسم برگزار خواهد شد.
وي به اهداف چندگانه بزرگداشت ايام الله هفتم تير اشاره کرد و گفت: زنده نگه داشتن ياد و خاطره شهيدان انقلاب اسلامي، تبيين و بازشناسي انديشه هاي شهيد دکتر بهشتي در ابعاد علمي، عقيدتي، فکري، اخلاقي، سياسي، اقتصادي و اجتماعي، بازشناسي شهداي شاخص اين فاجعه، بيان ابعاد فاجعه هفتم تير و پيامدهاي آن، معرفي جمهوري اسلامي ايران به عنوان بزرگترين قرباني تروريسم و افشاي چهره کريه و مزدوران منافقين و گروهک هاي وابسته از اهداف اصلي آنها بود.
مسوول ستاد برگزار مراسم هفتم تير درباره آمار شهدا و جانبازان فاجعه هفتم تير خاطرنشان کرد: 25 شهيد در قوه مجريه، 27 شهيد در قوه مقننه، 20 تن از فعالان سياسي در حزب جمهوري اسلامي و در راس آنها شهيد دکتر بهشتي جزء اين شهيدان هستند.
صباغ اظهار داشت: از روز چهارشنبه مورخ پنجم تيرماه تا جمعه هفتم تيرماه همزمان با اقامه نماز جماعت مغرب و عشا يا حضور امت قدرشناس و شهيد پرور، خانواده هاي معظم شهدا، ايثارگران و مسوولان و مقامات لشکري و کشوري برگزار مي شود.
وي افزود: در اين سه شب ضمن اجراي برنامه هايي همچون دکلمه خواني، شعرخواني و ذکر توسل و همچنين برنامه نشستي با حضور يکي از صاحبنظران و ياران شهيد آيت الله دکتر بهشتي و يکي از شهيدان زنده فاجعه خواهيم داشت که در نشست مذکور به بيان علت وقوع فاجعه و ابعاد آن، بيان تبيين شخصيت آيت الله دکتر بهشتي و خاطراتي از شب فاجعه هفتم تير خواهند پرداخت.
صباغ با اعلام اينکه سخنران شب اول چهارشنبه دکتر لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي خواهند بود تصريح کرد: شب دوم پنجشنبه ششم تيرماه سخنران حجت الاسلام والمسلمين باغاني با بيان خاطراتي از شب فاجعه و سپس مراسم روح بخش دعاي کميل توسط آهنگران قرائت مي شود که به طور مستقيم از سيماي جمهوري اسلامي ايران پخش مي شود و شب سوم جمعه هفتم تيرماه سخنران حجت الاسلام والمسلمين محسني اژه اي وزير اطلاعات خواهد بود.
معاون اجرايي مراسم شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي همچنين گفت: عصر روز پنجشنبه ششم تيرماه مراسم ويژه غبار روبي، عطر افشاني و نثار گل با حضور خانواده هاي معظم شهدا و امت شهيد پرور با قرائت زيارت عاشورا از ساعت 16:30 تا 18:00 در قطعه 72 تن بهشت زهرا(س) برگزار مي شود.
وي افزود: مراسم پرفيض و روح بخش دعاي ندبه روز جمعه هفتم تير ماه پس از اقامه نماز صبح در محل مشهد شهداي هفتم تير و در جوار پيکر مطهر هفت شهيد گمنام با همکاري هيات رزمندگان اسلام و بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس برگزار مي شود که به صورت زنده و مستقيم از طريق شبکه اول سيماي جمهوري اسلامي ايران پخش خواهد شد.
(سخنران: حجت الاسلام والمسلمين دکتر رفيعي، مداح حاج محمدرضا طاهري.)
صباغ با اعلام اينکه مراسم ويژه ديگري از سوي خانواده معظم شهيد آيت الله دکتر بهشتي روز جمعه هفتم تير ماه از ساعت 18:00 تا 20:00 در مسجد قبا با حضور مردم قدرشناس و شخصيت هاي لشکري و کشوري و خانواده شهيدان برگزار مي شود گفت: سخنران اين مراسم، معاون اول قوه قضاييه حجت الاسلام والمسلمين رييسي خواهد بود و مراسم پرفيض دعاي کميل و دعاي ندبه حسينيه ها، مساجد و مراکز فرهنگي در سراسر کشور با نام و ياد شهداي گرانقدر هفتم تير برگزار مي شود.
صباغ گفت: به منظور آگاهي مردم عزيز از زندگاني شهداي عالي مقام هفتم تير و بازديد از آثار شهدا و همچنين وضعيت شامگاه غم انگيز هفتم تير سال 1360 اقدام به برپايي چند نمايشگاه فرهنگي و هنري شده است.
وي افزود: به منظور فراهم کردن تسهيلات مناسب براي حضور اقشار مردم در مراسم مشهد شهيدان از پنجم تا هفتم تيرماه، مراسم بهشت زهرا(س) پنجشنبه پنجم تيرماه تا شش بعد از ظهر و نيز مراسم دعاي ندبه روز جمعه هفتم تيرماه در محل مشهد شهيدان اقداماتي به صورت هماهنگي با شرکت مترو براي اياب و ذهاب مردم، هماهنگي لازم با شرکت واحد اتوبوس راني تهران و حومه براي جا به جايي مردم و شرکت کنندگان در مراسم مشهد شهيدان و همچنين دعاي ندبه وسيله اياب و ذهاب از پايانه ها و ميادين اصلي شهر به محل برگزاري مراسم و مراجعت آنان صورت پذيرفته است.
وي خاطرنشان کرد: هماهنگي لازم براي سخنراني قبل از خطبه هاي نماز جمعه مورخ هفتم تير ماه در تهران و سراسر کشور توسط شخصيت هاي برجسته ياران شهيد دکتر بهشتي و جانباران فاجعه هفتم تير پيرامون موضوع هفتم تير، بيان ابعاد فاجعه و بازشناسي انديشه هاي شهيد آيت الله دکتر بهشتي و معرفي شهداي فاجعه در تهران نيز حجت الاسلام والمسلمين رييسي معاون اول قوه قضاييه سخنراني خواهند کرد.
وي همچنين درباره برنامه و فعاليت هاي وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادها گفت: معرفي شهداي وزارتخانه ها بر روي سايت وزارتخانه ها، نصب تنديس شهيدان هفتم تير در وزارتخانه هاي متبوع (هر وزارتخانه و سازمان تنديس شهيد آن مرکز نصب خواهد شد)، درج بيوگرافي شهداي هفتم تير وزارتخانه ها و سازمان ها در ويژه نامه مربوطه، نام گذاري برخي از ساختمان هاي وزارتخانه ها و سازمان ها به نام شهداي هفتم تير مثل وزارت کار و امور اجتماعي که دو ساختمان را به نام شهيدان معيري و مهمانچي نامگذاري خواهد کرد جزء برنامه ها به شمار مي رود.

