"شجريان" در سليمانيه عراق ميخواند
"محمدرضا شجريان" قصد دارد به همراه گروه آوا، مردادماه در سليمانيه عراق به اجراي برنامه بپردازد.
در اين كنسرت كه احتمالا مردادماه خواهد بود، "شجريان"به همراه گروه آوا متشكل از نوازندگاني چون مجيد درخشاني، سعيد فرج پوري، حسين رضايينيا و حسين بهروزينيا در دو بخش به اجراي برنامه ميپردازد.
در اين اجرا گروه آوا قطعات اجرايي خود را در تور آمريكا و كانادا كه همگي از ساختههاي فرج پوري در دستگاه شور و افشاري و درخشاني در دستگاه ماهور بود را مينوازند.
به گزارش فارس، در اين كنسرت نيز همايون شجريان، پدر را در اجرا همراهي نخواهد كرد و اين در حالي است كه اين خواننده جوان خود را براي كنسرت مستقلش در تهران كه 1 تا 4 شهريور در تالار بزرگ كشور برگزار ميشود، آماده ميكند.
پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي برگزار مي کند
همانديشي ارغنون خيال در مدرسه اسلامي هنر
همانديشي"ارغنون خيال" به همت مدرسه اسلامي هنر و فرهنگستان هنر، دوازدهم تيرماه در سالن همايش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي برگزار ميشود.
حجتالاسلام امير جوان آراسته، مدير مدرسه اسلامي هنر، در از برگزاري همانديشي"ارغنون خيال" با همکاري گروه پژوهش تخيل هنري فرهنگستان هنر خبر داد.
وي افزود: در ابتداي اين نشست، گزارشي از عملکرد مدرسه اسلامي هنر و فرهنگستان هنر ارائه و در ادامه سه نشست تخصصي برگزار ميشود.
حجتالاسلام جوان خاطرنشان ساخت: در نشست نخست که به رياست دکتر علي عباسي برگزار ميشود، دکتر حسن بلخاري به بيان"تمايز ميان خيال و تخيّل از منظر ساموئل کانريچ" ميپردازد و سپس دکتر احمد نامور مطلق سخناني با موضوع"تخلّق خلّاق نزد گاستون باشلار" ارائه ميکند.
مدير مدرسه اسلامي هنر اعلام کرد: نشست دوم نيز با رياست هادي ربيعي برگزار مي شود و مباحثي همچون نقد ژُرژ پوله و نقد تلفيق آگاهي با حضور دکتر مرتضي بابک معين مطرح ميشود و سپس دکتر علي عباسي به سخنراني با موضوع"در جستجوي شبکههاي تصويري و کلامي متن" ميپردازد.
وي پايان بخش اين نشست را برگزاري ميزگرد تخصصي و پرسش و پاسخ با حضور دکتر حسن بلخاري و اعضاي گروه پژوهش تخيل فرهنگستان هنر دانست.گفتني است، همانديشي"ارغنون خيال"، امروز دوازدهم تيرماه، از ساعت نه صبح تا سيزده در سالن همايش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي برگزار ميشود.
منصور بنيمجيدي غزل خداحافظي را سرود
منصور بني مجيدي - شاعر اهل آستارا - بامداد ديروز درگذشت. داداش زاده از بستگان منصور بني مجيدي با اعلام اين خبر گفت: منصور ساعت يک و نيم ديشب و بعد از مدتها درد ناشي از سرطان پانکراس دار فاني را وداع گفت.
وي افزود: پيکر او عصرديروز در تنها قبرستان شهر آستارا دفن شد و عصر پنجشنبه نيز مراسمي براي وي برگزار خواهد شد.
"اين ابر در گلو مانده" يکي از مطرح ترين دفترهاي شعر منصور بني مجيدي (متولد 1334) است.
وي در شعر "غزل خداحافظي" اين چنين سروده است:
ديرگاهيست ...
در انتظار غزل خداحافظي
به صف ايستاده ام
باور کنيد! ...
هرگز از نردبان خشت حرف
بالا نرفته ام
قسم به چشمان پر ستاره سيما دروغ نمي گويم؟!
اما بذرهاي دردهاي بزرگم را همه جا پاشيده ام
سالهاست... يک سيرک، به اندازه تمام حيوانات وحشي زمين
رقصيده ام
حالا براي سکوت محض آماده مي شوم
و لاشه سنگين را براي شما به امانت مي گذارم
تا : پشت کوه هاي بلند
زير سايه سرو جوان دفنش کنيد!
باور نمي کنيد؟
شايد دير نپايد
و در نفرين دايمي ...
با فشار خون بالاي خود بميرم
و تو نيز نشسته اي تا مرگ ناگهاني مرا به تماشا بنشيني...
رضا آشتياني تهيهكننده:
قرآن ميتواند سينماي كودك را در عرصه قصهنويسي بيمه كند
قصص قرآني اگر به صورت مناسب در حيطه فيلمنامهنويسي مورد استفاده قرار گيرند ميتوانند سينماي كودك را در عرصه قصه، طرح و فيلمنامه بيمه كنند. "رضا آشتياني" تهيهكننده با بيان مطلب فوق اظهار كرد: داستانهاي قرآن سوژههايي هستند كه ميتوانند با استفاده صحيح فيلمسازان به خلق متنهاي زيبا در سينما بهويژه سينماي كودك بينجامند و حتي ميتوان به واسطه ظرفيت بالاي قصص قرآن، كودكان جهان را نيز جذب داستانهاي اين كتاب الهي كرد.
وي افزود: متاسفانه قرآن تا به حال به اندازه كافي مورد استفاده فيلمسازان قرار نگرفته است، چراكه فيلمنامهنويسان گرايش خود را به اين سمت سوق ندادهاند و اين نقصان نيز به واسطه درك ناصحيح حاصل شده است. متاسفاه برخي نويسندگان متصورند كه اينگونه داستانها نميتواند براي مخاطب جذابيت داشته باشد. تهيهكننده فيلم "فرزند خاك" لازم دانست براي پرداخت قصص قرآن در سينماي كودك زبان خاص اين گروه سني را مدنظر قرار داد، زيرا نميتوان با گويش بزرگسالان با كودكان ارتباط فعال برقرار كرد، دليل آن هم اين است كه آنچه ميتوان براي بزرگسال قابل فهم است گاه از درك مخاطب كودك خارج است، به همين دليل آگاهي از سلايق كودك براي رونق سينماي كودك و نوجوان مهمترين اصل شمرده ميشود.
پرسش ما از اين تهيهكننده اين بود كه آيا به عقيده شما برخي محدوديتها از جمله كمبودهاي فني و تكنولوژيك سبب نشده كه گرايش سينماگران به ساخت قصص قرآني براي كودك كم شود؟
آشتياني جواب داد: براي توجه بيشتر سينماي كودك به قصص قرآني لازم است كه شرايط كار نيز فراهم آيد تا به واسطه آن شرايط فيلمساز با قدرت مانور بيشتري به قصص قرآني توجه كند، چون سينماي كودك به واسطه شادي و تحركي كه دارد نياز به نوآوري بسيار است.
وي در پايان يادآور شد: البته بايد توجه داشت كه سينماي كودك براي توجه به قصص قرآني در كنار توجهات فوق محتاج سرمايهگذاري مناسب است تا سينماگر كودك بتواند با دستي باز اثري خلق كند كه قدرت جذب مخاطب را داشته باشد؛ همان كاري كه امروزه در سينماي جهان انجام ميشود.