براي نخستينبار در كشور
ترجمه كامل "تفسير في ظلالالقرآن" منتشرشد
ترجمه كامل "تفسير فيظلالالقرآن" تأليف سيد قطب به كوشش "مصطفي خرمدل" براي نخستينبار در 6 جلد توسط نشر احسان منتشرشد.
سيد قطب پس از نوشتن كتاب "التصويرالفني فيالقرآن" تصميم گرفت تمام قرآن را با رويكرد جهادي تفسير كند. لذا تفسير "فيظلالالقرآن" را نگاشت. نگارش تفسير وزين فيظلالالقرآن چهار مرحله دارد كه نخستين مرحله آن سلسله مقالاتي با عنوان "فيظلال" است كه در مجله المسلمون نوشته شد و تا سال 1952 ادامه يافت و سيد توانست تا آيه 103 سوره بقره را تفسير كند.
پس از مرحله اول تصميم گرفت مقالات را جمعآوري كرده و كل قرآن را در 30 جزء تفسير كند. در 1952 ميلادي نخستين جزء تفسيرفي الظلال توسط "دارالحياء الكتبالعربيه" در قاهره به چاپ رسيد و تا سال 1954ميلادي 16 جزء از آن چاپ شد.
بخشهايي از كتاب "تفسير فيظلالالقرآن" پيش از انقلاب توسط "مقام معظم رهبري"، "مصطفي خرمدل" و "احمد آرام" ترجمه شد، اما ترجمه اين كتاب هيچگاه به طور كامل به چاپ نرسيده بود.
ترجمه كامل مجموعه تفسير فيظلالالقرآن توسط "مصطفي خرمدل" 12 سال زمان برده و اين مجموعه در 6 جلد هرجلد در شمارگان 3000 نسخه توسط انتشارات احسان منتشرشده است.
انتشارات احسان همچنين به تازگي چاپ دهم "تفسير نور" نوشته "مصطفي خرمدل" را با تيراژ 15 هزار جلد منتشر و كتاب "تفهيمالقرآن" نوشته "ابوالعلا معدودي" از علماي پاكستان را در زير چاپ دارد.
در هفته سوم خردادماه 130 عنوان کتاب ديني منتشر شد
130 عنوان كتاب حوزه دين در هفته سوم خرداد ماه در کشور منتشر شد.
بر اساس آمار مؤسسه خانه کتاب از 19 تا 22 خرداد، 130 عنوان كتاب ديني در كشور منتشر شد كه از ميان 112 عنوان تأليف و 18 عنوان ترجمه بود.
از بين كتاب هاي منتشر شده در اين هفته با موضوع دين 63 عنوان کتاب تجديد چاپ شدند که در ميان ساير حوزهها بيشترين آمار کتاب هاي تجديد چاپي را دارا بود.
بيشترين تيراژ كتاب هاي اين هفته نيز سهم کتاب هاي ديني است. در اين زمان "قرآن کريم" ترجمه مهدي الهي قمشهاي نشر الهادي با شمارگان 20 هزار نسخه بيشترين تيراژ را به خود اختصاص داده است.
"استغفار هفتادگانه از اميرالمومنين علي(ع) به همراه زيارت عاشورا" نشر نداي کوثر نيز در فهرست ارزانترين کتاب هفته سوم خرداد ماه قرار گرفت.
هم چنين از بين اين كتاب ها 73 عنوان را ناشران شهرستاني منتشر كرده اند.
جزء سي قرآن روي 17 ورق فلزي نقش بست
اين اثر نفيس قرآني را كه روي ورقهايي از فلز كتابت شده، رهبر انقلاب اسلامي به كتابخانه مركزي آستان قدس رضوي اهداء كرده است. ...
سيدمحمدرضا فاضل هاشمي، رئيس اداره مخطوطات كتابخانه مركزي آستان قدس رضوي گفت: اين نسخه كه در ابتداي آن دو كتيبه مزين به آيه "ذلك الكتاب لاريب فيه هدي للمتقين" و در چهار طرف، چهار قرص با نقش "يا ستار" و "يا غفار" منقوش شده داراي فواصل آيات، دواير اعداد، نشانهها، علايم تجويدي و دعاي ختم قرآن است. علاوه بر اين اثر نفيس قرآني، اثر ديگري را نيز رهبر معظم انقلاب به كتابخانه مركزي آستان قدس رضوي اهداء كرده است.
به گفته فاضل هاشمي، اين اثر قرآني روي ورقهايي از برنج كتابت شده است.
وي گفت: اين اثر كمنظير كه سوره يس به خط خوش برجسته روي آن نوشته شده شامل 10 ورق است و جمعاً 4 كيلوگرم وزن دارد.
فاضل هاشمي گفت: در ابتداي اين نسخه بسمله و نقش دو دايره و در ميان آن عبارت جل جلاله و محمد صلي الله عليه و سلم و در ذيل سوره شريف يس، لا اله الا الله، محمد رسول الله به خط ثلث نوشته شده است.
وي تصريح كرد: اين اثر نفيس داراي سطربندي آيات در كتيبههاي قلمداني، فواصل آيات و نشانههاي وقف ميباشد و در حاشيه صفحه آخر، آيةالكرسي به خط ثلث عالي و به صورت مدور به رشته تحرير در آمده است.
قرآنها و كتابهاي خطي كتابخانه مركزي و مركز اسناد آستان قدس رضوي بعد از انقلاب اسلامي از 12 هزار نسخه به 80 هزار افزايش يافته است.
کتاب "معجم مفهرس الفاظ قرآن" پس از بازنويسي منتشر شد
کتاب "معجم مفهرس الفاظ قرآن کريم" نوشته "محمد فواد عبدالباقي" پس از بازنويسي از سوي دفتر پژوهش و نشر سهروردي چاپ و منتشر شد.
"محمد باقر صدري" با استفاده و اقتباس از " المعجم المفهرس لالفاظ القرآن الکريم" اثر محمد فواد عبدالباقي نسخه ديگري از کتاب را به شکل جديد و الفبايي ارايه کرده است.
به گزارش ايرنا، افزودن متن قرآن به خط عثمان طه با همان صفحه گذاري در معجم از جمله ويژگي ها و امتيازات اين اثر بازنويسي شده است.
از ديگر خصوصيات اين اثر بازنويسي شده آن است که مولف ضمن هدايت خواننده به شماره سوره و آيه و يا مکي و مدني بودن آن، نشاني صفحه آيه را نيز بيان کرده است.
در اين معجم بر خلاف معجم هاي پيشين، يافتن کلمات بر اساس شيوه الفبايي است و از شيوه ريشه اي لغات که در معجم المفهرس عبدالباقي معمول است پرهيز شده است.
مولف همچنين با آوردن بخشي از آيه که معنا را برساند و نيز اعراب گذاري آيات و رنگي کردن واژه مورد نظر و درشت نويسي آن تلاش کرده تا کاستي هاي قبلي را جبران کند.
کتاب معجم مفهرس الفاظ قرآن در شمارگان دو هزار و 550 نسخه و با قيمت 185هزار ريال از سوي دفتر .