بالای صفحه

معاون اول قوه قضائيه:
عزت ملت ايران مرهون خون شهدا است
معاون اول قوه قضائيه تاکيد کرد: امروز عزت ملت ايران، آگاهي مردم فلسطين و در نهايت امت اسلامي ، از ثمرات خون شهدا است.
سيد ابراهيم رئيسي درجمع خانواده شهداي هفتم تير از طرف قوه قضائيه و تمامي همکاران قوه قضائيه مقدم خانواده شهدا را خوش آمد، گفت و تاکيد کرد: امروز عزت ملت ايران ، لبنان ، آگاهي مردم فلسطين و در نهايت امت اسلامي از ثمرات خون شهدا است.
وي داشتن معرفت را اولين گام در رسيدن به حيات طيبه دانست و گفت: زمينه و اساس آفرينش به عفت ، انقلاب و نهضت اسلامي عبادت است، اگر عشق به ايثار و جان دادن در ميان شهدا نبود گام دوم و لازمه رسيدن به معرفت که همان عشق است محقق نمي شد.
معاون اول قوه قضائيه ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهيد بهشتي ، لاجوردي و قضاتي چون قاضي که در روزهاي اخير در سيستان و بلوچستان به شهادت رسيد، اظهار داشت: تکريم شهيداني که خون خود را براي بيداري و پايداري امت اسلامي ريخته اند خون تازه اي در رگ هاي يک سازمان و وزارتخانه است و اين افراد چشم چراغ امت اسلامي هستند.
رئيسي خاطرنشان کرد: امروز فضاي حاکم در دستگاه قضايي، فضايي است که شهدا در راه اهداف خود و بشريت شربت شهادت نوشيدند و سمت و سوي ما تحقق خواسته هاي مردم ، امام راحل و مطالبات رهبري است . البته در اين راه بايد تلاش هاي بيشتري صورت گيرد.
بالای صفحه

با برگزاري 5 دوره نمايشگاه ياد يار مهربان صورت گرفت:
رشد سرانه كتاب مدارس

گروه اجتماعي اعتدال : طي برگزاري 5 دوره نمايشگاه ياد يار مهربان در شهرهاي تهران، مشهد و اصفهان كه با اهداي 16 ميليارد تومان كتاب، لوازم ورزشي و آموزشي به مدارس همراه بود، سرانه كتاب كتابخانه‌هاي آموزش و پرورش، از 2/3 به 7/5 جلد كتاب براي هر دانش‌آموز ارتقا يافت.
مديرعامل موسسه نشر شهر ضمن اعلام اين مطلب به مهمترين اقدامات انجام شده توسط اين موسسه اشاره كرد و انتشار بيش از 100 عنوان كتاب و برگزاري و شركت در بيش از 300 دوره نمايشگاه كوچك و بزرگ را يادآور شد.
اميرمسعود شهرام‌نيا در ادامه افزود: در 2، 3 سال اخير 4 تا 5 ميليارد تومان كتاب از ناشران خصوصي براي نمايشگاه،‌ بسته‌هاي فرهنگي فروشگاه شهروند و كتاب اتوبوس خريداري كرده‌ايم.
شهرام‌نيا ضمن اشاره به اين نكته كه يكي از بزرگترين دلايل كتاب نخواندن مردم، سختي دسترسي به آن است گفت: بدين منظور احداث حدود 15 كتابفروشي در پارك‌ها و فرهنگسراها در دستور كار است و به علاوه زميني در خيابان كريم‌خان در نظر گرفته شده كه در آن بزرگترين كتابخانه ايران پس از حل مشكلات مالي احداث خواهد شد.
وي افزود:  هنوز فروشگاهي كه تنوع كتاب داشته باشد در ايران نداريم و اين در حالي است كه كشورهاي حاشيه خليج فارس با وجود سرانه پايين كتابخواني چنين مركزي را دارند.
 مديرعامل موسسه نشر شهر درباره برنامه‌هاي آينده اين موسسه گفت: در سال‌جاري انتشار 80 عنوان كتاب را در دست اقدام داريم كه 50 عنوان آن در زمينه كودكان و نوجوانان و 30 عنوان ديگر در حوزه بزرگسالان است. در بخش توليد محصولات فرهنگي هم برنامه‌هايي داريم كه توليد پازل‌هاي 3 بعدي، نشر الكترونيك و لوح فشرده را شامل مي‌شود.

بالای صفحه

مديركل دفتر معاونت پژوهشي سازمان تبليغات خبر داد:
راه اندازي مركز پژوهش‌هاي اجتماعي دين

مركز پژوهش‌هاي اجتماعي دين به‌زودي به‌همت مديركل دفتر معاونت آموزشي و پژوهشي كاربردي سازمان تبليغات اسلامي راه‌اندازي مي‌شود.
سيد "عليرضا فروغي" مديركل دفتر معاونت آموزشي و پژوهشي كاربردي سازمان تبليغات اسلامي ،اول تيرماه در نشست خبري تشريح فعاليت‌ پايگاه‌هاي فرهنگي ـ ديني اين سازمان با اشاره به سابقه تأسيس اين مركز گفت: فعاليت اين پايگاه از مهرماه سال 85 و با هدف توصيف و تحليل اقدامات انجام‌ شده در حوزه دين آغاز شده است.
وي افزود: پژوهشكده‌هاي بي‌شماري در كشور به فعاليت ديني پرداخته‌اند كه بيشتر اين اقدامات ناظر به كيفيت موضوعات ديني است از همين‌رو اين مركز در نظر دارد براي نخستين‌بار به گردآوري داده‌ها و توصيف و تحليل برنامه‌هاي ديني بپردازد.
فروغي در ادامه فقر آماري را يكي از مهم‌ترين نواقص موجود در برنامه‌ريزي كشور دانست و در تشريح اين مطلب تصريح كرد: دستيابي به اطلاعات آماري از جمله موضوعاتي است كه نگرش مديران فرهنگي نسبت به مسائل مختلف را واقع‌بينانه مي‌كند و اين موضوع شرايط را براي ارائه برنامه‌هاي كاربردي توسط نهادها و دستگاه‌ها فراهم مي‌كند.
رئيس پايگاه‌ داده‌هاي فرهنگي ـ ديني سازمان تبليغات اسلامي دستيابي به پژوهش‌هاي دين در حوزه مطالعات اجتماعي را از جمله اقدامات مهم معاونت پژوهشي سازمان تبليغات عنوان و اظهار كرد: دستيابي به اين اطلاعات مستلزم چند اقدام است كه توجه به بخش پژوهش‌هاي نظري در حوزه‌هاي مختلف اقتصادي، اجتماعي و سياسي، انجام پژوهش‌هاي پيمايشي و راه‌اندازي پايگاه‌هاي داده‌هاي فرهنگي ـ ديني از جمله آنهاست.
اين مقام مسئول در سازمان تبليغات اسلامي با اشاره به فعاليت دو ساله دفتر معاونت آموزشي و پژوهشي كاربردي اين سازمان در راه‌اندازي پايگاه داده‌هاي فرهنگي ـ ديني اظهار كرد: با توجه به اينكه مطالعات نظري حوزه دين و انجام اقدامات پيمايشي امري تخصصي و زمان‌بر است لذا ما تأسيس اين پايگاه را پيش از ساير فعاليت‌ها آغاز كرديم.
فروغي در ادامه گفت: در حال حاضر سنج‌هاي ديني شامل الگوهاي آمريكايي و اروپايي مي‌شود و بر اساس فرهنگ آنان تدوين شده است از همين‌رو ما در نظر داريم در مراحل بعدي فعاليت خويش به ارائه سنج‌هاي بومي و متناسب با فرهنگ ملي و قومي خويش بپردازيم.
مسئول اين مركز با بيان اينكه اين پايگاه به‌عنوان طرحي ملي داراي بيش از 10هزار مقاله در حوزه دين(داخلي و خارجي) است كه از سال 2000 به بعد جمع‌آوري شده‌اند، گفت: اين پايگاه هنوز به صورت آنلاين راه‌اندازي نشده، اما آماده ارائه خدمت فرهنگي به فعالان حوزه‌هاي ديني است.
فروغي با اشاره به اينكه اين پايگاه ابزاري براي كمك به مديران است تا بخش‌هايي را كه با آسيب‌هاي اجتماعي، ديني، فرهنگي، سياسي، اقتصادي روبه‌رو هستند را از بين ببرد، تأكيد كرد: دوره كارهاي انتزاعي، ذهني و ذوقي به سر آمده و انجام فعاليت‌هاي علمي بر اساس اعداد و ارقام صحيح نتيجه مثبت مي‌دهد.
مديركل دفتر معاونت آموزشي و پژوهشي كاربردي سازمان تبليغات اسلامي افزود: به‌منظور دريافت اطلاعات بهتر، از نتايج سرشماري سال 85 استفاده كرديم و بر اساس اين داده‌ها اطلس مساجد كشور، تشكل‌ها و سمن‌هاي ديني، حوزه‌هاي علميه و روحانيون و ... رده‌بندي شده و قرار است به دستگاه‌هاي ذي‌ربط ارائه شود.
رئيس پايگاه داده‌هاي ديني و فرهنگي استخراج آمار اقتصادي و اجتماعي را در زمينه برنامه‌هاي ديني و آسيب‌هاي اجتماعي ضروري دانست و اظهار كرد: برخي از آسيب‌هاي اجتماعي كه رويكرد ديني دارد متأثر از شرايط فرهنگي و اقتصادي است.
اين مقام فرهنگي در پايان تصريح كرد: اين اطلاعات در چند رده مديران، كارشناسان، پژوهشگران حوزه دين و مخاطبان عام ارائه خواهد شد كه از اين ميان مديران دستگاه‌هاي مختلف كشور از جمله افرادي هستند كه اطلاعات را دريافت كرده‌اند و ساير حوزه‌ها نيز از طريق مكاتبه مي‌توانند در جريان اين آمارها در حوزه‌هاي مختلف قرار گيرند.


دبيركل اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانش‌آموزان :
برپايي مسابقه بازي رايانه‌اي انرژي هسته‌اي براي دانش‌آموزان

گروه اجتماعي اعتدال: محمد تقي فخريان دبيركل اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانش‌آموزان از برگزاري مسابقه بازي رايانه‌اي انرژي هسته‌اي براي دانش‌آموزان خبر داد .
محمد تقي فخريان گفت : پس از آن‌كه نخستين بازي رايانه‌اي انرژي هسته‌اي ايران رونمايي شد، اين بازي به صورت محدود در تمام دبيرستان‌هاي كشور بين اعضاي اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانش‌آموزان توزيع شد. سپس ما نامه‌اي را براي تمام مسئولان فرهنگي تنظيم كرديم و براي تمامي آن‌ها اين بازي را فرستاديم و خواستيم نظرات كارشناسي خود را ارائه دهند .
وي اظهار داشت: بعضي از حوزه‌هاي فرهنگي ممكن است، تلفني نظر داده باشند اما تقريباً يك نهاد فرهنگي به صورت رسمي پاسخ داد و آن هم صدا و سيما بود. صدا و سيما روي اصل فيلمنامه نكاتي داشت اما از نظر فني اين بازي را تأييد كرده بود.
فخريان گفت: امسال با معاونت پرورشي و تربيت‌بدني وزارت آموزش و پرورش صحبت كرديم و موافقت شد كه در پايگاه‌هاي تابستاني، اين بازي را توزيع كنيم که قيمت اين بازي حداكثر 500 تومان است و بخشي از هزينه سي‌دي با مساعدت معاونت پرورشي و تربيت‌بدني و بخشي نيز توسط دانش‌آموزان پرداخت مي‌شود.
دبيرکل اتحاديه انجمن هاي اسلامي دانش آموزان افزود: اقدام ديگر كه توسط مركز آفرينش‌هاي ادبي و هنري اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانش‌آموزان برگزار مي‌شود، مسابقه بازي رايانه‌اي انرژي هسته‌اي ايران است و استان‌هايي كه تمايل به برگزاري اين مسابقه دارند به ما اعلام مي‌كنندو ما از استان‌هاي برگزار كننده مسابقه بازي رايانه‌اي انرژي هسته‌اي ايران ، حمايت خواهيم كرد. 


15 تا 22 تير ماه امسال؛
برگزاري نخستين جشنواره تابستاني پايتخت
گروه اجتماعي / فاطمه کامکار: دبيرخانه نخستين جشنواره تابستاني پايتخت با شعار نوآوري فرهنگي ـ شكوفايي اجتماعي و با رويكرد اوقات فراغت فرصتي براي خودشناسي به ابتكار معاونت اجتماعي شهرداري تهران فعاليت خود را آغاز كرد.
در اين جشنواره، همايش‌ها و نشست‌ها شامل همايش‌هاي فرهنگي، اجتماعي، هنري، آموزشي، علمي و نيز برگزاري جشن‌ها، مسابقات، ‌سرگرمي‌ها، برنامه‌هاي متنوع گردشگري و ديدار با مفاخر پيش‌بيني ‌شده كه در طول برگزاري آن، حدود 40 هزار نفر ساعت همايش و نشست اوقات فراغت در فضاي كارگاهي، آموزشي بالغ بر دو هزار مترمربع برگزار مي‌شود.
اين جشنواره نخستين و بزرگ‌ترين جشنواره متمركز و الگويي اوقات فراغت شهروندان تهراني است كه به منظور ترويج فرهنگ شاد زيستي و سلامت رواني و تحقق اهداف فرهنگي و اجتماعي كلان‌شهر تهران برگزار مي‌شود.
در اين جشنواره كليه شهرداري‌هاي مناطق 22 گانه شهر تهران با مشاركت فعال اجتماعي به ارائه خدمات و برنامه‌هاي تابستانه و اوقات فراغت خود خواهند پرداخت.
عنصر شادي و نشاط هدفمند اجتماعي و توجه ويژه به كاركرد فرهنگي اوقات فراغت به منظور غني‌سازي فرصت طلايي شهروندان، يكي ديگر از ويژگي‌هاي اين جشنواره به حساب مي‌آيد.
پيش‌بيني مي‌شود كه حدود 100 هزار نفر در طول هشت روز در قسمت‌هاي مختلف اين جشنواره حضور يابند.
شايان ذكر است اين جشنواره در تاريخ 15 تا 22 تير ماه 87 در محل خيابان حجاب، كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار مي‌شود.

با برگزاري 5 دوره نمايشگاه ياد يار مهربان صورت گرفت:
رشد سرانه كتاب مدارس

گروه اجتماعي اعتدال : طي برگزاري 5 دوره نمايشگاه ياد يار مهربان در شهرهاي تهران، مشهد و اصفهان كه با اهداي 16 ميليارد تومان كتاب، لوازم ورزشي و آموزشي به مدارس همراه بود، سرانه كتاب كتابخانه‌هاي آموزش و پرورش، از 2/3 به 7/5 جلد كتاب براي هر دانش‌آموز ارتقا يافت.
مديرعامل موسسه نشر شهر ضمن اعلام اين مطلب به مهمترين اقدامات انجام شده توسط اين موسسه اشاره كرد و انتشار بيش از 100 عنوان كتاب و برگزاري و شركت در بيش از 300 دوره نمايشگاه كوچك و بزرگ را يادآور شد.
اميرمسعود شهرام‌نيا در ادامه افزود: در 2، 3 سال اخير 4 تا 5 ميليارد تومان كتاب از ناشران خصوصي براي نمايشگاه،‌ بسته‌هاي فرهنگي فروشگاه شهروند و كتاب اتوبوس خريداري كرده‌ايم.
شهرام‌نيا ضمن اشاره به اين نكته كه يكي از بزرگترين دلايل كتاب نخواندن مردم، سختي دسترسي به آن است گفت: بدين منظور احداث حدود 15 كتابفروشي در پارك‌ها و فرهنگسراها در دستور كار است و به علاوه زميني در خيابان كريم‌خان در نظر گرفته شده كه در آن بزرگترين كتابخانه ايران پس از حل مشكلات مالي احداث خواهد شد.
وي افزود:  هنوز فروشگاهي كه تنوع كتاب داشته باشد در ايران نداريم و اين در حالي است كه كشورهاي حاشيه خليج فارس با وجود سرانه پايين كتابخواني چنين مركزي را دارند.
 مديرعامل موسسه نشر شهر درباره برنامه‌هاي آينده اين موسسه گفت: در سال‌جاري انتشار 80 عنوان كتاب را در دست اقدام داريم كه 50 عنوان آن در زمينه كودكان و نوجوانان و 30 عنوان ديگر در حوزه بزرگسالان است. در بخش توليد محصولات فرهنگي هم برنامه‌هايي داريم كه توليد پازل‌هاي 3 بعدي، نشر الكترونيك و لوح فشرده را شامل مي‌شود.